Recept Guláš z Dublinu

Irská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Guláš z Dublinu

Postup

Smíchat mouku se solí a pepřem a obalit v ní maso. Rozehřát veklý kastrol a přidat na něj olej. Osmažit maso naprudko na všech stranách do hněda. Nemáte-li dost velký kastrol tak nadvakrát, aby maso bylo v jedné vrstvě. Přidat cibuli, česnek a ještě chvíli (asi 5 min) za stálého míchání smažit. Nakonec dovnitř zamíchat zbytek ingrediencí, přivéct do varu, přikrýt a pomalinku dusit po 1 až 1 1/4 hodiny, až je maso měkké. Sem tam zamíchat. Guláš podávat s bramborovou kaší, nebo vařenými brambory a zapíjet stejným pivem.

Recept je z kategorií: Guláše

Nahlásit recept

  • 15.01.04 vloženo
  • 11829x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 900g vepřového masa jako je ramínko, nebo kýta, nakrájeného na 1.2cm kostičky
  • 6 lžic mouky
  • 1 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 1 lžíčka rostlinného leje
  • 4 velké cibule nakrájené na 1.2cm kostky
  • 2 stroužky česneku na jemno posekané
  • 4 lžíce posekané petrželky
  • 1 lžička tlučeného kmínu, nebo celého
  • 1 bobkový list
  • 300ml kuřecího vývaru
  • 340ml irského ležáku, nebo českého černého piva
  • 2 lžíce octa z červeného vína
  • 1 lžíce hnědého cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Guláš z Dublinu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Guláš z Dublinu ... Libuško,

omlouvám se to nebyla narážka na guláš, jen, že jsi písla. Ale guláš zkusím také v troubě, vždyť i ten zabíjačkový sedělá v troubě.
Hezké a spokojené Vánoce i Tobě.

sivakova
489 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Guláš z Dublinu - Zlatuš

Předvánoční čas dělá s lidmi divy.Nemohla jsem nereagovat na Majklův příspěvek, když jsem vepřový guláš připravovala v posledních 14 dnech hned dvakrát, a to ještě z velkého množství masa a adekvátního množství cibule. Převzala jsem ten fígl s pečeným gulášem od Ivana Vodochodského, který peče v troubě segedin. Zlatuš, na pečený guláš nedám dopustit, je mnohem chutnější než dušený , vůbec se nemusí míchat. Omáčka se nemusí zahušťovat a také se jí udělá to pravé inteligentní množství, které spolu s malými bramboráčky a čerstvě nastrouhaným křenem vytvoří teprve tu manu nebeskou.Zlatuš, přeji Ti pěkné , radostné, cukrovím a punčem voňavé Vánoce a mnoho štěstí a zdraví v novém roce. Zdraví Libuše.

zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Guláš z Dublinu ... Libuško,

mámí mě zrak?

sivakova
489 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Guláš z Dublinu-majkl1

Dělám vepřový guláš a to tak, že jej peču zakrytý alobalem v troubě 2,5 hodiny při 150 stupních .Maso se nerozpadá, ale je krásně měkkoučké.

majkl1
15 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Guláš z Dublinu.

Obávám se, že při uvedené době dušení bude maso „na hadry“. Kousky masa uvedené velikosti jsou dostatečně měkké již po smažení (viz čínská kuchyně). Obdobně české vepřové na kmíně - kousky masa orestovat s cibulkou na sádle, přidat kmín, podlít vývarem a dusit asi 20 minut, zaprášit moukou, dochutit a je hotovo. Uvedenou dobu bych pochopil u hovězí kližky.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz