Recept Grilovaný pstruh

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Grilovaný pstruh

Úvod

Grilovací sezóna je v plném proudu a proto není na škodu - kromě obvyklých křidýlek, klobásek a krkovičky - obohatit svoji grilovací tabuli také rybami. A právě dravé ryby jsou na grilu nejchutnější.

Na fotografiích je „Holandský pstruh“ (stříbrnice).

Postup

Vykuchané ryby očistíme a omyjeme, osolíme, okořeníme směsí na ryby, potřeme olejem a posypeme provensálským kořením. Dovnitř můžeme vložit na plátky nakrájený citron a česnek.

Necháme asi hodinu odležet. Potom grilujeme dozlatova, tj. cca 7-10 minut z každé strany.

Podáváme ozdobené plátky citronu s opékanými brambory, bagetkou nebo libovolnou zeleninou.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Maso Ryby



Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 09.01.03 vloženo
  • 48732x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 středně velcí pstruzi (nebo jiní vodní dravci)
  • kořenící směs na ryby
  • provensálské koření
  • olej na potření
  • 1 citron

Doporučená příloha

  • opékané brambory, bageta, zelenina

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 08.11.13 22:14

.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Grilovaný pstruh

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
casino
4474 příspěvků 10.11.13 23:38
Až fčíl sme přišly na to, že máme doma tróbu s grilem!

A protože ta fotečka pod nadpisem je příšerná (casino řikalo pré je to jakási podivná Latiméria) tak sme prubly ugrilovat pstruhy a fšecky fotečky sem daly že dyby si chtěli administrátoři nejakó vybrat tak ať majó z čeho si vybrat.
Zdravijó MAKRONKY :)

 
gmp
1603 příspěvků 10.03.13 09:03
-

Tak to by mě opravdu zajímalo kdo spáchal toto ověřování. Argentyna wielka, Stříbrnice atlantská - má se pstruhem asi tolik společného co já s baletmajstrem Národního divadla - počet končetin. Využití zcela odlišné.

 
casino
4474 příspěvků 07.03.13 08:19
Zatím jste nebyl vyslyšen...

…a ani to strašidlo na úvodní fotečce nebylo vyretušováno ;) :roll:

 
parles
302 příspěvků 25.08.12 14:28

Ejo, souhlasím. A v tomto případě bych vyjímečně byl pro změnu názvu celého receptu, protože na pravého pstruha se to koření opravdu nehodí.

 
Eja
3826 příspěvků 25.08.12 12:54

Parles :mrgreen: to tam můžu prsknout hadr na podlahu nebo polystyrén, taky to bude mít chuť :mavam:

 
parles
302 příspěvků 25.08.12 12:34
Casino...

Za stříbrnici jsem odpovědný já, identifikoval jsem ji a můj komentář byl rovněž smazán a dostal jsem děkovnou SZ. Jinak k té rybce - na pstruha nemá ani vzdáleně. Je to ryba mořská s takovým řídkým vodovatým masem, takže to dlouhé grilování je asi na místě. A i to koření je asi správně, alespoň to dostane nějakou chuť! :mavam:

 
casino
4474 příspěvků 25.08.12 11:34
Eja...

…cítím to stejně, ale nechtěl jsem to hned psát, protože 3 (TŘI!) negace najednou je dost i na mou otrlou náturu :mrgreen: :mrgreen: Jestli si myslíte, že neumím počítat, tak to tedy umím! V druhé části komentáře jsem se podivoval nad tím tvorem na fotečce… Domnívám se, že to není pstruh ;)
Komentář vymazán… :twisted: Recept doplněn o jakousi „stříbrnici“ a mně poslána SZ s poděkováním za upozornění ;)
No, mám trošku jiný názor na mazání názorů… ;) 8) :mrgreen:

 
Eja
3826 příspěvků 25.08.12 10:38

Já bych měla spíš výhradu ke „kořenící směsi“ a u pstruha i k tomu provensálskému koření. Citron dovnitř ano, se snítkou čerstvé petrželky. Sůl a dost. Mršení uniformními směskami zas irrituje mne :mavam:

 
casino
4474 příspěvků 25.08.12 00:28

Grilujeme dozlatova, tj. cca 7–10 minut z každé strany. No nazdar! Furt říkám, že u nás je tendence i ty nejlepší ryby zmršit dlouhou tepelnou úpravou ;)

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.04.10 04:33
Re: Grilovany pstruh

Moc chutný … u nás přidáváme ke konci grilování trochu kmínu.

Vložit nový komentář


Dnes doporučujeme: Králičí roláda na víně





Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz