Recept Grilovaný tuňák v sardelové omáčce

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Sardelky opláchneme a necháme okapat. Olivy a česnek jemně posekáme. Všechny ingredience na omáčku dáme do mixéru a rozmixujeme na hladkou pastu. Dáme schladit. Stejky z tuňáka pokapeme citronovou štávou, potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Na rozpáleném grilu opečeme, až se udělá křupavá kůrčička. (V nouzi vystačíme i s opečením na pánvi.) Hotové porce tuňáka klademe na předehřáté talíře, na každý stejk lehce rozetřeme lžíci připravené omáčky a zbytek omáčky servírujeme zvlášť - každý si přidá podle chuti. Ihned podáváme.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 12.11.05 vloženo
  • 4014x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4-6 stejků z tuňáka (asi po 170 g)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • citronová štáva
  • sůl a čerstvě umletý pepř.
  • Na omáčku:
  • 1 konzerva sardelek (asi 60 g)
  • 10 černých oliv
  • 2 stroužky česneku
  • 1/4 hrnku bílého vína nebo kuřecího vývaru
  • 2 lžíce sekané petrželky
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce kaparů
  • sůl a čerstvě umletý pepř.

Doporučená příloha

  • bílá bageta nebo opékané brambory, lehký zeleninový salát a bílé víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Grilovaný tuňák v sardelové omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz