Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
lorant Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kotlík do ktorého pridáme: udenú slaninu narezanú na plátky a nožom narezanú na hrebeň, pridáme bravčovú masť, na ktorej po rozpustení usmažíme cibuľu pokrájanú na drobné kúsky do sklovitá. Po vytopení udenej slaniny vyberieme udenú slaninu, dáme si ju na chlieb a vychutnáme. Pridáme na drobné kúsky porezanú mrkev a 1 až 2 min. spolu dusíme. Na túto zmes vložíme hovädzie mäso a dusíme cca 1/2 hodinu. Potom pridáme bravčové mäso a spolu dusíme (všetko zatiaľ bez soli!!). Mäsá pustia vlastnú šťávu. Ochutnáme hovädzie mäso či je polomäkké ak áno pridáme rajčiny a papriku, primerane osolíme, pridáme čierné korenie a mletú červenú papriku. Celú zmes necháme cca 10 min. dusiť. Zmes zalejeme vodou, pridáme zemiaky pokrájané na kocky a dovaríme pokiaľ zemiaky nezmäknú. Kotlík odstavíme a pridáme tymián a majorán. Pre pikantnosť môžeme pridať feferón.
Recept je z kategorií: Guláše
Pšenično-ražný chlieb
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Guláš chalupársky zo Štósu
551 příspěvků 25.1.09 03:43
Něco velmi podobného jsem jedl u známých na Domaši a bylo to super. Ta mrkev, která se dává ještě před masem, velice zajímavě ochutí celý pokrm. Doporučuji labužníkům vyzkoušet!