Recept Hanacké koláče s tvarohem a džemem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hanacké koláče s tvarohem a džemem

Postup

Na válu smísíme mouku, práškový a vanilkový cukr, žlout­ky, rozehřátý tuk, citrónovou ků­ru, sůl a kvásek připravený z kvasnic, mléka a špetky cukru. Připravené těsto necháme v mí­se vykynout. Vymícháme žlou­tek, máslo, cukr a tvaroh a při­chutíme skořicí. Z vykynutého těsta odkrájíme lžící stejné kousky a dlaní je roz­tlačíme na placičky. Na každou z nich dáme přiměřené množ­ství výše uvedené tvarohové ná­plně. Zavineme a koláčky dáme na pomaštěný plech. Do každé­ho koláčku do středu vyhloubí­me prstem jamku a naplníme ji libovolným džemem. Lehce promícháme mouku, cukr a máslo a připravíme si tak směs na posypání. Koláče potřeme rozšlehaným vejcem a na džem dáme připra­venou směs na posypání. Ne­cháme vykynout a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.

Recept je z kategorií: Koláče

Nahlásit recept

  • 11.01.05 vloženo
  • 9198x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Na těsto:
  • 500 g polohrubé mouky
  • 100 g práškového cuk­ru
  • 1 vanilkový cukr
  • 120 g tuku
  • 3 žloutky
  • 30 g kvasnic
  • asi 2 dl mléka
  • nastrouhaná citrónová kůra
  • špetka soli.
  • Na náplň:
  • 250 g tvarohu
  • 1 žlou­tek
  • 30 g másla
  • 50 g práš­kového cukru
  • 1-2 špetky mleté skořice
  • džem.
  • Na posy­páni:
  • 20 g hrubé mouky
  • 20 g práškového cukru
  • 20 g másla
  • 1 vejce na potírání koláčů.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hanacké koláče s tvarohem a džemem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Hanacké koláče s tvarohem a džemem

zidulka
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Hanacké koláče s tvarohem a džemem

Opět recept, který mám po babičce.Já dělám dávku z půl kila hladké a půl kila polohrubé mouky a jako tuk používám slunečnicový olej. Po koláčích se jen zapráší, nejlepší jsou krátce po upečení.Povrch nenatírám vejcem ale jen rozpuštěným máslem.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz