Recept Guláš rumunský Pra

bedla Rumuská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Málo tučné vepřové maso drobně pokrájíme a vložíme na sádle či oleji pokrájenou, podušenou cibuli. Zasypeme červenou mletou paprikou, osolíme, opepříme, chvíli orestujeme a podlijeme horkou vodou. Pod pokličkou dusíme do změknutí, podléváme podle potřeby. Až je maso měkké zalijeme vzniklou šťávu z dušení kyselou smetanou ve které jsme rozmíchali mouku a kapary. Provaříme, necháme chvilenku stát pod pokličkou. Zdroj: Kuchařka z roku 1925

Recept je z kategorií: Guláše

Nahlásit recept

  • 17.04.07 vloženo
  • 10337x zobrazeno

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 750 g vepřového masa
  • 1 velká cibule
  • olej nebo sádlo
  • mletá paprika
  • sůl
  • špetka pepře
  • 1/8 l kyselé smetany
  • 20 g hladké mouky do kyselé smetany
  • 10 g kapar.

Doporučená příloha

  • vařené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Guláš rumunský

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz