Recept Hamle - pečená zelená cizrna Veg Pra

Jordánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hamle - pečená zelená cizrna

Úvod

V Syrii, Jordansku, Palestine oblubeny zeleny cicer najdete od aprila do juna. Predavaju markety, super markety, zeleninari, predavaci v ulickach, na cestach, aj pri autostradach. Predava sa vsade po zvazoch a kazdy ho kupuje a je bud priamo alebo opeka…
Opekany sa vola Hamle - Ta co nosi. A je to lahodka… alebo hotovy osial. Proste len vylupujete a jete, vylupujete a jete…

Postup

Zeleny cicer len oplachneme, dame na plech do rury a nasucho opecieme.

Dobru chut :)

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Luštěniny

Nahlásit recept

  • 17.04.12 vloženo
  • 5503x zobrazeno

Ingredience

  • zeleny cicer

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

jolana 17.04.12 20:14

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Hamle - pečená zelená cizrna

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
2905
753 příspěvků 22.04.12 00:33

Joli, Ali, díky za rady. Tato pochoutka mi svou chuť zatím neprozradí, ale není všem dnům konec. Budu se ptát :mavam:

babi
6360 příspěvků 18.04.12 23:33

jolanko, miluju recepty ktere jsou vlastne posly Jara…tento je jeden z nich. A kdybych nedostala koupit nevyloupany mlady rimsky hrach, tak pouzit hrasek? Nebo, co takhle soja/Edamame, to by urcite take slo :)

jolana
5065 příspěvků 18.04.12 17:25

Alena, len si opec a nech chutna :)
Hraskovy lusk kludne, tuna ide o to ze to co je v lusku sa udusi vo vlastnej „pare“/ ako vo vlastnej piecke a zrnko je potom naramne chutne.. :mavam:

alena45
588 příspěvků 18.04.12 13:43

2905, s hrachom to asi nepôjde. Jednoducho kvôli šupke. Cícer má tenkú šupku, zvnútra veľmi peknú, lesklú, ako mušle. Cícer som už nasiala a keďže dozrieva postupne, tak tie zelené nechávam na stonke, hoci už vytrhanej, dozrieť. Zaujímavé,tak skúsim obrať aj tie a upražiť.

jolana
5065 příspěvků 18.04.12 10:42

Jano, dakde najst pole cizrnove.. :)..hrach tiez moze byt lakavy :)…len tak mimochodom, jedava sa aj zelena sosovica bud len tak vylupovat alebo aj opecena..a aj ta je skvela…bohuzial, uz ju nedostat, sadi sa strasne malo a to Jordansko ma najlespiu sosovicu co do kvality na svete..jj.. globalizacia ma pracky vsade..esteze mame cicer do pusy..je to osial, ako dynove semienka napriklad ale chutnejsie .. :mavam:

2905
753 příspěvků 18.04.12 03:26

Joli, zelenou cizrnu nepotkávám, ale hrách ano. Taky bude chutnat, ne? Budu muset důkladně macerovat před pečením :mavam:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Štědrák

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz