Recept Grole v kastrůlku Pra

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Množství surovin přizpůsobíme velikosti kastrůlku.

Gróle z gorka pod dornią

Postup

Brambory oloupeme, pokrájíme na hrubé plátky. Ostatní suroviny (klobásy, bůček, řípu, cibuli) krájíme na tenčí plátky. Kastrůlek vytřeme sádlem a vyložíme zelnými listy. Klademe střídavě vrstvy brambor, bůčku, klobásy, červené řípy, cibule, solíme, pepříme. Poslední vrstvu zakryjeme zelnými listy. Pečeme na pomalém ohni minimálně 45 minut.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla Jednotlivé chody Speciality

Nahlásit recept

  • 03.07.11 vloženo
  • 2679x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min

Ingredience

  • brambory
  • bůček
  • klobása (ostravská)
  • červená řepa
  • cibule
  • sádlo
  • zelí
  • sůl, pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Grole v kastrůlku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Grole v kastrůlku

gmp
1603 příspěvků 11.7.11 14:51

Anduličko zlatá - omlouvám se moc - byl jsem v přechodu. Mezi Ostravou a Prahou - samozřejmě. Nepodlívám, ale když podliješ nic se nestane, dokonce si myslim, že tam příště kousek vývaru dám.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.7.11 14:24

Aničkov, já bych tohle určitě nepodlévala.. to by se to dusilo. Spíš by se to asi mělo zapékat…
Ale pak by brambory byly asi lepší předem uvařené..
Ale pak bych to pekla v troubě a ne na ohni… :think:
Hmmm…zajímavé… :-D
:mrgreen:

anickav
2904 příspěvků 11.7.11 14:16

Tak podliať, Miloško, alebo nie? Akosi nereaguješ na moju osobu, alebo nejako divne…

anickav
2904 příspěvků 5.7.11 14:05

O kráse nediskutujem, viem že si pekný…ale nepodlievaš ani trošku? (frankovkou?)

gmp
1603 příspěvků 5.7.11 13:41

Anduličko - celý som pekný (na váhu). Vzhledem k tomu, že nemám sporák - klasický - s plotnou, tak to dávám do trouby.

anickav
2904 příspěvků 5.7.11 11:37

Miloško pečieme v rúre? Nepodlievame ani trošku? (Myslím na zelné listy na dne, aj ak je tam to sádlo…) Máš totiž pekný receptík… Ďakujem.A.

gmp
1603 příspěvků 4.7.11 20:43

Ctný obywatelu pułkowniku,

Naprosto skvělý propočet, do kterého se mi nechtělo – to přiznávám, trhám roucho své a sypu hlavu popelem z nefunkčního ústředního topení – Propočty jsou takořka na gram přesné. Prostě jeden buraczek na hrnek a krájim velmi tenounko. Barva výrobku je jasně červená. Fotil bych, ale nechci se za své fotky stydět ve světě. Při představě, že by mě někdo oprávněně kritizoval zpoza oceánu… :lol:
Jen mimochodem tento recepis jsem nedával za účelem přetrvání nepřízně počasí v letních měsících. Za tím účelem jsem dal viz. http://www.labuznik.com/…pt/grzaniec/#… – recesspis to přísně vegetariánský, po němž i neúplná rovnice se v ladnou křivku promění.

Příspěvek upraven 04.07.11 v 21:52

gmp
1603 příspěvků 4.7.11 20:40

Drobku - cvikla, burak - všechno je to řípa. :lol:

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 4.7.11 19:38

Tak nevím, co je to cvikla? :think:
Jestli maso, tak toho není nikdy moc. Jestli zelenina tak taky ne, proč by to měly být jen brambory, i když ty se mezi zeleniny počítají. 8-)
Mně se to celkově líbí, co nejdřív to spáchám, jen tu ostravskou klobásu musím hodně zapomenout. V Americku ani nevědí že Ostrava existuje, natož aby tu byla k mání dobrá klobása. :cry:

casino
4496 příspěvků 4.7.11 19:31

Venku je, že by psa nevyhnal, nedivte se , prosím, že si krátím dlouhou chvíli… :-)
Toto je recept napsaný pro kuchaře s velkým K :think:
Pro nás ostatní jsem se pokusil dopočítati se jakýchsi konkrétních poměrů
Ty ingredience :mrgreen: zde, to vypadá na rovnici o devíti neznámých 8-o
Možná by bylo lze vyloučit to zelené listoví; toto je dáno plochou dna a výškou nádoby (pokud hodláme uhotoviti plný kastrol) + cca 33,33% na vzájemné překrytí.
Podobně je tomu u sádla (bez těch procent)
Pepř a sůl netřeba řešiti, neb v připadku nedostatečnosti lze dokořeniti a dosoliti

Ostatní asi rozděliti na množiny:
A - brambory
B - masná vložka,
s podmnožinami: 1 – bůček, 2 – klobása (ostravská)
C – zelenina,
s podmnožinami: 1 - červená řepa, 2 – cibule
Asi lze reálně specifikovat podmnožiny v rámci obou množin poměrem cca půl na půl,

U podobných receptů bývá obvykle A:B=4:1
Tedy na 1kg brambor 250g uzenin
Milošu, pokud počítám dobře, není 125g cvikly na 1kg zemáků moc?
No, a tu barvu si nedovedu představit ani náhodou :-) :mrgreen: :think:

Sylvie
2302 příspěvků 4.7.11 18:16

Lahodné? Taky je to od Miloše!! :-)

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 4.7.11 17:54

MŇAM, to vypadá naprosto lahodně! :potlesk:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Mrkvový salát Mrkvový salát
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz