Recept Harcké syrečky

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Harcké syrečky

Úvod

Byly důvodem mnoha hádek s přáteli. Každý přísahal, že syrečky a víno je nesmysl. Po ochutnání harckých se všichni dožadovali receptu. Takže se prosím neunáhlete a před okoštováním tento recept nezatracujte.

Postup

Do mělké misky rozložíme syrečky, posypeme je na jemná kolečka nakrájenou jarní cibulkou (včetně nati) a zalijeme olejem, ve kterém jsme rozšlehali víno, utřený česnek, sůl a drcený zelený pepř, kdo raději ostřejší, přidá i něco málo mletého černého pepře. Přikryjeme a necháme rozležet. Při pokojové teplotě stačí den. Tedy - pokud jsou syrečky kvalitní a dobře uzrálé, jinak musíme přidat. Do ledničky nedáváme, olivový olej by ztuhl. Před podáváním posypeme nasekanou pažitkou.

Nahlásit recept

  • 06.09.12 vloženo
  • 1890x zobrazeno

Ingredience

  • balíček olomouckých syrečků
  • 80 g jarní cibulky
  • 1 baculatý stroužek česneku
  • 1 lžička zeleného pepře
  • 2-3 lžíce červeného vína
  • 4 lžíce extra virgin olivového oleje
  • sůl
  • pažitka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 15.02.16 17:12

Dělám již asi popáté či dokonce pošesté…
Už nedávám na mělkou misku, dávka totiž přesně sedne na jednu malou skleničku od přesnídávky, jen v určitých intervalech otáčím - víno má tendenci klesat dolů, ale i jsem jednou na otáčení zapomněla a žádnou újmu jsem nezaznamenala :)
Je to vynikající a rozhodně ještě mnohokráte zrealizuji :)
Jen nedávám olivový olej, ale obyčejný slunečnicový - za studena lisovaný, olivový nepoužívám.
Ldyž si necháte syrečky předezrát ve sklenici nerozbalené, pak stačí ten jeden den při pokojové teplotě v pohodě, nedozrálé nedoporučuju - nebyly správně „šmakézní“ ani po třech dnech… Takže: nedozrálé nerozbalovat, nechat dozrát a teprve potom sáhnout po tomto skvělém receptu. Ještě lepší je nakládat kolečka rozpůlená na půl…
Pepř dávím nejen zelený, ale když není, tak i ten čtyřbarevný (mám ho ráda pak chroupat, na to jsem lehce ujetá) :)
Správně rozleželé je to pak tak jemné, že stačí jazykem rozmačkat o patro v ústech a polykat… Nedozrálý měl tehdy spíše gumovitou konzistenci… Bylo mi řečeno od kamarádky, že se o ně poprali s jejím mužem, přitom on syrečky nerad, ale tohle ze zvědavosti ochutnal a také již dělají pravidelně, ale už pro dva :D

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Harcké syrečky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
casino
4478 příspěvků 06.09.12 20:43
Pivo, nebo víno...

…dyť je to jééédno čím se z atrapy, které se jen ze setrvačnosti říká olomoucké syrečky, připraví něco poživatelného ;)

blahomyr13,
„4 lžíce extra virgin olivového oleje“ není na jedny tvargle malé množství… Vám nevadí chuť EVOO? Pokud je kvalitní, tak ho je určitě cítit… :think:
No, ale třeba se spolu snoubí, jako to červené s tvarůžkem :nevim:

parles,
taky nezatracuji, ale zkoušet nebudu! Tedy, aspoň zatím ne… Počkám, zda se v Lošticích ještě zmátoří… Možná až skončí EU, tak se zmátoří… :nevim:

 
parles
302 příspěvků 06.09.12 19:06

Ještě dodávám, že tvůj recept nezatracuji, naopak, někdy to vyzkouším. Jen ten název je zavádějící… :mavam:

 
parles
302 příspěvků 06.09.12 19:02

Toto jsou pravé, německé, z pohoří Harz: http://translate.google.cz/translate?…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Houbová smaženice Houbová smaženice
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz