Recept Guláš á la Franz Schubert

Ela Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu (do zlatista až do hneda) spolu s rascou. Mäso pokrájame na menšie kocky, pridáme k cibuli a premiešame. Keď mäso zbelie, pridáme soľ, rajčinový pretlak, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku a krátko spolu podusíme. Podlejeme vodou, alebo vývarom. Dusíme do mäkka. Pečeň pokrájame na kocky, papriku na rezance. Pečeň a papriku osmažíme na oleji a pridáme do gulášu. Pridáme prelisovaný cesnak, šťavu z polovice citróna a kôru pokrájanú na malé kocky. Smotanu zmiešame s lyžicou hladkej múky a za stáleho miešania pridáme ku gulášu. Krátko povaríme. Knedle: Rožky, alebo žemle pokrájame na malé kocky, pridáme pokrájanú petržlenovú vňať, posolíme, pridáme mleté biele korenie, muškátový oriešok. Prerastenú slaninu pokrájame na malé kocky a opražíme spolu s nadrobno pokrájanou cibuľou. Opraženú cibuľu scedíme z tuku a pridáme k rožkom. Mlieko rozšľaháme s vajciami, pridáme k rožkom a premiešame. Ak je zmes riedka, pridáme strúhanku. Z hmoty vytvarujeme valec, položíme na alobal do ktorého knedľu zabalíme (ako salónku). Knedľu v alobale zabalíme do ešte jednej vrstvy alobalu, vložíme do vriacej vody. Po desiatich minútach knedľu otočíme a varíme ďalších desať minút. Knedľu vyberieme z vody, necháme desať minút v alobale a potom rozbalíme.

Recept je z kategorií: Guláše

Nahlásit recept

  • 25.04.04 vloženo
  • 5955x zobrazeno

Ingredience

  • 400 g teľacieho pliecka - telecí plecko
  • 200 g teľacej pečene - telecí játra
  • 4 čerstvé papriky
  • 1 kyslú smotanu
  • 1 malý rajčinový pretlak
  • olej
  • cibuľu
  • cesnak
  • mleté čierne korenie
  • mletú červenú papriku (sladkú i štipľavú)
  • polovicu citróna.
  • Tirolské knedle:
  • 500 g rožkov, alebo žemlí
  • 200 g údenej prerastenej slaniny
  • 2, 5 dl mlieka
  • 3 vajcia
  • soľ
  • mleté biele korenie
  • postrúhaný muškátový oriešok
  • viazaničku petržlenovej vňate, olej
  • strúhanku
  • alobal.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Guláš á la Franz Schubert

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Guláš á la Franz Schubert

Cuso
350 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Guláš á la Franz Schubert

Pochopiteľne schwarzer pfeffer a weiβer Pfeffer. Ospravedlňujem sa za chybu.

Cuso
350 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Guláš á la Franz Schubert

Čierne korenie je po nemecky schwarz pfeffer a biele korenie je weiβ Pfeffer. A po česky je to bílý a černý pepř. :-)

w0550
41 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Guláš á la Franz Schubert

Měl bych jeden dotaz: co je černé a co je bílé koření? Pod jakým názvem to seženu v Německu?

Díky za odpověď

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz