Recept Guláš z oháňky - Oxtail Stew

babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Osušené špalíčky oháňky obalit v mouce, osolit a jakýkoliv její přebytek oklepat. Na pánvi rozehřát tuk a oháňku na něm naprudko postupně osmažit. Přendat do pekáče. Všechny bylinky svázat do kousku gázy/mušelínu. Na pánvi rozehřát tuk co je navíc a osmažit na něm cibuli, přidat česnek, mrkev, celer a špek a papriku. Osmažit vše do světlehněda. Přilít víno, a nepřikryté dusit tak dlouho, až se vše zredukuje na polovinu. Zamíchat tam bylinky, vývar, rajskou pastu. Nalít na oháňku. Vložit do předem rozehřáté trouby na 160 - 180°C a péct po 3 1/2 hodiny, nebo až je maso měkké a začíná odpadávat od kosti. (sem tam se na guláš podívat, zamíchat ho, popřípadě víc podlít vývarem a dochutit solí. Teplota a čas pečení jsou pouze orientační). Nechat zchladnout, vyjmout bylinky, přikrýt a vložit do chladničky. Před ohřátím sejmout část tuku. Podávat s žitným chlebem. Guláš je tmavohnědé barvy a je nejlepší několik dní uleželý.

Recept je z kategorií: Guláše

Nahlásit recept

  • 26.02.06 vloženo
  • 4782x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 2 kg masité oháňky, posekané na tlusté špalíčky
  • hladká mouka
  • sůl
  • 6 lžic sádla, nebo oleje
  • 4 snítky tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 4 snítky zelené petrželky
  • 2 lžíce sádla, nebo oleje navíc
  • 2 - 3 stroužky česneku rozdrceného
  • 1 střední cibule posekaná
  • 1 střední mrkev (asi 120 g) nakrájená na plátky
  • 1 stonek řapíkatého celeru na plátky pokrájený
  • 200 g špeku na kostičky nakrájeného
  • 1 lžička mleté papriky (může být pálivá)
  • 1 hrnek vína Madeira, nebo robustního červeného vína
  • 700 ml hovězího vývaru
  • 6 lžic rajské pasty

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Guláš z oháňky - Oxtail Stew

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz