Recept Hamburská kýta zvěřinová Pra

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso naklínkujeme špekem a zeleninou. Cibuli a zbytek zeleniny nasypeme pod a na maso. Pokapeme sherry octem a worčestrem, nejlépe v litinovém pekáči a necháme několik dní v chladném sklepě.

Na pánvi rozpálíme olivový olej, vysmahneme na kostičky nakrájený špek a maso orestujeme ze všech stran. Osolíme a vložíme do litinového pekáče se zbytkem zeleniny a s cibulí. Podlijeme a pomalu pečeme do úplného změknutí.

Maso vyjmeme a zbylou zeleninu se sosímek zahustíme dle potřeby tmavou jíškou Knorr do sklovité konzistence. Maso nakrájíme na plátky. Podáváme s houskovým knedlíkem, přelijeme sosíkem se zeleninou a přidáme kopeček brusinkového nebo klikvového kompotu.

Jako nápoj se hodí těžká červená vína z jižních krajů - Kalifornie, Španělsko, Chile, JAR, Argentina…

Nahlásit recept

  • 17.01.11 vloženo
  • 4508x zobrazeno

Čas přípravy

  • 7 dní

Ingredience

  • kýta ze zvěřiny (daněk, sika, jelen, kanec)
  • mrkev
  • celer
  • cibule
  • domácí uzený špek
  • divoké koření - jalovec, nové koření, bobkový list - semlít
  • worčestr omáčka
  • tmavá jíška Knorr
  • pár kapek sherry octa
  • olivový olej

Doporučená příloha

  • domácí houskový knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hamburská kýta zvěřinová

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Alis
2617 příspěvků 20.01.11 13:30

casino, aby to byla čistokrevná KÝTA NA VÍNĚ, musel byste ještě přidat víno :-D :-D :-D

Alis

 
Uživatel je onlinecasino
4478 příspěvků 19.01.11 02:10

sveva,
milá, zlatá, samozřejmě že všiml :-) akorát jsem to vzal jako čistokrevný přelep; vono totiž při psaní receptu je třeba vyplnit m.j. i počet porcí… já tam, stejně jako u doby přípravy kliknu „.“ tedy TEČKU a Boreafilm tam dal 150 :mrgreen:
Spíše jsem se zpronevěřil své zásadě „všem stejným metrem“ (autor je tu nový) a nekomentoval ten worčestr a Knorr (udělali jiní :-D ) Já bych klidně zaprášil moukou… Navíc bych přidal tymián a kůru…, ale to už by byla čistokrevná KÝTA NA VÍNĚ, že :?: Samozřejmě ty Vaše peradajky ani náhodou :twisted: No a ten olivový olej :twisted: To tam může dát, pominu-li rohaté sudokopytníky jedině zhrzená spárkatá :mrgreen: Tady máslo nenahradíš ani rodnou sestrou, že!!!
Přiznám se, že k autorovi jsem pojal jakés takés sympatie pro jeho krásný komentář zde: http://www.labuznik.com/recipe.php?… ale příště se určitě „polepším“ :-P God Save the Queen :-)

 
sveva
751 příspěvků 19.01.11 00:25

GMP - anachronismus sedí a možná ti vadí také ten cerel. Ale propasírování takového množství zeleniny na 150 porcí? To by trvalo moc dlouho. Je to rychlejší nalét do kotle hotovou jíšku. Tak kýbl odhaduji, nebo dva? :roll:
Stejně se divím, že sem nevpadl casino, obvykle si hned všimne. Na kalkulaci surovin to chce odborníka na veřejné stravování, nebo jak se tomu říká.
Teď vážně - mám dojem, že podobně se zvěřina připravuje všude a bude to asi moc dobré. Osobně bych vynechala jíšku a worchester, přidala trochu silného červeného vína a malinko rajského protlaku. Ale to už by nebyl Hamburg.
Zdravím.

 
gmp
1603 příspěvků 18.01.11 15:31

Jeví se mi tu nějaký zmatek ve výrobě. Nerozumím větě: „Maso vyjmeme a zbylou zeleninu se sosímek zahustíme dle potřeby tmavou jíškou Knorr do sklovité konzistence.“

Recepis máš označený jako PRA, což bych se domníval, že jde o záležitost minimálně z počátku minulého věku (byť čas je veličina velice proměnná). Tak bych tu jíšku Knorr považoval tak trochu za anachronismus. Pokud použiješ dostatečné množství zeleniny a tu pak přepasíruješ nebo umixuješ, je zahušťování jíškou jakékoli luxusní značky dost zbytečné, ale to jen je můj názor. Těžko se dohadovat nad receptem, který nemá ani přibližné množství surovin.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz