Recept Gumbo v pomalém hrnci

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Gumbo v pomalém hrnci

Postup

Na pánvi smíchejte olej s moukou a na strední teplote restujte az mouka zhnedne. Dejte to do pomalého hrnce, pridejte vsechny ingredience, krome krevet, zakryjte a varte na LOW 7-9 hodin, nebo na HIGH asi polovinu této doby.
Asi 25 minut pred koncem varení pridejte do hrnce krevety a varte na LOW jeste 20 minut. Dochutte solí. V prípade, ze by gumbo bylo prílis husté, prilejte do hrnce behem varení trochu vody.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce


Reklama

Nahlásit recept

  • 11.03.08 vloženo
  • 4874x zobrazeno

Čas přípravy

  • 4-9 hodin

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3 PL mouky
  • 3 PL oleje
  • 250 g klobásy, nakrájené na plátky asi 1 cm silné
  • 500 g zmrazené okry, trochu rozlámané
  • 1 velká cibule, nakrájená na kosticky
  • 1 zelený paprikový lusk, nakrájený na kosticky
  • 3 rozetrené strouzky cesneku
  • 1/4 KL cayennského pepre
  • 1/4 KL mletého cerného pepre
  • ca. 400 g konzervovaných kostek rajcat i s nálevem
  • ca. 350 g zmrazených, vyloupaných, varených krevet
  • sul

Doporučená příloha

  • Varená rýze.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Gumbo v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
redelb
5 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Gumbo v pomalém hrnci. jezevec

Také mám rád fazolačku, moje fazolačka jen nejen dobrá ale i příjemná na pohled. Ano jsem celý rudý, vodím totiž svého psa ( český fousek ) na obojku a na vodítku po městě. Mám z toho i fotky, které mohu každému hrdě ukázat. V revíru má volno na běhání. Kdyby mu někdo ubližoval , nebo nedej Alláh ho mučil , velice špatně by to s mučitelem dopadlo ! Jsem přesvědčen, že můj pes má násobně více přirozené inteligence, než agresivní primitiv, který vypadá jak bezzubý stařec, kterému právě ukradli fajfku.
Ten cajun bych do Gumbo přidal také. Skvělý nápad. Dík

 
marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Gumbo v pomalém hrnci.

Tak jsem tedy opravdu mimo mísu :)).

 
Manana
1515 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Gumbo v pomalém hrnci.

Já bych přidal cajun, ale proti gustu žádnej dišputát.

 
jezevec
159 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Gumbo v pomalém hrnci - redelb

Obrázek o zemi původu nevypovídá nic. Stejně by vypadala i naše fazolačka, kterou miluji (a nejsem asi sám). Mít ten ibišek jedlý (okru) tak jdu do toho. Nejsi trochu do ruda, jak napovídá první část Tvého nicku?

 
redelb
5 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Gumbo v pomalém hrnci.

Obrázek je až neskutečně sugestivní. Jídlo na talíři skutečně vypovídá o zemi původu.
Jdu si dát velkého panáka. Spíš dva.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz