Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bento Japonská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Je to tradicna Japonska priprava masa -marinovanie a grilovanie v preklade " teri -lesk a yaki grilovanie. Omacka na pripravu sa da kupit v azijskych obchodoch ale este jednoduchsie sa da vyrobit doma. http://en.wikipedia.org/wiki/Teriyaki Tato verzia co prikladam je trosku komplikovanejsia od zakladnej verzie co uz je tu prilozena. 1-Omacku teriyaki si pripravime tak ze na malej panvici zmiesame sojovu omacku , mirin a vino sake pridame nastruhany cerstvy zazvor a na drobno nakrajanu jarnu cibulku , hnedy cukor (melasa dava lepsie chut ) a rozpustime. Ked chceme hustejsiu omacku tak varime zredukujeme az nam nezhustne. 2-Ocistene umyte filety potrieme zo vsetkych stran a odlozime do ladnicky marinovat min. na 30 minut. 3-Na rozpaleny grill ktory potrieme olejom polozime namarinovane filety , pozor ma to vela cukru ! takze ma to tendenciu prihoriet alebo vzblknut. Grilujeme podla chuti ale 2-3 minuty na kazdej strane staci. Potrieme marinadou.
salát
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Grilovaný teriyaki losos
2× som kontroloval a nic…az teraz mi naskocil podobny recept od babi
tak ho pridavam