Recept Grole v kastrůlku Pra

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Množství surovin přizpůsobíme velikosti kastrůlku.

Gróle z gorka pod dornią

Postup

Brambory oloupeme, pokrájíme na hrubé plátky. Ostatní suroviny (klobásy, bůček, řípu, cibuli) krájíme na tenčí plátky.
Kastrůlek vytřeme sádlem a vyložíme zelnými listy.
Klademe střídavě vrstvy brambor, bůčku, klobásy, červené řípy, cibule, solíme, pepříme.
Poslední vrstvu zakryjeme zelnými listy.
Pečeme na pomalém ohni minimálně 45 minut.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla Jednotlivé chody Speciality


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.07.11 vloženo
  • 2476x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min

Ingredience

  • brambory
  • bůček
  • klobása (ostravská)
  • červená řepa
  • cibule
  • sádlo
  • zelí
  • sůl, pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Grole v kastrůlku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
gmp
1603 příspěvků 11.07.11 14:51

Anduličko zlatá - omlouvám se moc - byl jsem v přechodu. Mezi Ostravou a Prahou - samozřejmě. Nepodlívám, ale když podliješ nic se nestane, dokonce si myslim, že tam příště kousek vývaru dám.

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.07.11 14:24

Aničkov, já bych tohle určitě nepodlévala.. to by se to dusilo. Spíš by se to asi mělo zapékat…
Ale pak by brambory byly asi lepší předem uvařené..
Ale pak bych to pekla v troubě a ne na ohni… :think:
Hmmm…zajímavé… :-D
:mrgreen:

 
anickav
2904 příspěvků 11.07.11 14:16

Tak podliať, Miloško, alebo nie? Akosi nereaguješ na moju osobu, alebo nejako divne…

 
anickav
2904 příspěvků 05.07.11 14:05

O kráse nediskutujem, viem že si pekný…ale nepodlievaš ani trošku? (frankovkou?)

 
gmp
1603 příspěvků 05.07.11 13:41

Anduličko - celý som pekný (na váhu). Vzhledem k tomu, že nemám sporák - klasický - s plotnou, tak to dávám do trouby.

 
anickav
2904 příspěvků 05.07.11 11:37

Miloško pečieme v rúre? Nepodlievame ani trošku? (Myslím na zelné listy na dne, aj ak je tam to sádlo…) Máš totiž pekný receptík… Ďakujem.A.

 
gmp
1603 příspěvků 04.07.11 20:43

Ctný obywatelu pułkowniku,

Naprosto skvělý propočet, do kterého se mi nechtělo – to přiznávám, trhám roucho své a sypu hlavu popelem z nefunkčního ústředního topení – Propočty jsou takořka na gram přesné. Prostě jeden buraczek na hrnek a krájim velmi tenounko. Barva výrobku je jasně červená. Fotil bych, ale nechci se za své fotky stydět ve světě. Při představě, že by mě někdo oprávněně kritizoval zpoza oceánu… :lol:
Jen mimochodem tento recepis jsem nedával za účelem přetrvání nepřízně počasí v letních měsících. Za tím účelem jsem dal viz. http://www.labuznik.com/…pt/grzaniec/#… – recesspis to přísně vegetariánský, po němž i neúplná rovnice se v ladnou křivku promění.

Příspěvek upraven 04.07.11 v 21:52

 
gmp
1603 příspěvků 04.07.11 20:40

Drobku - cvikla, burak - všechno je to řípa. :lol:

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.07.11 19:38

Tak nevím, co je to cvikla? :think:
Jestli maso, tak toho není nikdy moc. Jestli zelenina tak taky ne, proč by to měly být jen brambory, i když ty se mezi zeleniny počítají. 8-)
Mně se to celkově líbí, co nejdřív to spáchám, jen tu ostravskou klobásu musím hodně zapomenout. V Americku ani nevědí že Ostrava existuje, natož aby tu byla k mání dobrá klobása. :cry:

 
casino
4474 příspěvků 04.07.11 19:31

Venku je, že by psa nevyhnal, nedivte se , prosím, že si krátím dlouhou chvíli… :-)
Toto je recept napsaný pro kuchaře s velkým K :think:
Pro nás ostatní jsem se pokusil dopočítati se jakýchsi konkrétních poměrů
Ty ingredience :mrgreen: zde, to vypadá na rovnici o devíti neznámých 8-o
Možná by bylo lze vyloučit to zelené listoví; toto je dáno plochou dna a výškou nádoby (pokud hodláme uhotoviti plný kastrol) + cca 33,33% na vzájemné překrytí.
Podobně je tomu u sádla (bez těch procent)
Pepř a sůl netřeba řešiti, neb v připadku nedostatečnosti lze dokořeniti a dosoliti

Ostatní asi rozděliti na množiny:
A - brambory
B - masná vložka,
s podmnožinami: 1 – bůček, 2 – klobása (ostravská)
C – zelenina,
s podmnožinami: 1 - červená řepa, 2 – cibule
Asi lze reálně specifikovat podmnožiny v rámci obou množin poměrem cca půl na půl,

U podobných receptů bývá obvykle A:B=4:1
Tedy na 1kg brambor 250g uzenin
Milošu, pokud počítám dobře, není 125g cvikly na 1kg zemáků moc?
No, a tu barvu si nedovedu představit ani náhodou :-) :mrgreen: :think:

 
Sylvie
2302 příspěvků 04.07.11 18:16

Lahodné? Taky je to od Miloše!! :-)

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.07.11 17:54

MŇAM, to vypadá naprosto lahodně! :potlesk:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz