Recept Hamburger po mexicku

Drobek Mexická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Nevím, zda se doma podaří sehnat důležitou součást - Ancho chile, ale pokud vím, existují obchody s tímto zbožím, adresy dvou jsou v naší grilovací kuchařce.
Předložil jsem je národu na Malenovickém srazu Labužníků a zároveň přidávám recept i do naší grilovací kuchařky.

Recept na Majonéza na hamburgery s česnekem a limetkami

Postup

Ancho chille odsemeňte, odstopkujte a dejte na 10 minut do horké vodu nasáknout. Dejte do mixeru, s cibulí a česnekem, umixujte na pastu. Do mísy dejte maso, pastu, vejce, sůl a pepř, umíchejte. Udělejte přiměřené placky a grilujte. Hamburger byste měli otáčet jen jednou, lopatkou. Kdy je spodní strana hotova se nejlíp pozná, když na vrchní straně vystupuje krev z masa. Housky rozřízněte, lehce namázněte máslem a zlehka ogrilujte. Na housku pak přijde list salátu, aby bránil šťávě z masa housku rozblemcat, na ni maso, plátky rajčat a vše pokápnout majonézou. V Malenovicích jsme to jedli bez těch housek.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 30.05.11 vloženo
  • 5433x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3/4 až 1 kg mletého hovězího, asi 20 % tuku - maso na hamburger nemá být zcela libové
  • 4 ancho chille
  • 1/2 bílé cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sůl a pepř
  • 2 vejce
  • salát
  • rajče na plátky
  • 4 housky
  • česneková majonéza

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hamburger po mexicku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Hamburger po mexicku

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 5.6.11 10:28

Jistě Svato, já byl u Maců jednou, poprvé a naposled. Jak jinak bych věděl čemu se vyhýbat? :-D
Doufám, že nikdy nebudu mít takový hlad abych tam musel znova. :lol:

svato
1429 příspěvků 4.6.11 12:04

Toto bolo prvý raz, čo som niečo také jedla, pretože „mekáčom“ sa vyhýbam na sto honov, no a je jasné, že s dobrým receptom a kvalitými surovinami je aj hambugrer výborný. :potlesk:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz