Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
sivakova Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Omyté a osušené maso nakrájíme na větší kousky, slaninu asi na centimetrové proužky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobno. Ve větším hrnci rozpálíme 3 lžíce oleje a opečeme slaninu. Vmícháme cibuli a osmahneme ji dozlatova. Osolíme a opepříme. Přidáme maso, drcený jalovec a bobkové listy. Zalejeme 1/4l vývaru a 1/8 l červeného vína, uvedeme do varu, stáhneme plamen, přiklopíme pokličkou a dusíme asi 1 1/2 hodiny. Občas zamícháme a podléváme zbylým vývarem a vínem. Mezitím očistíme hlívu. Jsou-li hlavičky větší, rozpůlíme je. V pánvi rozehřejeme zbylý olej s máslem a houby v něm osmahneme. Ke guláši je přidáme teprve 5 minut před koncem dušení. Nakonec vmícháme škrobovou moučku s trochou vody a guláš zahustíme. Dochutíme solí, pepřem a rybízovou zavařeninou. Na talíři sypeme hrubě drceným pepřem a podáváme s chlebem.
Recept je z kategorií: Guláše
dobré a chutné červené víno
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Gulášek od Rábiše