Recept Grissini – italské tyčinky Veg Pra
birkana Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Peču je jednou za 2 – 3 týdny a až teprve dnes jsem zjistila, že na Labužniku nejsou :twisted: ! Tedy alespoň ne pod svým názvem :think: . Je to pohotové pohoštění, něco k zakousnutí třeba k vínu i pivu. Nebo „chroupání“ k televizi, rozhodně méně kalorické, nežli brambůrky či hranolky z fritézy :cert: . Podávám je většinou s některou studenou omáčkou. Jsou výborné i k tučnějšímu jogurtu – na slano i sladko. Nyní před vánocemi a Silvestrem jich napeču víc, v lednici mám vždy ochucenou majonézu a tak mohu návštěvě předložit malé slané pohoštění kdykoli :lol: . Recept mám upraven pro zpracování těsta v pekárně na chleba. Těsto je totiž tužší, nežli to na housky a chleba (které zadělávám ručně). Pomohl by i výkonnější robot, který hutnější těsto dokáže uhníst. Používám „živé“ droždí; kdo rád peče se sušeným, dá obvyklou dávku úměrnou množství použité mouky. Do těsta můžete přidat třeba mletý pepř nebo mleté chilli. Sůl přidejte podle svých zvyklostí, kdo solí méně, raději na uvedené množství mouky jen ½ lžičky. To platí také v případě, že tyčinky posypete solí i na povrchu. Já povrch neposypávám, pokud je podávám s „máčedlem“.
Postup
Ingredience zpracujeme na těsto, které necháme vykynout. Při zpracování v pekárně na chleba program TĚSTO. Po vykynutí těsto ještě na vále propracujeme. Stačí krátce. Rozdělíme na 36 dílů. Kdo by nevěděl, jak rozdělit :oops: , tedy: nejdříve na čtvrtiny. Každou čtvrtinu na 3 díly a každý tento díl zase na 3. Pak jsou dílky téměř stejné a tyčinky pak budou přibližně stejně velké :potlesk: . Dílky vyvalujeme na tyčinky asi 25 cm dlouhé. Pokládáme na plech vyložený pečpapírem (nebo vymazaný tukem) a necháme přikryté kynout. Když jsou v tloušťce přibližně dvojnásobné, dáme je péci do dobře vyhřáté trouby. Po upečení necháme vychladit na mřížce.
- 22.12.15 vloženo
- 16816x zobrazeno
Ingredience
- 180 ml vody
- 1 PL olivového oleje
- ½ - 1 KL soli
- 400 g hladké mouky
- ¼ kostky droždí (10 g)
- -
- + přísady do těsta - volitelně (nemusí být)
- mletý pepř, chilli, drobně sekané olivy, šunka atd.
- -
- + na posyp (nemusí být)
- mák, sezam, sůl apod.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku7.2.18 19:55
Lepší než koupené - jen zadělávám ručně, takže jsem musela přidat
o něco vody navíc…
Ukládám do oblíbených, budou asi hodně často
Foto tradičně v komentáři.
Diskuse k receptu Grissini – italské tyčinky
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Grissini – italské tyčinky
Lepší než koupené - jen zadělávám ručně, takže jsem musela přidat o něco vody navíc…
Ukládám do oblíbených, budou asi hodně často
1151 příspěvků 22.12.15 17:25
@birkana
když já znám jen tři druhy - 12, 33 a 40%,
s jogurtem ee, to si ho dám radši samotný
třeba s tím česnekem 
@daduuja, záleží na tom, jaká smetana
. 6%, 12%, 20%, 33%,…
. Ti „redukující“ si mohou omočit
v jogurtu (1,5%) s prolisovaným česnekem
.
1151 příspěvků 22.12.15 16:50
@birkana Všechny sýry s plísněma máme v oblibě, i ty bez plísní

po celých kolech a musela být
minimálně 14 dní prošlá, tu 14 denní lhůtu ji často vozil
v chlaďáku, aby mi ji potom mohl se slevou prodat 
Ve spojení jen se smetanou kalorická bomba, ale lahodná, já věřím, že co sním s chutí, tak po tom neztloustnu
Když jsem byla v pracovním procesu, tak jsem nivu kupovala od vejcáka (ten co vozí vejce
@daduuja, fantazii se meze nekladou
.
Já poslední dobou vyrábím velejednoduchou omáčku z rozmělněného sýra s modrou (zelenou) plísní rozmixovaného ve smetaně. Není třeba nic přidávat, jen uhlídat správnou vláčně zahoustlou konzistenci. Mám ji pořád cca půl litru v lednici, např. k těm grissinám. Nikdo neodmítl, ba naopak
. Výchozí suroviny mám stále
v zásobě. Když jsem kupovala téměř půl kola Nivy (vážilo to přes
2 kg), dívali se na mě jak na „holé skřivánky“
; asi si řekli, že to mám na kšeft
.
1151 příspěvků 22.12.15 16:18
Nóooo
a konce obalené do nějaké dobré
sušené šunky… 
Miluju je 
Teď jsem se v krámu rozhodovala jestli vzít droždí nebo ne? vzala