Recept Halušky s ananasem a kysaným zelím

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Halušky s ananasem a kysaným zelím

Postup

1. Brambory omyjeme a 20 minut vaříme. Poté je slijeme, oloupeme a ještě horké prolisujeme. Smícháme je se žloutky, moukou, solamylem, pepřem a muškátem. Z těsta utvoříme 2 cm silné válečky a z nich nakrájíme špalíčky.

2. Ananas slijeme a šťávu zachytí­me. Zelí podusíme, přidáme jalovčinky a bobkový list a okořeníme. Přilijeme šťávu a 20 minut dusíme.

3. Halušky vaříme asi 2 minuty v osolené vodě a necháme okapat. Máslo zahřejeme a halušky v něm zamícháme. Ananas přidáme k zelí, ohřejeme a podáváme s haluškami.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.01.03 vloženo
  • 5674x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 620 kcal, 2590 kj
  • na osobu 7 g bílkovin, 35 g tuků, 64 g sacharidů
  • 500 g moučnatých brambor
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 50 g solamylu
  • sůl
  • mletý pepř
  • strouhaný muškátový oříšek
  • 1 konzerva ananaso­vých kousků (425 g)
  • 500 g kysaného zelí
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 4 jalovčinky
  • 1 bobkový list
  • 12 lžic másla

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 09.04.18 21:50

Pripravené z polovičnej dávky.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Halušky s ananasem a kysaným zelím

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Uživatel je onlineLyduska
347 příspěvků 15.04.18 12:13

@Eja, Zuzka, chutilo to zaujímavo. Muškátového orieška treba dať skutočne len veľmi málo. Robila som zo slovenskej kyslej kapusty, ktorá je kyslejšia ako tunajšia kyslá kapusta. Možno, že ananás by „šiel“ ešte lepšie s tou lokálnou kyslou kapustou. Niekeby skúsim.

Příspěvek upraven 15.04.18 v 12:13

 
Zuzka1973
2144 příspěvků 10.04.18 10:42

Eja mě předběhla :) Také jsem se chtěla zeptat, jaké to bylo, já už na ten recept párkrát koukala, ale vždy jsem to vzdala… :mavam: :kytka:

 
Eja
3811 příspěvků 10.04.18 10:38
???

Lydusko, jsi odvážná - jaké to bylo??? To je hodně nestandartní kombinace chutí, ale asi si to dovedu představit…ale asi to nebude špatné…

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz