Recept Guláš z divočáka pro gurmány

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso nakrajet na vetsi kostky a marinovat ho se zeleninou a korenim.

Druhy den:
Vyjmout maso z marinady, osusit ho, osolit a opeprit. Marinadu se zeleninou uschovat.

V tezkem kastrolu, nejlepe litinovem osmazit kostky masa na vsech stranach. Maso vyjmout a do kastrolu vlozit zeleninu, zampiony, posekane svestky, zele z cerveneho ribizu a vse osmazit. Vratit tam maso a poprasit vse trochou polohrube mouky. Za staleho michani na prudkem ohni zasmazit. Zalit vyvarem a vinem tak, aby bylo maso na 2/3 ponoreno. Prikryt poklici a vlozit do predem vyhrate trouby na 170 stupnu C. Pect po 2 1/2 hodiny, nebo az je maso mekke. Behem peceni se ujistit, ze tekutina neni vyvarena.

Vyjmout maso a prelit stavu pres cednik. Opravit ochuceni, stavu zredukovat a nalit zpet na maso. Velice pomalu vse podusit na pomalem ohni.

Jako vyborny doplnek muzete pripravit blansirovane a smazene kdoule, na kusy rozdrcene varene kastany a karamelizovane male cibulky.
Podavat s brambory-rohlicky. Ozdobit snitkou bylinky…

Nahlásit recept

  • 21.12.10 vloženo
  • 4077x zobrazeno

Čas přípravy

  • dlouha

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1.5 kg masa z divocaka
  • 3 mrkve
  • 2 cibule
  • 3 neoloupane strouzky cesneku
  • zelena cast porku
  • 10 bilych zampionu napul rozkrojenych
  • 10 susenych svestek
  • 50 g zele z cerveneho rybizu
  • nekolik snitek petrzelky
  • asi 6 jalovcinek
  • 4 hrebicky
  • 10 cernych pepru
  • polohruba mouka
  • cervene vino
  • zredukovany teleci, nebo kureci vyvar
  • podzemnicovy olej, nebo z hroznovych seminek
  • sul a cerstve pomlety pepr

Doporučená příloha

  • v recepte

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Ala_V 18.01.15 19:48

Opět se to povedlo, díky za recept. Tentokrát jsem k němu udělala karamelizovanou červenou cibulku podlitou koňakem, to se fakt hodilo. Bohužel, bez fotky.

Odkaz na uvaření

Ala_V 23.01.13 19:30

Vynikající! Můj první pokus s divočákem vyšel výborně. Bohužel jsem musela trochu improvizovat, protože v severní Africe je i ten divočák malý zázrak. Ale ty smažené kdoule a pečené kaštany a rohlíčkové brambory jsem fakt logisticky nezvládla.

Diskuse k receptu Guláš z divočáka pro gurmány

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz