Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Drobek Mexická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Nevím, zda se doma podaří sehnat důležitou součást - Ancho chile, ale
pokud vím, existují obchody s tímto zbožím, adresy dvou jsou v naší
grilovací kuchařce.
Předložil jsem je národu na Malenovickém srazu Labužníků a zároveň
přidávám recept i do naší grilovací kuchařky.
Recept na Majonéza na hamburgery s česnekem a limetkami
Ancho chille odsemeňte, odstopkujte a dejte na 10 minut do horké vodu nasáknout. Dejte do mixeru, s cibulí a česnekem, umixujte na pastu. Do mísy dejte maso, pastu, vejce, sůl a pepř, umíchejte. Udělejte přiměřené placky a grilujte. Hamburger byste měli otáčet jen jednou, lopatkou. Kdy je spodní strana hotova se nejlíp pozná, když na vrchní straně vystupuje krev z masa. Housky rozřízněte, lehce namázněte máslem a zlehka ogrilujte. Na housku pak přijde list salátu, aby bránil šťávě z masa housku rozblemcat, na ni maso, plátky rajčat a vše pokápnout majonézou. V Malenovicích jsme to jedli bez těch housek.
Recept je z kategorií: Mleté maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Hamburger po mexicku
Jistě Svato, já byl u Maců jednou, poprvé a naposled. Jak jinak bych věděl čemu se vyhýbat?

Doufám, že nikdy nebudu mít takový hlad abych tam musel znova.
1437 příspěvků 4.6.11 12:04
Toto bolo prvý raz, čo som niečo také jedla, pretože „mekáčom“ sa vyhýbam na sto honov, no a je jasné, že s dobrým receptom a kvalitými surovinami je aj hambugrer výborný.