Recept Guláš z divočáka

(Hodnoceno 3x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Guláš z divočáka

Postup

Pokrájenou slaninu necháme v kastrolu vyškvařit, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, na kostky nakrájené maso a zprudka po všech stranách opečeme. Pak osolíme, opepříme, přidáme rozdrcený kmín, podlijeme vínem, zmírníme plamen a zvolna dusíme doměkka. Během dušení podléváme podle potřeby vývarem. Před koncem varu ochutíme rumem a citronovou šťávou. Krátce povaříme. Podle chuti můžeme guláš připravit i ostřejší. Postup je stejný, jen vynecháme rum a citronovou šťávu. Přidáme pokrájené feferonky, nebo mletou pálivou papriku. Všechny guláše ze zvěřiny můžeme připravit i s dalším kořením a to: 1 KL sladké mleté papriky, 1 KL majoránky, 1 bobkový list. Maso můžeme rovněž potřít česnekem utřeným se solí. Pikantní je i příprava s rajčatovým pyré, které se přidává před koncem dušení. Maso ze zvěřiny na přípravu guláše marinujeme alespoň 24 hodin (z divočáka a starších kusů i déle) ve směsi vody a octa v poměru 5:1 s nakrájenou cibulí.

Recept je z kategorií: Divočák

Nahlásit recept

  • 12.01.06 vloženo
  • 94745x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g masa z černé zvěře
  • 200 g slaniny
  • 2 - 3 cibule
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • 1/8 l bílého suchého vína
  • vývar z masoxu
  • 5 PL rumu
  • šťáva z jednoho citronu.

Doporučená příloha

  • chleba, nebo houskové knedlíky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 21.3.15 14:12

Bohužel díky slabé plotýnce se mi nepodařilo maso osmahnout, ale hned se začalo dusit. Tím to všechno nabralo vlastní směr a žilo si vlastním životem. Rovněž jsem podlehl iluzi nutnosti marinování masa předem, takže se mi z lahodného masíčka stal kyselý žvanec, ve kterém byste nerozeznali divočáka od sojového bobra. Ale jinak je to moc dobrý recept, někdy si ho vyzkouším znovu.

Odkaz na uvaření

birkana 8.3.15 14:53

Nechala jsem se inspirovat možnou variantou v postupu (paprika, majoránka). K dispozici jsem měla maso z kýty selete černé zvěře; úprava byla velice rychlá a maso nebylo nutné nakládat. Vynechala jsem rum a citrónovou šťávu, víno jsem dala červené (Frankovku) a střik balsamicového octa.

Použila jsem tyto ingredience:

  • 500 g masa z kýty selete divočáka
  • 100 g slaniny
  • 1 větší cibuli
  • 1 lusk papriky kapie
  • 3 KL mleté sladké papriky
  • cca ¼ KL mletého chilli
  • mletý pepř
  • kmín
  • 3 KL hladké mouky na zahuštění (u nás je zvykem podávat více omáčky :think: )
  • zeleninový vývar
  • 100ml červeného vína + střik balsamicového octa
  • bobkový list
  • česnek
  • 1 PL rajčatového pyré
  • čerstvou nať majoránky
  • čerstvou nať tymiánu

Čerstvé bylinky guláš nádherně ochutily. Ráda s nimi vařím přes zimu; na podzim jsem rostlinky po sklizení natě nezlikvidovala. Odnesla jsem je domů, zasadila do květináčů a za oknem hezky obrazily. Je pravda, že nevoní tak intenzívně, jako v létě - dávám jich víc. Pořád jsou výživově hodnotnější, než sebelépe sušené :lol: .

Podávala jsem s bílým pečivem. Masožravec si ještě poručil navrch nastrouhat trochu křenu :twisted: .

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

Ala_V 13.3.13 10:12

Vyzkoušela jsem variantu s rumem a citronem, i pikantnější s česnekem, vavřínem a majoránkou. Výborné!

Odkaz na uvaření

Nira 15.3.12 22:12

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Guláš z divočáka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Guláš z divočáka

karminek
757 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Guláš z divočáka

Guláš z divočáka dělejte jak jste zvyklí z vepřového nebo hovězího masa.
Nic s tím nezkazíte.
Klidně vynechte divoké koření(celý pepř,tymián,bobkový list,nové koření i jiné koření na zvěřinu).
Věřte mi je to ku prospěchu chuti masa.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Adventní perníčky 2

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Karbanátky Karbanátky
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz