Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, necháme chvilku stát, pak část tekutiny slijeme. Přidáme mouku, sůl, vejce a těsto dobře vypracujeme. Část těsta položíme na navlhčené prkénko, to umístíme nad hrnec s vařící osolenou vodou, nožem odkrajujeme tenké podlouhlé kousky těsta (halušky) a házíme je přímo do vařící vody. Krátce je povaříme, pak je vyjmeme děrovanou lžící a na cedníku necháme dobře odkapat. Postupně uvaříme celou dávku halušek. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme uzené maso nakrájené na kostičky a osmahneme je. Halušky rozdělíme na talíře a pokryjeme slaninou s masem. Hned podáváme.
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Halušky s uzeným masem a slaninou
19 příspěvků 31.1.21 19:11
A kde je smažená cibule a kysané zelí? Na fotce neviďím ani ty halušky?!?!
704 příspěvků 25.1.09 03:43
Take casto varivam, ale ja k temto haluskam pridavam opecenou cibulku a dusene kysane zeli, promicham. A podavam okamzite a nebo pokud je cas dam do trouby zapect. Je to mnamka, hlavne kdyz se pokrm rozlezi.