Recept Gulas z diviaka v pomalom hrnci

(Hodnoceno 1x) Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso zbavime prebytocnych flaxni a sliach. Pre gulas je dolezita, aby na mase zostalo nejake vazivo /slachy/, lebo mu dodava spravnu konzistenciu a chut. /Gulas zo sucheho masa nie je podla mojho gusta./ Maso pokrajame na kocky asi 2x2x2 cm. Dame do vacsej misy zasypeme nahrubo pokrajanou cibulou, posypeme korenim a zamiesame. Nechame postat v chlade niekolko hodin. Na dno vacsieho kastrola nalejeme trochu oleja, nechame rozohriat a vhodime nan maso s cibulou. Restujeme. Maso najskor pusti stavu ak sme ho neposolili na miske, posolime ho teraz a prisypeme aj cukor, zazvor. restujeme a pomiesavame, aby neprihorelo. Pridame papriku. Po vyduseni stavy maso prelozime do pomaleho hrnca, zalejeme vodou a dusime, kym nieje makke. Trvato vtedy kratsie. Ak pomaly hrniec nemame, pokracujeme v duseni v povodnom kastrole. Vody nedavame vela, iba tolko, aby sme maso zakryli. Kontrolujeme stav aby neprihorelo a aby bolo maso makke az sa uvari. Varianta je tiez taka, ze maso dame hned do pomaleho hrnca, pridame koreniny, zalejeme asi do 3/4 vodou a dame varit. V rezime low trva varenie asi 8 hod v rezime high asi 4 hod. V hrnci sa maso vari velmi setrne. Voda sa skoro vobec neodparuje, netreba ho kontrolovat, preto tuto variantu volim ako "nocne" varenie, kedy je aj elektrika lacnejsia. Ak uz gulas silou mocou chceme zahustovat, tak postruhame jeden-dva surove zemiaky a zavarime ich don.

Recept je z kategorií: Divočák

Nahlásit recept

  • 19.07.07 vloženo
  • 23865x zobrazeno

Čas přípravy

  • 4-5 hod na high

Ingredience

  • Maso z diviaka /slabina, bok/ cca 3/4-1 kg, 3 - 4 velke cibule, cierne korenie, sol, paprika, stipka zazvoru, pol kavovej lyzicky cukru.
  • Na tuto upravu sa hodi maso z mladeho kusa alebo z bachyne. Nie zo stareho kanca, ktore vyrazne pachne. Tam treba postupovat inak!

Doporučená příloha

  • Knedle, halusky, chlieb, cervene vino, pivo… ale s mierou nie vsetko naraz.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Roland 7.7.12 12:43

Tak tento recept je to naj čo som z gulášov varil a varil som ich už stovky. Niečo mi vždy chýbalo ale tomuto receptu nič nechýba. Idem skúsiť aj s bravčovinou ale kratší čas. Mojim hosťom som ešte nikdy nebalil guláš domov ale tentoraz mi nestačili zaváraninové poháre a chválili ho od horehronia po Košice. Super, super odporúčam vyskúšať a už nikdy nebudete musieť hladať iné recepty …

Odkaz na uvaření

3jirka 21.5.11 21:49

Vyzkoušel jsem Váš recept již několikrát a vždy měl velký úspěch.Dal jsem si ho také do svých oblíbených receptů.Díky a budu se těšit na další dobroty.

Diskuse k receptu Gulas z diviaka v pomalom hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Gulas z diviaka v pomalom hrnci

3jirka
9 příspěvků 21.5.11 21:49

Vyzkoušel jsem Váš recept již několikrát a vždy měl velký úspěch.Dal jsem si ho také do svých oblíbených receptů.Díky a budu se těšit na další dobroty.

Franci
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Gulas z diviaka v pomalom hrnci

Pane kolego, super. Vy víte, co říkáte a, co činíte. Jazýček mlsný a nejste ten kuchář, který by neochutnával a proto to umíte. A ta Vaše slovenština, trochu mi schází. Jezdil jsem k Vám cca 28 let a už njejzdím, rodiče ženy už nejsou, což je škoda a ani žena se mnou už není. Kamárádů mám u vás na tucty. Určitě příští rok přijedu. A víte jak se pozná čechoslovák? Chutnají mu halušky a právě objevil chuť pražené slaniny.

Zdraví

Jiří Dítě

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pečená kuřecí stehna

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz