Recept Hančin francouzský koláč

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Mouku,máslo,vejce,sůl a cukr zpracujeme v hladké těsto.Dáme do lednice odpočinout na 2 hodiny.Kulatý plech na koláč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.Těsto do tenoučka roztáhneme a u okajů opatrně zvedneme. Neloupaná jablka rozpůlíme,zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky. Těsto propícháme vidličkou a poklademe ho plátky jablek tak,aby byl každý plátek slupkou nahoru.Jakmile je plech plný,jablka zalijeme meruňkovou marmeládou,kterou jsme rozmíchali s lžicí vody a pár kapkami rumu.Koláč můžeme ještě posypat moučkovýn cukrem a dáme péci do středně vyhřáté trouby.Pečeme tak dlouho,dokud není slupka na jablíčkách hnědá a marmeláda s cukrem nezkaramelizovala. Koláč můžeme podávat ozdobený šlehačkou.

Recept je z kategorií: Koláče

Nahlásit recept

  • 08.02.05 vloženo
  • 5970x zobrazeno

Ingredience

  • 300 g polohrubé mouky
  • 200 g studeného másla
  • 1 vejce
  • 1 PL cukru moučka
  • meruňková marmeláda
  • 0,5 kg jablek
  • rum
  • strouhanka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hančin francouzský koláč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz