Recept Hamle - pečená zelená cizrna Veg Pra

jolana Jordánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Hamle - pečená zelená cizrna

Úvod

V Syrii, Jordansku, Palestine oblubeny zeleny cicer najdete od aprila do juna. Predavaju markety, super markety, zeleninari, predavaci v ulickach, na cestach, aj pri autostradach. Predava sa vsade po zvazoch a kazdy ho kupuje a je bud priamo alebo opeka…
Opekany sa vola Hamle - Ta co nosi. A je to lahodka… alebo hotovy osial. Proste len vylupujete a jete, vylupujete a jete…

Postup

Zeleny cicer len oplachneme, dame na plech do rury a nasucho opecieme. Dobru chut :)

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Luštěniny

Nahlásit recept

  • 17.04.12 vloženo
  • 6011x zobrazeno

Ingredience

  • zeleny cicer

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

jolana 17.4.12 20:14

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Hamle - pečená zelená cizrna

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Hamle - pečená zelená cizrna

2905
753 příspěvků 22.4.12 00:33

Joli, Ali, díky za rady. Tato pochoutka mi svou chuť zatím neprozradí, ale není všem dnům konec. Budu se ptát :mavam:

babi
6360 příspěvků 18.4.12 23:33

jolanko, miluju recepty ktere jsou vlastne posly Jara…tento je jeden z nich. A kdybych nedostala koupit nevyloupany mlady rimsky hrach, tak pouzit hrasek? Nebo, co takhle soja/Edamame, to by urcite take slo :)

jolana
5068 příspěvků 18.4.12 17:25

Alena, len si opec a nech chutna :)
Hraskovy lusk kludne, tuna ide o to ze to co je v lusku sa udusi vo vlastnej „pare“/ ako vo vlastnej piecke a zrnko je potom naramne chutne.. :mavam:

alena45
588 příspěvků 18.4.12 13:43

2905, s hrachom to asi nepôjde. Jednoducho kvôli šupke. Cícer má tenkú šupku, zvnútra veľmi peknú, lesklú, ako mušle. Cícer som už nasiala a keďže dozrieva postupne, tak tie zelené nechávam na stonke, hoci už vytrhanej, dozrieť. Zaujímavé,tak skúsim obrať aj tie a upražiť.

jolana
5068 příspěvků 18.4.12 10:42

Jano, dakde najst pole cizrnove.. :)..hrach tiez moze byt lakavy :)…len tak mimochodom, jedava sa aj zelena sosovica bud len tak vylupovat alebo aj opecena..a aj ta je skvela…bohuzial, uz ju nedostat, sadi sa strasne malo a to Jordansko ma najlespiu sosovicu co do kvality na svete..jj.. globalizacia ma pracky vsade..esteze mame cicer do pusy..je to osial, ako dynove semienka napriklad ale chutnejsie .. :mavam:

2905
753 příspěvků 18.4.12 03:26

Joli, zelenou cizrnu nepotkávám, ale hrách ano. Taky bude chutnat, ne? Budu muset důkladně macerovat před pečením :mavam:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz