Recept Gulášová polévka

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Cibuli nakrájíme na kostičky, maso nakrájíme na menší kostky a dáme na olej. Podusíme, podle chuti dodáme papriku, zalijeme horkou vodou, přidáme nakrájenou zeleninu, osolíme a trochu opepříme. Z tuku a mouky připravíme růžovou jíšku. Polévku povaříme a jakmile je maso měkké, přidáme vychladlou jíšku (lépe se rozvaří, nedělá žmolky). Na talíři polévku posypeme zelenou petrželkou.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 03.11.02 vloženo
  • 22487x zobrazeno

Ingredience

  • 1 1/2 l vody
  • 400 g předního hovězího masa bez kosti
  • 100 g kořenové zeleniny
  • 1 cibule
  • sůl, pepř, sladká paprika
  • 3 lžíce oleje
  • na jíšku 50 g tuku
  • 50 g hladké mouky

Doporučená příloha

  • Jako příloha je nejlepší rohlík nebo dobrý chleba.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Gulášová polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Gulášová polévka

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Gulášová polévka

má exmamka dělávala gulášovku též s kořenovou zeleninou a je to nejlepší gulášovka, kterou jsem kdy jedla - včera jsem ji udělala habáněti a taky si pošmáknul - přední hovězí maso (já měla necelých 700 g), poloviční množství cibule, olej (mně stačily 3 lžíce), kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer), brambory, sůl, mletý kmín, červená paprika, celerová nebo petrželová nať či majoránka dle vlastní chuti (klidně i obojí), jíška nebo mouka s vodou či kupovaná jíška na zahuštění (není nutné, bohatě stačí rozkrájet pár brambor na menší kousky, které zajistí zahuštění).
Maso se rozkrájí na menší kusy a spolu s cibulí osmahne na oleji - exmamka nepokládá za nutné cibuli předsmažit, já ji předsmažila, maso jsem nechala „zatáhnout“ a pak trochu podlila vodou. Nechat dusit do vysmahnutí, pak přidat lžičku a půl kmínu, lžičku a půl červené papriky a 2 rovné lžičky soli - za stálého míchání osmahnout a přilít trochu vroucí vody - dusit do poloměkka, přidat kořenovou zeleninu, po chvíli brambory a nechat dodusit doměkka. Pak přilít vroucí vodu dle požadovaného množství hotové polévky, povařit, ochutit natí a dochutit kořením dle vlastní chuti. Fakt stojí za to! ;o)

Brabec
7 příspěvků 3.11.02 19:10
Gulasova polevka

Jestli budete restovat maso s mletou paprikou dele bude polevka horka.Pridate-li do polevky vyvar z korenove zeleniny,bude mit polevka nasladlou chut.Restujte proto maso nacibuli se sadlem zatim bez ml.papriky a po dorestovani masa ,papriky prisypte a mirne zarestujte a zalijte vyvarem

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz