Recept Hanacké koláče s tvarohem a džemem
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Na válu smísíme mouku, práškový a vanilkový cukr, žloutky, rozehřátý tuk, citrónovou kůru, sůl a kvásek připravený z kvasnic, mléka a špetky cukru. Připravené těsto necháme v míse vykynout. Vymícháme žloutek, máslo, cukr a tvaroh a přichutíme skořicí. Z vykynutého těsta odkrájíme lžící stejné kousky a dlaní je roztlačíme na placičky. Na každou z nich dáme přiměřené množství výše uvedené tvarohové náplně. Zavineme a koláčky dáme na pomaštěný plech. Do každého koláčku do středu vyhloubíme prstem jamku a naplníme ji libovolným džemem. Lehce promícháme mouku, cukr a máslo a připravíme si tak směs na posypání. Koláče potřeme rozšlehaným vejcem a na džem dáme připravenou směs na posypání. Necháme vykynout a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
Recept je z kategorií: Koláče
- 11.01.05 vloženo
- 10125x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- Na těsto:
- 500 g polohrubé mouky
- 100 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 120 g tuku
- 3 žloutky
- 30 g kvasnic
- asi 2 dl mléka
- nastrouhaná citrónová kůra
- špetka soli.
- Na náplň:
- 250 g tvarohu
- 1 žloutek
- 30 g másla
- 50 g práškového cukru
- 1-2 špetky mleté skořice
- džem.
- Na posypáni:
- 20 g hrubé mouky
- 20 g práškového cukru
- 20 g másla
- 1 vejce na potírání koláčů.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Hanacké koláče s tvarohem a džemem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Hanacké koláče s tvarohem a džemem
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Opět recept, který mám po babičce.Já dělám dávku z půl kila hladké a půl kila polohrubé mouky a jako tuk používám slunečnicový olej. Po koláčích se jen zapráší, nejlepší jsou krátce po upečení.Povrch nenatírám vejcem ale jen rozpuštěným máslem.