Recept Guláš z irské hospody

(Hodnoceno 1x) Irská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Guláš z irské hospody

Postup

Odstranit jakýkoliv tuk z masa a je-li v jednom kuse, tak nakrájet na 4 porce. Ochutit obě strany masa. V kastrole rozehřát olej a 1 1/2 lžičky másla. Osmažit hovězí na všech stranách, dávajíc pozor, aby se máslo nepřipálilo. Vyjmout maso a dát stranou. Do kastrolu přidat malé cibulky a smažit je asi 3-4min., až jsou světlehnědé na všech strnách. Vrátit maso do kastrolu s cibulkama. Nalít na vše pivo a vývar. Dochutit podle chuti. Přidat bylinky a nahoru stejnoměrně rozložit plátky syrových brambor. Přivéct vše do varu, snížit teplotu a přikrýt těsně přiléhající poklicí. Dusit po 1 hodinu. Přidat houby nahoru brambor. Znovu kastrol přikrýt a vše dusit dalších 30min. Vyjmout maso a zeleninu pomocí drátěné sběračky na nahřátý servírovací talíř. Smíchat zbylé máso s moukou na zásmažku. Po trochách zašlehávat do šťávy v kastrole. Zamíchat dovnitř hořčici a vše vařit na středním ohni po 2-3min. Sem tam zamíchat, až vše zhoustne. Dochutit omáčku, je-li zapotřeby a nalít ji na maso. Ozdobit vše tymiánem, nebo petrželkou. V páře uvařené mladé mrkve jsou dobrou oblohou. Tip: Malé cibulky se dobře loupou, když se zalijí važící vodou a nechají stát po 5min. Po slití slupky lehce sklouznou z cibulek. P.S.: Obměna receptu. Místo hovězího použít jehněčí maso, místo piva použít neochuceného jablečného moštu a místo hovězího vývaru vývar kuřecí.

Recept je z kategorií: Guláše

Nahlásit recept

  • 01.05.03 vloženo
  • 18876x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 700g hovězího na guláš
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce másla
  • 230g malinkých celých cibulek
  • 175ml tmavého piva
  • 300ml hovězího vývaru
  • svazek bylinek (snítek petrželky, tymiánu, bobkový list)
  • 670g olejnatých brambor, nakrájených na tlusté plátky
  • 230g velkých hub, nakrájených na plátky
  • 1 lžíce mouky
  • 1 lžička jemné hořčice
  • sůl a pepř podle chui
  • snítky tymiánu, nebo petrželky na ozdobu

Doporučená příloha

  • Stejné pivo, chcete-li.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

lenickas 14.09.13 15:40

Výborný, určitě zařadím do našeho jídelníčku

Diskuse k receptu Guláš z irské hospody

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
svato
1422 příspěvků 30.03.10 00:28
Re: Guláš z irské hospody.

No, asi to bola írska krčma v Kanade, ale dobré to je. Ak sa dá, použijem radšej baraninu a pridám aj cesnak.

parles
302 příspěvků 29.03.10 22:08
Re: Guláš z irské hospody.

No, já také nevím. S gulášem to nemá nic společného, snad jen to, že se to připravuje v jednom hrnci. Snad Eintopf? Ale dobré to může být, to ano!

mimo
3 příspěvky 29.03.10 20:53
Re: Guláš z irské hospody.

No nevim, z irske hospody s houbami? Vzhledem k „hojnosti“ vyskytu hub v Irsku…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz