Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Osmažte slaninu do křehka, odstavte ji a nechte zchladit. Ve velkém polévkovém hrnci osmažte cibuli a česnek ve dvou lžících tuku, který pustila slanina, doprůhledna. Přidejte kukuřičnou moučku a posekaná rajčata i se šťávou, chilli, římský kmín, oregano a 1 šálek vody. Vaříme na mírném plameni půl hodiny 2. Mezitím vysemeníme a posekáme jalapeno papričky (snažte se během práce nesahat si do očí a nechodit čůrat :)). Papričky dáme do pánve a promícháme je s burákovým máslem a čokoládou (tyto ingredience zmírní kyselost chilli papriček a umožní chuti vyniknout). Přidejte do hrnce. 3. Za použití další lžíce tuku ze slaniny osmahněte kousky chřestýše. Posekejte zchlazenou slaninu, smíchejte s masem a přidejte do hrnce. Vařte další 1/2 hodiny nebo dokud maso není křehké. V případě potřeby podlijte trochou vody a pokud vám přijde guláš málo ostrý přidejte ještě jalapeno papričky. Dochuťte solí. 4. Tequila dodá guláši báječnou chuť ... vmíchejte ji dovnitř těsně před servírováním nebo nechte hosty, aby si ji tam dali sami podle chuti. Troška stači. Tento guláš může být podáván posypán nastrouhaným čedarem, čerstvě nakrájenou cibulkou, s kydancem zakysané smetany a tortilami nebo kukuřičnými plackami.
Recept je z kategorií: Hadi
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Guláš z chřestýše
4 příspěvky 25.1.09 03:43
chtěl jsem si objednat, ale bohužel stránky exoticmeats nefungují - škoda