Recept Harcké syrečky

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Harcké syrečky

Úvod

Byly důvodem mnoha hádek s přáteli. Každý přísahal, že syrečky a víno je nesmysl. Po ochutnání harckých se všichni dožadovali receptu. Takže se prosím neunáhlete a před okoštováním tento recept nezatracujte.

Postup

Do mělké misky rozložíme syrečky, posypeme je na jemná kolečka nakrájenou jarní cibulkou (včetně nati) a zalijeme olejem, ve kterém jsme rozšlehali víno, utřený česnek, sůl a drcený zelený pepř, kdo raději ostřejší, přidá i něco málo mletého černého pepře. Přikryjeme a necháme rozležet. Při pokojové teplotě stačí den. Tedy - pokud jsou syrečky kvalitní a dobře uzrálé, jinak musíme přidat. Do ledničky nedáváme, olivový olej by ztuhl. Před podáváním posypeme nasekanou pažitkou.


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.09.12 vloženo
  • 1796x zobrazeno

Ingredience

  • balíček olomouckých syrečků
  • 80 g jarní cibulky
  • 1 baculatý stroužek česneku
  • 1 lžička zeleného pepře
  • 2-3 lžíce červeného vína
  • 4 lžíce extra virgin olivového oleje
  • sůl
  • pažitka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 15.02.16 17:12

Dělám již asi popáté či dokonce pošesté…
Už nedávám na mělkou misku, dávka totiž přesně sedne na jednu malou skleničku od přesnídávky, jen v určitých intervalech otáčím - víno má tendenci klesat dolů, ale i jsem jednou na otáčení zapomněla a žádnou újmu jsem nezaznamenala :)
Je to vynikající a rozhodně ještě mnohokráte zrealizuji :)
Jen nedávám olivový olej, ale obyčejný slunečnicový - za studena lisovaný, olivový nepoužívám.
Ldyž si necháte syrečky předezrát ve sklenici nerozbalené, pak stačí ten jeden den při pokojové teplotě v pohodě, nedozrálé nedoporučuju - nebyly správně „šmakézní“ ani po třech dnech… Takže: nedozrálé nerozbalovat, nechat dozrát a teprve potom sáhnout po tomto skvělém receptu. Ještě lepší je nakládat kolečka rozpůlená na půl…
Pepř dávím nejen zelený, ale když není, tak i ten čtyřbarevný (mám ho ráda pak chroupat, na to jsem lehce ujetá) :)
Správně rozleželé je to pak tak jemné, že stačí jazykem rozmačkat o patro v ústech a polykat… Nedozrálý měl tehdy spíše gumovitou konzistenci… Bylo mi řečeno od kamarádky, že se o ně poprali s jejím mužem, přitom on syrečky nerad, ale tohle ze zvědavosti ochutnal a také již dělají pravidelně, ale už pro dva :D

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Harcké syrečky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
casino
4463 příspěvků 06.09.12 20:43
Pivo, nebo víno...

…dyť je to jééédno čím se z atrapy, které se jen ze setrvačnosti říká olomoucké syrečky, připraví něco poživatelného ;)

blahomyr13,
„4 lžíce extra virgin olivového oleje“ není na jedny tvargle malé množství… Vám nevadí chuť EVOO? Pokud je kvalitní, tak ho je určitě cítit… :think:
No, ale třeba se spolu snoubí, jako to červené s tvarůžkem :nevim:

parles,
taky nezatracuji, ale zkoušet nebudu! Tedy, aspoň zatím ne… Počkám, zda se v Lošticích ještě zmátoří… Možná až skončí EU, tak se zmátoří… :nevim:

 
parles
299 příspěvků 06.09.12 19:06

Ještě dodávám, že tvůj recept nezatracuji, naopak, někdy to vyzkouším. Jen ten název je zavádějící… :mavam:

 
parles
299 příspěvků 06.09.12 19:02

Toto jsou pravé, německé, z pohoří Harz: http://translate.google.cz/translate?…

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz