Recept Guláš prezidentský

Fany Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Vyškvaříme prudce čtvrt kila drobně nakrájeného uzeného vepřového bůčku. Přidáme kilo pokrájené cibule a jakmile zezlátne, přidáme kilo na kousky nakrájené hovězí kližky. Krátce osmahneme a dusíme pozvolna do měkka, ale podléváme pouze červeným vínem. Ke konci přidáme jednu drobně pokrájenou chlebovou kurku, menší nastrouhaný brambor a lžičku hladké mouky. Zvlášt na rozpáleném oleji osmahneme jednu mrkev s trochou celeru a petržele (to vše hrubě nastrouhané). Přřidáme sůl, mletou sladkou papriku, rozdrcené feferonky, pepř, jalovec, majoránku, lžící rybízového džemu, nastrouhanou citrónovou kůru a lžičku kečupu. Chvíli vše smažíme za stálého míchání, pak směs přidáme ke guláši, dvě minuty na mírném ohni intenzivně mícháme a odstavíme. Do zcela vychladlého guláše přidáme čtvrtlitru ušlehané šlehačky a necháme rozležet do druhého dne.

Recept je z kategorií: Guláše

Nahlásit recept

  • 24.03.04 vloženo
  • 8226x zobrazeno

Ingredience

  • 250 g uzeného vepřového bůčku
  • 1 kg cibule
  • 1 kg hovězí kližky
  • červené víno na podlévání
  • chlebová kurka na zahuštění
  • menší brambor
  • mrkev
  • celeru kořen
  • petržele kořen
  • sladká paprika
  • sůl
  • papriky
  • feferonky
  • jalovec
  • majoránka
  • rybízový džem
  • nastrouhaná citrónová kůra
  • kečup
  • 250 ml ušlehané šlehačky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Guláš prezidentský

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Guláš prezidentský

Alis
2617 příspěvků 19.2.12 19:09

Guláš, co vlastně není žádný guláš… V Praze se začal šířit dávno před tím, než se stal Havel prezidentem (snad jazzová sekce???).

Je to zvláštní směsice, spousta nesourodých a různorodých chutí, zdá se toho až příliš. Ale dohromady a rozleželé je to výborné. Osobně to mám nejradši před tím, než se do toho vmíchá šlehačka, je to takové zemité a silné. Ale pro návštěvy (jako včera) zjemním šlehačkou a všichni si pochutnávají. K tomu bramborové noky, zeleninový salát, potlesk ve stoje :)

P.S. - Po návratu ve tři ráno po Tour de Prague byl prý ještě lepší :lol:

Marjanka2
214 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Guláš prezidentský

Kůrka se používá i kvůli barvě, ale je možné si udělat sklenku chlebové strouhanky a pak je po problému s přidáváním dlouho před změknutím masa.

Labužník jandule02
1099 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Guláš prezidentský

Ve všech receptech se zahušťuje chlebovou kůrkou. Zkus někdy zahustit chlebovou střídkou - kostičky chleba. Je ale fakt, že se chleba musí přidat tak 1/2 hodiny předtím, než je maso měkké, aby se dobře rozvařil.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz