Recept Guláš pro mlsné jazýčky

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Omyté maso nakrájíme na kostky. V tlakovém hrnci na sádle osmažíme dožluta cibuli, přidáme maso, ososlíme, opepříme a dusíme, než maso pustí šťávu. Přidáme papriku, feferonku a protlak. Vše promícháme a necháme vydusit do tuku. Poté rozprášíme moukou, osmáhneme, podlijeme vodou a uzavřené vaříme (40-45 min.). Zasypeme majoránkou, dochutíme vegetou a necháme přejít varem. Podáváme se slaným pečivem.

Recept je z kategorií: Guláše

Nahlásit recept

  • 07.02.05 vloženo
  • 7313x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 1h 15min

Ingredience

  • 1kg falešné hovězí svíčkové
  • 2-3 lžíce másla
  • 500g nadrobno nakrájené cibule
  • sůl dle chuti
  • špetka mletého pepře
  • 1 vrchovatá lžička mleté sladké papriky
  • 1-2 feferonky nasekané nadrobno
  • 2 lžíce rajčatového protleku
  • 2-3 lžíce hladké mouky
  • špetka majoránky, špetka vegety
  • voda na podlití

Doporučená příloha

  • slané pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

humax03 29.1.11 18:13

Mouka se ti vole v papiňáku přismahne a guláš je v čudu

Diskuse k receptu Guláš pro mlsné jazýčky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Guláš pro mlsné jazýčky

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.1.11 21:47

dag, jojo, ja te cetla, taky jsem kvitovala, ale ono uz je pak jedno, jestli necha pustit stavu, zahusti moukou a pak priklopi a pripali :-)
Uz sem stejne nechodi a gulas si dela jiste kazdy sam a svuj. Podle tohodle receptu bych se divila, kdyby nekdo se jim ridil. I kdyz … ? :-P

dag
543 příspěvků 29.1.11 21:35

cituji ................Guláš a cibule do žlute barvy?? Kečup ?? Vegeta? ? Moukou se zaprasuje az kdyz je maso hotove a vydusena voda. Mouka se necha osmahnout a maso se odskrabuje ode dna, opet zajele, vydusi a jeste ........
Wydro, jasně, že v tomto máš pravdu, ale já byla potěšena, že nepřiklápí pokličku od papiňáku hned, jak nalije na sotva osmahnuté maso vodu.

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.1.11 20:18

Guláš a cibule do žlute barvy?? Kečup ?? Vegeta? ? Moukou se zaprasuje az kdyz je maso hotove a vydusena voda. Mouka se necha osmahnout a maso se odskrabuje ode dna, opet zajele, vydusi a jeste jednou. S moukou se na zaver jeste musi tak 20 min povarit. Do uplne hotoveho navrch orisek masla, nemichat.
Nemluvim o tom, ze neni gulas, ale mnoho druhu gulase - madarsky, vidensky ......
Majiteli receptu neverim, ze se mu ta mouka nepripali u dna ale verim, ze mu to muze chutnat. Muj tatinek mel zase rad pripalene buchty a ja miluju spalene burty. :-P

Příspěvek upraven 29.01.11 v 20:27

dag
543 příspěvků 29.1.11 19:09

Nekamenujte.
Mně se líbí, že autor maso hnd neuzavře do papiňáku, ale nechá ho nejprve vydusit, aby, podle mého názoru, dostalo nejenom správnou chuť, ale i barvu.

humax03
1 příspěvek 29.1.11 18:13

Mouka se ti v papiňáku přismahne a guláš je v čudu.

casino
4491 příspěvků 24.8.10 08:31
Re: Guláš pro mlsné jazýčky

…asi máte pravdu; přece když guláš, tak na sádle, že? :)
Autor o sobě píše: Moc mě baví psát recepty na tyto stránky. Myslím si že je píšu srozumitelně a hlavně doufám že budou všem chutnat!
Myslím, že tento recept se mu poněkud, alespoň na mou chuť, nevyvedl… Pokud se ovšem nemá jednat o dietnější verzi pro mlsné jazýčky :-) Špetka pepře, špetka majoránky na kilo masa? Vím, každý si dochutí podle svého, ale přidávat majoránu do hotového jídla není to pravé ořechové…:-) A barvě gulášku by také prospělo dát papriku do tuku po osmažení cibule… A to nepíši, že té svíčkové (byť falešné) je na guláš škoda (pokud si ji ovšem autor nespletl s kližkou…), neboť škoda je jen dobrého člověka :-)
Už dlouho mě nikdo nekamenoval, tak si dovolím být poněkud neomalený: Pokud chcete guláš zhudlařit, tak jej směle vařte v Pappiňáku :-(((

M.Suskova
206 příspěvků 24.8.10 03:56
Re: Guláš pro mlsné jazýčky

Mám takový dotaz,proč je v použitých ingrediencích máslo a pak smažíme na sádle a o másle už není řeč.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz