Recept Guláš prezidentský

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vyškvaříme prudce čtvrt kila drobně nakrájeného uzeného vepřového bůčku. Přidáme kilo pokrájené cibule a jakmile zezlátne, přidáme kilo na kousky nakrájené hovězí kližky. Krátce osmahneme a dusíme pozvolna do měkka, ale podléváme pouze červeným vínem. Ke konci přidáme jednu drobně pokrájenou chlebovou kurku, menší nastrouhaný brambor a lžičku hladké mouky. Zvlášt na rozpáleném oleji osmahneme jednu mrkev s trochou celeru a petržele (to vše hrubě nastrouhané). Přřidáme sůl, mletou sladkou papriku, rozdrcené feferonky, pepř, jalovec, majoránku, lžící rybízového džemu, nastrouhanou citrónovou kůru a lžičku kečupu. Chvíli vše smažíme za stálého míchání, pak směs přidáme ke guláši, dvě minuty na mírném ohni intenzivně mícháme a odstavíme. Do zcela vychladlého guláše přidáme čtvrtlitru ušlehané šlehačky a necháme rozležet do druhého dne.

Recept je z kategorií: Guláše

Nahlásit recept

  • 24.03.04 vloženo
  • 7646x zobrazeno

Ingredience

  • 250 g uzeného vepřového bůčku
  • 1 kg cibule
  • 1 kg hovězí kližky
  • červené víno na podlévání
  • chlebová kurka na zahuštění
  • menší brambor
  • mrkev
  • celeru kořen
  • petržele kořen
  • sladká paprika
  • sůl
  • papriky
  • feferonky
  • jalovec
  • majoránka
  • rybízový džem
  • nastrouhaná citrónová kůra
  • kečup
  • 250 ml ušlehané šlehačky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Guláš prezidentský

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Guláš prezidentský

Alis
2617 příspěvků 19.2.12 19:09

Guláš, co vlastně není žádný guláš… V Praze se začal šířit dávno před tím, než se stal Havel prezidentem (snad jazzová sekce???).

Je to zvláštní směsice, spousta nesourodých a různorodých chutí, zdá se toho až příliš. Ale dohromady a rozleželé je to výborné. Osobně to mám nejradši před tím, než se do toho vmíchá šlehačka, je to takové zemité a silné. Ale pro návštěvy (jako včera) zjemním šlehačkou a všichni si pochutnávají. K tomu bramborové noky, zeleninový salát, potlesk ve stoje :)

P.S. - Po návratu ve tři ráno po Tour de Prague byl prý ještě lepší :lol:

Marjanka2
214 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Guláš prezidentský

Kůrka se používá i kvůli barvě, ale je možné si udělat sklenku chlebové strouhanky a pak je po problému s přidáváním dlouho před změknutím masa.

Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Guláš prezidentský

Ve všech receptech se zahušťuje chlebovou kůrkou. Zkus někdy zahustit chlebovou střídkou - kostičky chleba. Je ale fakt, že se chleba musí přidat tak 1/2 hodiny předtím, než je maso měkké, aby se dobře rozvařil.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Smažená cibulová kolečka

Nejlepší recepty

Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz