Recept Guláš z divočáka pro gurmány

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso nakrajet na vetsi kostky a marinovat ho se zeleninou a korenim.

Druhy den:
Vyjmout maso z marinady, osusit ho, osolit a opeprit. Marinadu se zeleninou uschovat.

V tezkem kastrolu, nejlepe litinovem osmazit kostky masa na vsech stranach. Maso vyjmout a do kastrolu vlozit zeleninu, zampiony, posekane svestky, zele z cerveneho ribizu a vse osmazit. Vratit tam maso a poprasit vse trochou polohrube mouky. Za staleho michani na prudkem ohni zasmazit. Zalit vyvarem a vinem tak, aby bylo maso na 2/3 ponoreno. Prikryt poklici a vlozit do predem vyhrate trouby na 170 stupnu C. Pect po 2 1/2 hodiny, nebo az je maso mekke. Behem peceni se ujistit, ze tekutina neni vyvarena.

Vyjmout maso a prelit stavu pres cednik. Opravit ochuceni, stavu zredukovat a nalit zpet na maso. Velice pomalu vse podusit na pomalem ohni.

Jako vyborny doplnek muzete pripravit blansirovane a smazene kdoule, na kusy rozdrcene varene kastany a karamelizovane male cibulky.
Podavat s brambory-rohlicky. Ozdobit snitkou bylinky…


Reklama

Nahlásit recept

  • 21.12.10 vloženo
  • 3852x zobrazeno

Čas přípravy

  • dlouha

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1.5 kg masa z divocaka
  • 3 mrkve
  • 2 cibule
  • 3 neoloupane strouzky cesneku
  • zelena cast porku
  • 10 bilych zampionu napul rozkrojenych
  • 10 susenych svestek
  • 50 g zele z cerveneho rybizu
  • nekolik snitek petrzelky
  • asi 6 jalovcinek
  • 4 hrebicky
  • 10 cernych pepru
  • polohruba mouka
  • cervene vino
  • zredukovany teleci, nebo kureci vyvar
  • podzemnicovy olej, nebo z hroznovych seminek
  • sul a cerstve pomlety pepr

Doporučená příloha

  • v recepte

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Ala_V 18.01.15 19:48

Opět se to povedlo, díky za recept. Tentokrát jsem k němu udělala karamelizovanou červenou cibulku podlitou koňakem, to se fakt hodilo. Bohužel, bez fotky.

Odkaz na uvaření

Ala_V 23.01.13 19:30

Vynikající! Můj první pokus s divočákem vyšel výborně. Bohužel jsem musela trochu improvizovat, protože v severní Africe je i ten divočák malý zázrak. Ale ty smažené kdoule a pečené kaštany a rohlíčkové brambory jsem fakt logisticky nezvládla.

Diskuse k receptu Guláš z divočáka pro gurmány

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz