Recept Grilovaný pstruh

(Hodnoceno 1x) Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Grilovaný pstruh

Úvod

Grilovací sezóna je v plném proudu a proto není na škodu - kromě obvyklých křidýlek, klobásek a krkovičky - obohatit svoji grilovací tabuli také rybami. A právě dravé ryby jsou na grilu nejchutnější.

Na fotografiích je „Holandský pstruh“ (stříbrnice).

Postup

pstruh%2F"> Vykuchané ryby očistíme a omyjeme, osolíme, okořeníme směsí na ryby, potřeme olejem a posypeme provensálským kořením. Dovnitř můžeme vložit na plátky nakrájený citron a česnek. pstruh%2F"> Necháme asi hodinu odležet. Potom grilujeme dozlatova, tj. cca 7-10 minut z každé strany. Podáváme ozdobené plátky citronu s opékanými brambory, bagetkou nebo libovolnou zeleninou.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Maso Ryby

Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 09.01.03 vloženo
  • 54884x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 středně velcí pstruzi (nebo jiní vodní dravci)
  • kořenící směs na ryby
  • provensálské koření
  • olej na potření
  • 1 citron

Doporučená příloha

  • opékané brambory, bageta, zelenina

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 8.11.13 22:14

.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Grilovaný pstruh

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Grilovaný pstruh

casino
4497 příspěvků 10.11.13 23:38
Až fčíl sme přišly na to, že máme doma tróbu s grilem!

A protože ta fotečka pod nadpisem je příšerná (casino řikalo pré je to jakási podivná Latiméria) tak sme prubly ugrilovat pstruhy a fšecky fotečky sem daly že dyby si chtěli administrátoři nejakó vybrat tak ať majó z čeho si vybrat.
Zdravijó MAKRONKY :)

gmp
1603 příspěvků 10.3.13 09:03
-

Tak to by mě opravdu zajímalo kdo spáchal toto ověřování. Argentyna wielka, Stříbrnice atlantská - má se pstruhem asi tolik společného co já s baletmajstrem Národního divadla - počet končetin. Využití zcela odlišné.

casino
4497 příspěvků 7.3.13 08:19
Zatím jste nebyl vyslyšen...

…a ani to strašidlo na úvodní fotečce nebylo vyretušováno ;) :roll:

parles
303 příspěvků 25.8.12 14:28

Ejo, souhlasím. A v tomto případě bych vyjímečně byl pro změnu názvu celého receptu, protože na pravého pstruha se to koření opravdu nehodí.

Eja
3871 příspěvků 25.8.12 12:54

Parles :mrgreen: to tam můžu prsknout hadr na podlahu nebo polystyrén, taky to bude mít chuť :mavam:

parles
303 příspěvků 25.8.12 12:34
Casino...

Za stříbrnici jsem odpovědný já, identifikoval jsem ji a můj komentář byl rovněž smazán a dostal jsem děkovnou SZ. Jinak k té rybce - na pstruha nemá ani vzdáleně. Je to ryba mořská s takovým řídkým vodovatým masem, takže to dlouhé grilování je asi na místě. A i to koření je asi správně, alespoň to dostane nějakou chuť! :mavam:

casino
4497 příspěvků 25.8.12 11:34
Eja...

…cítím to stejně, ale nechtěl jsem to hned psát, protože 3 (TŘI!) negace najednou je dost i na mou otrlou náturu :mrgreen: :mrgreen: Jestli si myslíte, že neumím počítat, tak to tedy umím! V druhé části komentáře jsem se podivoval nad tím tvorem na fotečce… Domnívám se, že to není pstruh ;)
Komentář vymazán… :twisted: Recept doplněn o jakousi „stříbrnici“ a mně poslána SZ s poděkováním za upozornění ;)
No, mám trošku jiný názor na mazání názorů… ;) 8) :mrgreen:

Eja
3871 příspěvků 25.8.12 10:38

Já bych měla spíš výhradu ke „kořenící směsi“ a u pstruha i k tomu provensálskému koření. Citron dovnitř ano, se snítkou čerstvé petrželky. Sůl a dost. Mršení uniformními směskami zas irrituje mne :mavam:

casino
4497 příspěvků 25.8.12 00:28

Grilujeme dozlatova, tj. cca 7–10 minut z každé strany. No nazdar! Furt říkám, že u nás je tendence i ty nejlepší ryby zmršit dlouhou tepelnou úpravou ;)

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.4.10 04:33
Re: Grilovany pstruh

Moc chutný … u nás přidáváme ke konci grilování trochu kmínu.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hruškový koláč

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz