Recept Grilovaný tuňák v sardelové omáčce

xgoni Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Sardelky opláchneme a necháme okapat. Olivy a česnek jemně posekáme. Všechny ingredience na omáčku dáme do mixéru a rozmixujeme na hladkou pastu. Dáme schladit. Stejky z tuňáka pokapeme citronovou štávou, potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Na rozpáleném grilu opečeme, až se udělá křupavá kůrčička. (V nouzi vystačíme i s opečením na pánvi.) Hotové porce tuňáka klademe na předehřáté talíře, na každý stejk lehce rozetřeme lžíci připravené omáčky a zbytek omáčky servírujeme zvlášť - každý si přidá podle chuti. Ihned podáváme.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 12.11.05 vloženo
  • 4209x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4-6 stejků z tuňáka (asi po 170 g)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • citronová štáva
  • sůl a čerstvě umletý pepř.
  • Na omáčku:
  • 1 konzerva sardelek (asi 60 g)
  • 10 černých oliv
  • 2 stroužky česneku
  • 1/4 hrnku bílého vína nebo kuřecího vývaru
  • 2 lžíce sekané petrželky
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce kaparů
  • sůl a čerstvě umletý pepř.

Doporučená příloha

  • bílá bageta nebo opékané brambory, lehký zeleninový salát a bílé víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Grilovaný tuňák v sardelové omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz