Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
blahomyr13 Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Byly důvodem mnoha hádek s přáteli. Každý přísahal, že syrečky a víno je nesmysl. Po ochutnání harckých se všichni dožadovali receptu. Takže se prosím neunáhlete a před okoštováním tento recept nezatracujte.
Do mělké misky rozložíme syrečky, posypeme je na jemná kolečka nakrájenou jarní cibulkou (včetně nati) a zalijeme olejem, ve kterém jsme rozšlehali víno, utřený česnek, sůl a drcený zelený pepř, kdo raději ostřejší, přidá i něco málo mletého černého pepře. Přikryjeme a necháme rozležet. Při pokojové teplotě stačí den. Tedy - pokud jsou syrečky kvalitní a dobře uzrálé, jinak musíme přidat. Do ledničky nedáváme, olivový olej by ztuhl. Před podáváním posypeme nasekanou pažitkou.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
15.2.16 17:12
Dělám již asi popáté či dokonce pošesté…
Už nedávám na mělkou misku, dávka totiž přesně sedne na jednu malou
skleničku od přesnídávky, jen v určitých intervalech otáčím - víno
má tendenci klesat dolů, ale i jsem jednou na otáčení zapomněla a
žádnou újmu jsem nezaznamenala
Je to vynikající a rozhodně ještě mnohokráte zrealizuji
Jen nedávám olivový olej, ale obyčejný slunečnicový - za studena
lisovaný, olivový nepoužívám.
Ldyž si necháte syrečky předezrát ve sklenici nerozbalené, pak stačí ten
jeden den při pokojové teplotě v pohodě, nedozrálé nedoporučuju - nebyly
správně „šmakézní“ ani po třech dnech… Takže: nedozrálé
nerozbalovat, nechat dozrát a teprve potom sáhnout po tomto skvělém receptu.
Ještě lepší je nakládat kolečka rozpůlená na půl…
Pepř dávím nejen zelený, ale když není, tak i ten čtyřbarevný (mám ho
ráda pak chroupat, na to jsem lehce ujetá)
Správně rozleželé je to pak tak jemné, že stačí jazykem rozmačkat
o patro v ústech a polykat… Nedozrálý měl tehdy spíše gumovitou
konzistenci… Bylo mi řečeno od kamarádky, že se o ně poprali s jejím
mužem, přitom on syrečky nerad, ale tohle ze zvědavosti ochutnal a také
již dělají pravidelně, ale už pro dva
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Harcké syrečky
…dyť je to jééédno čím se z atrapy, které se jen ze setrvačnosti říká olomoucké syrečky, připraví něco poživatelného
blahomyr13,

„4 lžíce extra virgin olivového oleje“ není na jedny tvargle malé množství… Vám nevadí chuť EVOO? Pokud je kvalitní, tak ho je určitě cítit…
No, ale třeba se spolu snoubí, jako to červené s tvarůžkem
parles,
taky nezatracuji, ale zkoušet nebudu! Tedy, aspoň zatím ne… Počkám, zda se v Lošticích ještě zmátoří… Možná až skončí EU, tak se zmátoří…
Ještě dodávám, že tvůj recept nezatracuji, naopak, někdy to vyzkouším. Jen ten název je zavádějící…
Toto jsou pravé, německé, z pohoří Harz: http://translate.google.cz/translate?…