Recept Hamburger s čubricou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hamburger s čubricou

Úvod

Vím, že hamburgerů je tu dost, ale díky bulharské čubrici má nejen jinou chuť, ale také vůni. Opět je to rychlovka, zvláště pokud už máme namleté maso (třeba na sekanou na zítřejší oběd). Maso může být jen vepřové, nebo může obsahovat 1/4 hovězího, nebo skopového, nebo můžete použít jen skopové maso. Čubrica bývá se solí, solíme proto opatrně. Dnes jsem použila koupený míchaný salát a neměla jsem rajčata a na sýr jsem zapomněla - tak to je hanba, ale chutná! (Než jsem to vyfotila, trochu pustil šťávičku.)

Postup

Do masa v misce si uděláme důlek, do kterého přidáme lžíci, nebo dvě studené vody, trochu soli a lžičku čubrice, prstem rozmícháme a pak zapracujeme do masa. Pak přidáme velmi jemně nasekanou cibuli.
Maso odložíme a připravíme si zálivku na salát - metličkou našleháme olej, med a šťávu z pomeranče a odložíme.
Z masa vytvarujeme hamburgery s prostředkem tenčím, než okraje a dáme je grilovat nebo smažit do pánve.
Zároveň si dáme rozpéci bulky.
Rozpečené bulky potřeme ljutenicí, nebo kečupem, přidáme hrst salátu, na který položíme hotový hamburger (na kterém jsme před dokončením nechali roztopit sýr), poté doplníme na kolečka nakrájenou paprikou a rajčetem a přiklopíme vrškem bulky.
Salát v misce pokapeme zálivkou.


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.02.13 vloženo
  • 3948x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut (bez mletí masa)

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 40 dkg mletého masa
  • 1/2 velmi malé cibule
  • 1 čajová lžička čubrice (ne prachové, musí tam být lístečky)
  • 1 - 2 polévkové lžice vody
  • sůl
  • 2 bulky na hamburgery
  • 2 plátky sýra
  • 2 rajčata
  • 1 paprika žlutá
  • salát - zde kupovaná směs lupení (Saison Salat Mischung)
  • 1 - 2 lžíce olivového oleje
  • šťáva z 1/2 pomeranče
  • 1/2 - 1 čaj. lžička medu
  • ljutenica nebo kečup

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 15.02.13 21:08

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Hamburger s čubricou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
tlustá bába
1204 příspěvků 17.02.13 18:08
Ze sádelných luhů a hájů

Andělíčku, můj strážníčku,
požila jsem škvareček, že je právě postní doba,
ze mě je teď blbeček! :mavam: :mavam: :mavam:

 
gmp
1603 příspěvků 17.02.13 00:40
+

Ale neřikej, pokud, vim z klasické litaratury, tak k uzavírání vík dochází s kohoutím zakokrháním. No jo dneska už se ani na kohouta nespolehneš, samá elektronika…

 
di
2451 příspěvků 17.02.13 00:32

Tak posílám ještě jedny roztřesený Bítlsáky: http://www.youtube.com/watch?…, nějak to nezvládají. A dobrou, už mi padají víka.

 
gmp
1603 příspěvků 17.02.13 00:27
+

Ti Olympici tu jsou asi po dovolený koukám. Asi v Jugošce, že sou tak vopálený.

 
di
2451 příspěvků 17.02.13 00:04

Gmp: omlouvám se velice velmi. Letos jsem se totiž po letech k tomu půstu konečně odhodlala, tak už asi z hladu a vysílení píšu nesmysly.
Nicméně, udělejte si všichni radost, od včerejška si zpívám tohle: http://www.youtube.com/watch?… (zpíval mi to do ouška náš lokální Angličan Colin, který se bohužel u nás v hospodě za domem může - jen lámaně a rukama-nohama - bavit jen s náma). Krásná píseň, na youtube je snad tisíc verzí.

 
tlustá bába
1204 příspěvků 16.02.13 23:44
+

Jo, to se nedá, kdepak, to je háklivý na špatné zacházení.
Prasečí mám - a to se neptá, jestli je půst nebo co. Hned do hrnce a prý, zahřívej mě!
Tak škvařit jo. No, a co škvareček, ten se může?
Ale teď už opravdu jdu, dám noční šichtu.
Přečtu si to k snídani. Teď bych taky mohla mít spaní s výčitkou a zatracením věčným. :mavam:

 
gmp
1603 příspěvků 16.02.13 23:36
-

Topit ano, leč pouze vlastní.

 
tlustá bába
1204 příspěvků 16.02.13 23:33
+

A co sádlo, sádlo se může? (Ještě jsem neodešla)

 
gmp
1603 příspěvků 16.02.13 23:29
-

Falafel!!! už sem se Dívko rozčílil, způsobem strašným! Což nemáme svoje středoevropská postní jídla? Ha a nýčko mudruj. (Všimni si jak jsem se obratně vyhnul Slovanským! abych nebyl opětovně za nacionalisti) Máme své nudle s mákem, škubánky, bramboráky, bramborákové záviny, kluski, kopytka, brambory pečené s rozmarýnem a paprikou, hrášek s vlaškými vořechy - pardon ořechy ne vořechy - je půst, líbance, palačinky, pirohy ruské, se zelim, s houbama, kluski lenive pro lenivé, Dívko donutíš mě ku zveřejnění postní kuchty a já ji ještě nemám dodělanou. Určitě tam nebude fafael…Sem, ale vzplanul co? :lol:

 
tlustá bába
1204 příspěvků 16.02.13 23:08
-

Ty sklony musím probrat jindy. Teď jsem proletěla tuto stránku a jdu se asi zastřelit, nebo se zapeču. Nebo něco. A hlavně jdu škvařit to sádlo! Celou tu dobu tu totiž sedím a nedělám NIC! Píšu kraviny. :mavam: :mavam: :mavam:

 
tlustá bába
1204 příspěvků 16.02.13 22:54

Rajskej protlak, do vaření rajskej protlak! Kečup málo, někdy mi přijde kyselý i ten Heizův. Ten může jen do nějakých hamburgrů s čubricou! Ale hodně mi chutná na…ale neřeknu, ráda bych sem nacpala jeden recept, kterej jsem vymyslela přímo mozkem, svým - to zas dostanu na budku!
A pak ještě nejsou (ani v Gruzii, nebo tehdy nebyly)chečečuri (ale píšou to asi nějak jinak) hrušky, to jedno z mých traumat z dětství, když nás nahnali na „ruský“ film, který byl dojemný a plný poslání a moudra, hlavně jak (také moudrý) stařec ty vzácné štěpy, o síle dětského malíčku, obětoval a vložil pod kola ku záchraně nákladního automobilu (aby nespadl do propasti).
Ale, co se mi přihodilo: totálně jsem zpitoměla sama sebe, že jsem musela jít do lednice a tam jsem si přečetla: Worcestershire Sauce preparated… a na druhé straně je Worchestershire szósz, anóbrž pikantní omáčka a v několika jazycích. Ale určitě si rozumíme, že je to jedno a to samé.
Tady v receptech u Stroganova (Stroganoffa?), nepletu-li se, jsem četla debatu, kde možno dostati,,, ale přiznám se, že jsem nebyla příliš pozorná.
Zelené slívy alyča, to jako bych někde slyšela, ale bylo to spíš v souvislosti s Chutney. Nebo to byla zelená rajčata? Nevím.
No, a teď mi řekni, jak mám s tímhle bordelem v hlavě, něco slušného uvařit!? :mavam:

 
di
2451 příspěvků 16.02.13 22:52

Gmp: já tam nikdy nebyla, jen jsem dala odkaz na to, co jsem před časem četla.
Jinak, pokud se tohoto receptu týče, karboše všelijakého druhu mám občas celkem ráda, jen je necpu do housky, mně to přijde divné. Bramborová kaše a nějaký dobrý salát (třeba obyčejný okurkový) je tak akorát. Navíc teďka máme ten půst, tak bych to viděla spíš na falafel apod., když už něco smaženého.

 
gmp
1603 příspěvků 16.02.13 22:36
+

Dívko milá, problém s tím obchůdkem v podchodu spočívá v tom, že obsluhující dámy nemají ani ponětí co vlastně prodávají a pokaváde jsem si stačil všimnout, tak ani ruština není jim až tak vlastní.

 
di
2451 příspěvků 16.02.13 22:15

Pokud by měl někdo zájem o jižní omáčku, jeden tip je snad tady .

 
gmp
1603 příspěvků 16.02.13 22:06
+

Když se spouštim z Bílej hory (300 let..) směrem na Kadlovy Vary či Slaný, tak tam v jedný Garáži prodává domorodý Gruzinec „Speciality z Gruzie“ až budu zpětně zlézat Bílou horu (300 let…) z Karlovarský strany poptám se na Južnyj sos.

 
gmp
1603 příspěvků 16.02.13 21:54
+

:mrgreen: Neboj na Bulhary nešahám. Těchto sklonů jsem prost.

 
Manana
1515 příspěvků 16.02.13 21:54

Tlustá bábo, rajskej protlak!, kečup si jako prasák dávám na špagety, ale jen Heinz a trochu Tabasca. Wust´š, jak se správně česky píše Worcestershire Sauce tam nepatří, to je o něčem jiném. Ti Arméni nějak ten rajčatovej extrakt zkvasej nebo co, že ta čínská sojovka do toho protlaku docela jde, musí bejt ale čínská Peoples Republic of China, ne japonská Kikkoman nebo nedej bože nějaký český náhražkový směsi. Dělal jsem různý pokusy, a tahle kombinace mi přišla jako nejbližší. Možná dneska by se už sehnal i pravej Južnyj sos, ještě jsem ho nehledal. Tenhle sos a tkemali jsou tamní (Arménie a Gruzie) typické omáčky, jenže čerstvé zelené slívy alyča aby člověk pohledal na Kavkazu, bez nich nemá smysl se o něco pokoušet.

 
tlustá bába
1204 příspěvků 16.02.13 18:14
-

Ano, děkuji, už vím, jsou tu i jiní „práskači“. :mavam:
A ne - „šarena“ je pestrá, barevná a šílený je „lud“ a tlustá bába je „debéla staríca“. A na Bulhary nesahat, je to moje mládí!
Když čubrica prach, pak o hodně méně, než jsem psala, bude to siláž. :! Škvařím sádlo, to se musí zodpovědně, tak už zas běžím. :mavam:

 
gmp
1603 příspěvků 16.02.13 16:39
+

Anežko X. P. N.,Ctný Opeřený had - ve své přirozené skromnosti - se nezmínil, o stránkách kde se vše dovíš:
http://www.manana.cz/
Já si dovolim trochu nesouhlasit s tou čubricou. Já raději volim ten prach, jináč je to plný osin a větývek. Ostatně upřednostňuji „Šílenou sůl“ oni tomu řikaj „Šarena“, ale sou to Bulhaři.
PS: Jináč jeho kuchtospis najdeš v Sešitech Práce. který máš doma(Co se v Praze vařívalo atp.) pod názvem Mexická kuchyně. Pokud ne tak ji někde mám v elektrický podobě.

 
tlustá bába
1204 příspěvků 16.02.13 15:03

No, nevím, jeden se nikdy nezavděčí, pořád kecy, jako že jídlo bude studené, protože to jako magor fotím, a to a to a pak si to dá jednu bramboru, protože to předrželo hlad (ve 12 hod. a 10 min.!).
Napadlo mě to, ale myslela jsem, že je to krycí název pro kečup, kteréžto slovo by některý Labužník zde do huby nevzal. Špejle na chatě vytesávám ze smrku, nezdá se to, ale také odevzdají své.
Na sojovku jsem opatrná, ač mi šmakuje, ale tady bych možná volila Worchester???
A co se týká pobytu, Absurdistán domov můj! :mavam:

Příspěvek upraven 16.02.13 v 15:04

 
Manana
1515 příspěvků 16.02.13 14:33

Tlustá babo, ty pěkně jedeš, bejt s tebou doma musí bejt zážitek.
Ale ke žrádlu: Južnyj sos - rajskej protlak, do toho nastrouhat cibuli, trochu čínské sojové omáčky, trochu saturejky a čubrici, tabasco, dosolit, zamíchat a už jsi v Ečmiadzinu. A ty karbanátky nedělat jako placky ale jako šišky, třeba i na špejli.

 
ucitelas
328 příspěvků 16.02.13 12:15
u nás tvořím

Grilovanou šunku od kosti, br. salát s pečenou paprikou a jablky a rajčaty. Zítra bude směs vařeného bulguru, pečeného lilku a orestovaného libového mletého hovězího masa s proven. kořením. Celé zapečené.

 
tlustá bába
1204 příspěvků 16.02.13 12:08

Děkuji, mě to udělalo radost. Na oplátku posílám:
http://www.youtube.com/watch?…
Dobrou chuť všem! :mavam:

 
jolana
5064 příspěvků 16.02.13 12:00

..tady se to vari, tady se to mele, tady se to pece.. :lol: :palec:

http://www.youtube.com/watch?…

:mavam:
 
tlustá bába
1204 příspěvků 16.02.13 11:52

Netajemně Vám prozradím, že peču kuře na rozmarýnu (a i s nádivkou), abychom obhájili svou přítomnost zde.
Taky už jsem upekla ten „dort“ slibovaný Zuzce, jen to dodělat. Pak ho vyvěsím.

 
ucitelas
328 příspěvků 16.02.13 11:40
také to

Nebylo určeno vám. A pokud byste šifru pochopila,,, ale co čekat od hlísta (myšleno vaše označení mé osoby). Aula ve svém původním významu skončila počátkem XV. století. Původní význam Auly je netajemný.

Příspěvek upraven 16.02.13 v 11:42

 
tlustá bába
1204 příspěvků 16.02.13 10:49

Vůbec netřeba, k dětem z hříchu počatým já mám vřelý vztah. To je stejné jako s vařením. Mít tu nějakého zavilého jezuitu, pak tu pášeme hřích smrtelný - obžerství. Nás to baví.
Jen se mi nepodařilo pochopit, kdo jsou ti potomci.

 
ucitelas
328 příspěvků 16.02.13 10:19
je to

Na pováženou, ale potom co jsem zhlédl (drze) vaše odkazy, začínám couvat.

 
tlustá bába
1204 příspěvků 16.02.13 10:00

Tohle spojení neznám. Být potomek auly regii, též saly del rey - znamená to něco ve smyslu prvorepublikového mít kinderstube?
Nebo se jedná o potomky ze Aula Regia (Zbraslav), pak by to bylo na pováženou?! :mavam:

 
tlustá bába
1204 příspěvků 16.02.13 09:42

@Manana
Komu nejezdí řezník na měsíc na dovolenou neví, jakému příkoří jsem vystavena. Ale i v normálních časech je se skopovým a jehněčím dost problém. Tady se nejvíc pěstuje řepka a ve stájích už jen mogul. Když nějaký zemědělský přebytek vznikne, sežere ho Praha.
Ve tvém podání lahůdka, v mém „comámstihnou­tzapůlhoďky“. Nesoutěžím o hvězdičku. Asi jsem to měla i jinak pojmenovat, ale čert to vem´. Jsou tu i jiné (h)různé.
Prosím pěkně, nejsem si jistá „Južnym sosom“. Olej, možná citronová šťáva, nebo, že by airan v základu, granátové jablko? :mavam:

Příspěvek upraven 16.02.13 v 09:45

 
ucitelas
328 příspěvků 16.02.13 09:41
jsou potomci

Posledních návštěvníků auly regii.

 
Manana
1515 příspěvků 16.02.13 08:34

Koukám babo, že máš pěknej rozsah, ale oprostěme se od casino, hudby a vraťme se ke žrádlu.
Já to dělám ze skopového, místo bulek si k tomu dám arménskej placatej lavaš a místo salátu dám južnyj sos a mám z toho arménské ljulja kebab. Když zkusíš, zapomeneš na hovězí.

 
tlustá bába
1204 příspěvků 16.02.13 02:20

:dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: nabít tříštivý! :pocitac: :pocitac: :pocitac:

A na usmířenou:
http://www.youtube.com/watch?…

a na dobrou noc
http://www.youtube.com/watch?…

A přidáno něco balkánské otočky o 90:
http://www.youtube.com/watch?…
 http://www.youtube.com/watch?…

Příspěvek upraven 16.02.13 v 02:34

 
casino
4466 příspěvků 16.02.13 01:23
Hodná... Griega můžu vždy a v jakékoli formě

…ale asi si spletla směr a tady by to chtělo o 180° změnit azimut k temutok balkánskýmu hambáču :mrgreen:
Vidím to na kalašnikova a cituji: „doufám, že jim to ustřelí kebuli!“ :pocitac: :mrgreen:

Příspěvek upraven 16.02.13 v 01:29

 
tlustá bába
1204 příspěvků 16.02.13 00:22
zacopanebožezaco

Oni za trest, Casino. Proč to neřeknou na plnou hubu? Já jsem holka odolná.
Tak já jim taky něco pěkného posílám (trochu vážné hudby nezaškodí) a doufám, že jim to ustřelí kebuli! :srdce:
 http://www.youtube.com/watch?…

 
casino
4466 příspěvků 15.02.13 23:28
Zacopanebožezaco...

Za co pane bože za co ;)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz