Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Swetlex Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Žemličky V misce zaděláme kvásek. Droždí rozdrolíme, lehce zasypeme cukrem a vidličkou umícháme kašičku. Zalijeme trochou vlažného mléka a uložíme kvásek do tepla, aby pěkně vzešel. Do mísy dáme prosátou mouku,uděláme důlek. Přidáme natavené máslo, sůl, tekoucí med (lze rozpustit v mikrovlnce, či vodní lázni), mléko, vodu a vzešlý kvásek. Vypracujem v pěkné kompaktní těsto (pokud se lepí přidáme mouku). Dáme do tepla vykynout (cca 1-1 a 1/2 hodiny). Hotové těsto vyklopíme na vál a ještě trochu propracujeme rukama. Rozdělíme na 16 dílků, vytvarujem do kulata a klademe na plech vyložený pečícím papírem či vymaštěný tukem. Hotové žemličky potřeme roztaveným máslem či olejem a dáme ještě na cca půl hodinu dokynout. Pečeme v předehřáté troubě na 200C přibližné 30 minut, až boudou žemličky nazlátlé. Masíčko: V míse smícháme maso, vejce, strouhanku, propasírovaný česnek, sůl a koření. Rozdělíme na 16 dílků a vytvarujem dokulata. Smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách. Zeleninová náplň: Ledový salát nasekáme na drobnější kostičky, vmícháme jogurt, propasírovaný česnek,hořčici (dle chuti), sůl a pepř. Do rozkrojené žemle dáme zeleninovou náplň, hotový karbanátek, plátky rajčete, ledový salát a můžeme podávat. Lze přidat dle chuti tenké plátky červené cibule, sýr...fantazii se meze nekladou. Rovněž žemličky můžeme před pečením posypat sezamem, dýňovými semínky, kořením.....
Recept je z kategorií: Hovězí maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Hamburgery pro Vavříka
4 příspěvky 5.10.10 22:42
Jojo, určitě to jsou ony.
di, oni toho kamarádi napovídaj, ale nějak nechápu, jak se to vztahuje k receptu? Vztahuje se to vůbec k receptu? Nějak ztrácím kulinářskou nit.
4813 příspěvků 5.10.10 12:55
Nemělo by to být: Ony žemličky?
2452 příspěvků 5.10.10 10:16
Však jak myslíte, jak říká jeden můj kamarád: „každý to na sebe nejlíp řekne sám“…
4 příspěvky 5.10.10 08:53
Nic ve zlém, ale nehodlám nic změnit, nebudem si ti přeci hrát na EU a přejmenovávat marmeládu na ovocnou směs. U nás tomu říkáme hambáče, tak sem napsala hamburger, abych nikoho nepohoršila, ale vidím, že i tak se mi to podařilo
Add zdrobněliny, jsem halt infantilní, masíčko je pro mě kultovní záležitost a žemlička? Oni to prostě žemličky jsou.
2452 příspěvků 5.10.10 08:17
Nic ve zlém, ale do opravdového hamburgeru vejce, strouhanka, česnek ani žádné koření nepatří - tohle jsou spíš karbanátky (určitě velice dobré, to ano, stejně jako ty žemle). Co takhle recept přejmenovat? Navíc navrhuju nepoužívat zdrobněliny, vypadá to docela infantilně.