Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Fany Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vyškvaříme prudce čtvrt kila drobně nakrájeného uzeného vepřového bůčku. Přidáme kilo pokrájené cibule a jakmile zezlátne, přidáme kilo na kousky nakrájené hovězí kližky. Krátce osmahneme a dusíme pozvolna do měkka, ale podléváme pouze červeným vínem. Ke konci přidáme jednu drobně pokrájenou chlebovou kurku, menší nastrouhaný brambor a lžičku hladké mouky. Zvlášt na rozpáleném oleji osmahneme jednu mrkev s trochou celeru a petržele (to vše hrubě nastrouhané). Přřidáme sůl, mletou sladkou papriku, rozdrcené feferonky, pepř, jalovec, majoránku, lžící rybízového džemu, nastrouhanou citrónovou kůru a lžičku kečupu. Chvíli vše smažíme za stálého míchání, pak směs přidáme ke guláši, dvě minuty na mírném ohni intenzivně mícháme a odstavíme. Do zcela vychladlého guláše přidáme čtvrtlitru ušlehané šlehačky a necháme rozležet do druhého dne.
Recept je z kategorií: Guláše
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Guláš prezidentský
Guláš, co vlastně není žádný guláš… V Praze se začal šířit dávno před tím, než se stal Havel prezidentem (snad jazzová sekce???).
Je to zvláštní směsice, spousta nesourodých a různorodých chutí, zdá se toho až příliš. Ale dohromady a rozleželé je to výborné. Osobně to mám nejradši před tím, než se do toho vmíchá šlehačka, je to takové zemité a silné. Ale pro návštěvy (jako včera) zjemním šlehačkou a všichni si pochutnávají. K tomu bramborové noky, zeleninový salát, potlesk ve stoje
P.S. - Po návratu ve tři ráno po Tour de Prague byl prý ještě lepší
214 příspěvků 25.1.09 03:43
Kůrka se používá i kvůli barvě, ale je možné si udělat sklenku chlebové strouhanky a pak je po problému s přidáváním dlouho před změknutím masa.
Ve všech receptech se zahušťuje chlebovou kůrkou. Zkus někdy zahustit chlebovou střídkou - kostičky chleba. Je ale fakt, že se chleba musí přidat tak 1/2 hodiny předtím, než je maso měkké, aby se dobře rozvařil.