Recept Guláš pečený na pivě, zázvoru a medu

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Začneme jako na guláš. Ve větším hrnci se silným dnem rozpálíme olej, na něm osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, zaprášíme sladkou paprikou a chilli. Papriku necháme pustit do tuku a přidáme na sousta nakrájené hovězí maso a zázvor. Zprudka opečeme, osolíme a zalijeme černým pivem. Necháme projít varem a když opadane pěna, přidáme plechovku rajčat, med a nadrobno nakrájenou papriku. Přivedeme k varu, zakryjeme poklicí a dáme péci do trouby na 200° na cca hodinu a půl nebo dokud není maso měkké. Nemícháme. Když je hotovo, zahustíme škrobem, přidáme nadrcený pepř, promícháme a necháme chvilku odpočinout. A samozřejmě nejlepší je to druhý den. Dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Guláše Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 08.01.12 vloženo
  • 3899x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Ingredience

  • olej na smažení
  • 3/4 kg hovězího masa na guláš
  • 2 velké cibule
  • 0,5 l černého piva
  • 1 plechovka konzervovaných drcených rajčat
  • 1 velká červená paprika
  • větší kus čerstvého zázvoru, nakrájeného na malé nudličky
  • sladká paprika
  • chilli nebo cayenský pepř (jak má kdo rád)
  • 2 PL medu
  • sůl
  • čerstvý nadrcený pepř
  • 1-2 lžičky kukuřičného škrobu

Doporučená příloha

  • Chléb, brambory.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Guláš pečený na pivě, zázvoru a medu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jeby67
5 příspěvků 14.01.12 20:22

Díky za tip na pivní kuchařku

jeby67
5 příspěvků 14.01.12 20:21

Ještě jsem zapoměl na med :roll: . Už je to opravené :lol:

Bento
794 příspěvků 09.01.12 04:19

Ja som tiez takto varil pred Vianocami podobne ako tento recept plus susene hriby :oops: mne to moc nevyslo dal som Guinness velku flasku 7 dcl, ostal gulas nahorkly . :,(

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.01.12 00:28
Pokud se týče

pivního vaření, doporučuju váženému veškerenstvu podívat se sem. Tím nijak nechci snižovat kvalitu receptu, už jsem ho vytisk. :potlesk:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz