Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Ela Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu (do zlatista až do hneda) spolu s rascou. Mäso pokrájame na menšie kocky, pridáme k cibuli a premiešame. Keď mäso zbelie, pridáme soľ, rajčinový pretlak, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku a krátko spolu podusíme. Podlejeme vodou, alebo vývarom. Dusíme do mäkka. Pečeň pokrájame na kocky, papriku na rezance. Pečeň a papriku osmažíme na oleji a pridáme do gulášu. Pridáme prelisovaný cesnak, šťavu z polovice citróna a kôru pokrájanú na malé kocky. Smotanu zmiešame s lyžicou hladkej múky a za stáleho miešania pridáme ku gulášu. Krátko povaríme. Knedle: Rožky, alebo žemle pokrájame na malé kocky, pridáme pokrájanú petržlenovú vňať, posolíme, pridáme mleté biele korenie, muškátový oriešok. Prerastenú slaninu pokrájame na malé kocky a opražíme spolu s nadrobno pokrájanou cibuľou. Opraženú cibuľu scedíme z tuku a pridáme k rožkom. Mlieko rozšľaháme s vajciami, pridáme k rožkom a premiešame. Ak je zmes riedka, pridáme strúhanku. Z hmoty vytvarujeme valec, položíme na alobal do ktorého knedľu zabalíme (ako salónku). Knedľu v alobale zabalíme do ešte jednej vrstvy alobalu, vložíme do vriacej vody. Po desiatich minútach knedľu otočíme a varíme ďalších desať minút. Knedľu vyberieme z vody, necháme desať minút v alobale a potom rozbalíme.
Recept je z kategorií: Guláše
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Guláš á la Franz Schubert
Pochopiteľne schwarzer pfeffer a weiβer Pfeffer. Ospravedlňujem sa za chybu.
Čierne korenie je po nemecky schwarz pfeffer a biele korenie je weiβ Pfeffer. A po česky je to bílý a černý pepř.
41 příspěvků 25.1.09 03:43
Měl bych jeden dotaz: co je černé a co je bílé koření? Pod jakým názvem to seženu v Německu?
Díky za odpověď