Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Boreafilm Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Maso naklínkujeme špekem a zeleninou. Cibuli a zbytek zeleniny nasypeme pod a na maso. Pokapeme sherry octem a worčestrem, nejlépe v litinovém pekáči a necháme několik dní v chladném sklepě. Na pánvi rozpálíme olivový olej, vysmahneme na kostičky nakrájený špek a maso orestujeme ze všech stran. Osolíme a vložíme do litinového pekáče se zbytkem zeleniny a s cibulí. Podlijeme a pomalu pečeme do úplného změknutí. Maso vyjmeme a zbylou zeleninu se sosímek zahustíme dle potřeby tmavou jíškou Knorr do sklovité konzistence. Maso nakrájíme na plátky. Podáváme s houskovým knedlíkem, přelijeme sosíkem se zeleninou a přidáme kopeček brusinkového nebo klikvového kompotu. Jako nápoj se hodí těžká červená vína z jižních krajů - Kalifornie, Španělsko, Chile, JAR, Argentina...
domácí houskový knedlík
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Hamburská kýta zvěřinová
casino, aby to byla čistokrevná KÝTA NA VÍNĚ, musel byste ještě přidat víno

Alis
sveva,
akorát jsem to vzal jako čistokrevný přelep;
vono totiž při psaní receptu je třeba vyplnit m.j. i počet porcí… já
tam, stejně jako u doby přípravy kliknu „.“ tedy TEČKU a Boreafilm tam
dal 150 
) Já bych klidně zaprášil moukou… Navíc
bych přidal tymián a kůru…, ale to už by byla čistokrevná KÝTA NA
VÍNĚ, že
Samozřejmě ty Vaše peradajky ani
náhodou
No a ten olivový olej
To tam může dát, pominu-li rohaté
sudokopytníky jedině zhrzená spárkatá
Tady máslo nenahradíš ani rodnou sestrou,
že!!!
God Save the Queen 
milá, zlatá, samozřejmě že všiml
Spíše jsem se zpronevěřil své zásadě „všem stejným metrem“ (autor je tu nový) a nekomentoval ten worčestr a Knorr (udělali jiní
Přiznám se, že k autorovi jsem pojal jakés takés sympatie pro jeho krásný komentář zde: http://www.labuznik.com/recipe.php?… ale příště se určitě „polepším“
GMP - anachronismus sedí a možná ti vadí také ten cerel. Ale propasírování takového množství zeleniny na 150 porcí? To by trvalo moc dlouho. Je to rychlejší nalét do kotle hotovou jíšku. Tak kýbl odhaduji, nebo dva?
Stejně se divím, že sem nevpadl casino, obvykle si hned všimne. Na kalkulaci surovin to chce odborníka na veřejné stravování, nebo jak se tomu říká.
Teď vážně - mám dojem, že podobně se zvěřina připravuje všude a bude to asi moc dobré. Osobně bych vynechala jíšku a worchester, přidala trochu silného červeného vína a malinko rajského protlaku. Ale to už by nebyl Hamburg.
Zdravím.
Jeví se mi tu nějaký zmatek ve výrobě. Nerozumím větě: „Maso vyjmeme a zbylou zeleninu se sosímek zahustíme dle potřeby tmavou jíškou Knorr do sklovité konzistence.“
Recepis máš označený jako PRA, což bych se domníval, že jde o záležitost minimálně z počátku minulého věku (byť čas je veličina velice proměnná). Tak bych tu jíšku Knorr považoval tak trochu za anachronismus. Pokud použiješ dostatečné množství zeleniny a tu pak přepasíruješ nebo umixuješ, je zahušťování jíškou jakékoli luxusní značky dost zbytečné, ale to jen je můj názor. Těžko se dohadovat nad receptem, který nemá ani přibližné množství surovin.