Recept Guláš á la Franz Schubert

Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu (do zlatista až do hneda) spolu s rascou. Mäso pokrájame na menšie kocky, pridáme k cibuli a premiešame. Keď mäso zbelie, pridáme soľ, rajčinový pretlak, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku a krátko spolu podusíme. Podlejeme vodou, alebo vývarom. Dusíme do mäkka. Pečeň pokrájame na kocky, papriku na rezance. Pečeň a papriku osmažíme na oleji a pridáme do gulášu. Pridáme prelisovaný cesnak, šťavu z polovice citróna a kôru pokrájanú na malé kocky. Smotanu zmiešame s lyžicou hladkej múky a za stáleho miešania pridáme ku gulášu. Krátko povaríme. Knedle: Rožky, alebo žemle pokrájame na malé kocky, pridáme pokrájanú petržlenovú vňať, posolíme, pridáme mleté biele korenie, muškátový oriešok. Prerastenú slaninu pokrájame na malé kocky a opražíme spolu s nadrobno pokrájanou cibuľou. Opraženú cibuľu scedíme z tuku a pridáme k rožkom. Mlieko rozšľaháme s vajciami, pridáme k rožkom a premiešame. Ak je zmes riedka, pridáme strúhanku. Z hmoty vytvarujeme valec, položíme na alobal do ktorého knedľu zabalíme (ako salónku). Knedľu v alobale zabalíme do ešte jednej vrstvy alobalu, vložíme do vriacej vody. Po desiatich minútach knedľu otočíme a varíme ďalších desať minút. Knedľu vyberieme z vody, necháme desať minút v alobale a potom rozbalíme.

Recept je z kategorií: Guláše

Nahlásit recept

  • 25.04.04 vloženo
  • 5829x zobrazeno

Ingredience

  • 400 g teľacieho pliecka - telecí plecko
  • 200 g teľacej pečene - telecí játra
  • 4 čerstvé papriky
  • 1 kyslú smotanu
  • 1 malý rajčinový pretlak
  • olej
  • cibuľu
  • cesnak
  • mleté čierne korenie
  • mletú červenú papriku (sladkú i štipľavú)
  • polovicu citróna.
  • Tirolské knedle:
  • 500 g rožkov, alebo žemlí
  • 200 g údenej prerastenej slaniny
  • 2, 5 dl mlieka
  • 3 vajcia
  • soľ
  • mleté biele korenie
  • postrúhaný muškátový oriešok
  • viazaničku petržlenovej vňate, olej
  • strúhanku
  • alobal.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Guláš á la Franz Schubert

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Guláš á la Franz Schubert

Cuso
349 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Guláš á la Franz Schubert

Pochopiteľne schwarzer pfeffer a weiβer Pfeffer. Ospravedlňujem sa za chybu.

Cuso
349 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Guláš á la Franz Schubert

Čierne korenie je po nemecky schwarz pfeffer a biele korenie je weiβ Pfeffer. A po česky je to bílý a černý pepř. :-)

w0550
41 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Guláš á la Franz Schubert

Měl bych jeden dotaz: co je černé a co je bílé koření? Pod jakým názvem to seženu v Německu?

Díky za odpověď

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Cibulačka Cibulačka
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz