Recept Guláš pečený na pivě, zázvoru a medu

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Začneme jako na guláš. Ve větším hrnci se silným dnem rozpálíme olej, na něm osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, zaprášíme sladkou paprikou a chilli. Papriku necháme pustit do tuku a přidáme na sousta nakrájené hovězí maso a zázvor. Zprudka opečeme, osolíme a zalijeme černým pivem.

Necháme projít varem a když opadane pěna, přidáme plechovku rajčat, med a nadrobno nakrájenou papriku. Přivedeme k varu, zakryjeme poklicí a dáme péci do trouby na 200° na cca hodinu a půl nebo dokud není maso měkké. Nemícháme. Když je hotovo, zahustíme škrobem, přidáme nadrcený pepř, promícháme a necháme chvilku odpočinout.

A samozřejmě nejlepší je to druhý den. Dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Guláše Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 08.01.12 vloženo
  • 3831x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Ingredience

  • olej na smažení
  • 3/4 kg hovězího masa na guláš
  • 2 velké cibule
  • 0,5 l černého piva
  • 1 plechovka konzervovaných drcených rajčat
  • 1 velká červená paprika
  • větší kus čerstvého zázvoru, nakrájeného na malé nudličky
  • sladká paprika
  • chilli nebo cayenský pepř (jak má kdo rád)
  • 2 PL medu
  • sůl
  • čerstvý nadrcený pepř
  • 1-2 lžičky kukuřičného škrobu

Doporučená příloha

  • Chléb, brambory.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Guláš pečený na pivě, zázvoru a medu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jeby67
5 příspěvků 14.01.12 20:22

Díky za tip na pivní kuchařku

jeby67
5 příspěvků 14.01.12 20:21

Ještě jsem zapoměl na med :roll: . Už je to opravené :lol:

Bento
794 příspěvků 09.01.12 04:19

Ja som tiez takto varil pred Vianocami podobne ako tento recept plus susene hriby :oops: mne to moc nevyslo dal som Guinness velku flasku 7 dcl, ostal gulas nahorkly . :,(

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.01.12 00:28
Pokud se týče

pivního vaření, doporučuju váženému veškerenstvu podívat se sem. Tím nijak nechci snižovat kvalitu receptu, už jsem ho vytisk. :potlesk:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz