Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Nakrájet špek a slaninu na kostičky a rozehřát na pánvi. Když se začínají barvit, přidat maso. Smažit po 2-3min. Přidat mouku a chvíli míchat. Potom přidat víno, česnek, cibuli, skořici, rajčata, mrkev, celer, kytičku, čokoládu, petrželku, sůl a pepř. Přidat vývar, nebo vodu, přikrýt těsně přiléhající pokličkou a pomalu dusit po 3 hodiny. Vyjmout maso do zapékací misky, nalít přez něj propasírovanou omáčku, přivéct do varu a pomalu vařit dalších asi 10min. Podávat velice horké. Název receptu ¨Estofado de buey a la catalana¨
Recept je z kategorií: Guláše
Pečené brambory ve slupce.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na "Guláš" a la catalana
šla jsem koupit tu normální na vaření, ale při hledání jsem objevila v regále tři druhy čokolády - hořkou, mléčnou a bílou od firmy Carla, ty tmavé mají 70% kakaa, ale.....:-), obsahují konopné semínko!!! Do guláše jsem dala skoro půlku, zbytek ucumlávala při vaření, pak se mně div
, ale tenhle stojí za zařazení. Příště ho
udělám v PH a šťávu nebudu mixovat a udělám ji víc, protože Zdenek na
ni chodil s krajícem chleba
Měj se hezky, přímo slunečně…ať už
začne pršet, nebo umřu !!
Recepty od babi jsou na mě většinou moc dlouhé
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Dando, jakou čokoládu jsi použila?
po dvou dnech v lednici byl výjimečný , díky za další neotřelý recept guláše
Tinami, španělská kuchyně používá čokolády ne v jednom receptě. Zajímavé je, že to k těm receptům jaksi sedne. Kupuji čokoládu, která se zde prodává na pečení a je úplně hořká. Jak by pracovalo kakao jsem nikdy nezkoušela. Avšak sem tam i já použiji normální hořkou čokoládu (nakonec jí je pouze 30g na celý recept). Co se týče špeku, ten můžeš nahradit olejem (já osobně nikdy nepoužívám špeku a sádla při vaření, automaticky nahrazuji olejem; Španělé však se špekem vaří!). Zásobu receptů mám, většinu jsem jich uvařila, anebo ochutnala. Z kuchařek opisuji, nebo z mých vlastních zápisků z cest atd. Znám také mnoho kuchařů, ale veřejně se mně nechce udávat odkud. To víš, že mám také jiné zájmy než vaření! Měj se.
166 příspěvků 25.1.09 03:43
Jen nevím, zda je zde k dostání neslazená čokoláda, protože i ta hořká, která je v ČR k mání, podle mne obsahuje cukr. Co bys říkala nápadu nahradit ji kakaovým práškem?
166 příspěvků 25.1.09 03:43
guláš s čokoládou mi zní tak skvěle šíleně, že to asi zkusím. Jen se ve své lenosti asi vykašlu na to pasírování a přendávání. A vynechám špek, ten není můj cup of tea. Mimochodem, máš neuvěřitelnou zásobu, skoro tě podezírám, že opisuješ recepty z kuchařek, aniž bys je vařila. Děláš něco jiného, než že jen vaříš? (Ale to už je zase od věci)