Recept Hamburger po mexicku

Mexická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Nevím, zda se doma podaří sehnat důležitou součást - Ancho chile, ale pokud vím, existují obchody s tímto zbožím, adresy dvou jsou v naší grilovací kuchařce.
Předložil jsem je národu na Malenovickém srazu Labužníků a zároveň přidávám recept i do naší grilovací kuchařky.

Recept na Majonéza na hamburgery s česnekem a limetkami

Postup

Ancho chille odsemeňte, odstopkujte a dejte na 10 minut do horké vodu nasáknout.

Dejte do mixeru, s cibulí a česnekem, umixujte na pastu. Do mísy dejte maso, pastu, vejce, sůl a pepř, umíchejte. Udělejte přiměřené placky a grilujte.

Hamburger byste měli otáčet jen jednou, lopatkou. Kdy je spodní strana hotova se nejlíp pozná, když na vrchní straně vystupuje krev z masa.

Housky rozřízněte, lehce namázněte máslem a zlehka ogrilujte. Na housku pak přijde list salátu, aby bránil šťávě z masa housku rozblemcat, na ni maso, plátky rajčat a vše pokápnout majonézou.

V Malenovicích jsme to jedli bez těch housek.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 30.05.11 vloženo
  • 4763x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3/4 až 1 kg mletého hovězího, asi 20 % tuku - maso na hamburger nemá být zcela libové
  • 4 ancho chille
  • 1/2 bílé cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sůl a pepř
  • 2 vejce
  • salát
  • rajče na plátky
  • 4 housky
  • česneková majonéza

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hamburger po mexicku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.06.11 10:28

Jistě Svato, já byl u Maců jednou, poprvé a naposled. Jak jinak bych věděl čemu se vyhýbat? :-D
Doufám, že nikdy nebudu mít takový hlad abych tam musel znova. :lol:

 
svato
1418 příspěvků 04.06.11 12:04

Toto bolo prvý raz, čo som niečo také jedla, pretože „mekáčom“ sa vyhýbam na sto honov, no a je jasné, že s dobrým receptom a kvalitými surovinami je aj hambugrer výborný. :potlesk:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz