Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Grilovací sezóna je v plném proudu a proto není na škodu - kromě obvyklých křidýlek, klobásek a krkovičky - obohatit svoji grilovací tabuli také rybami. A právě dravé ryby jsou na grilu nejchutnější.
Na fotografiích je „Holandský pstruh“ (stříbrnice).
Vykuchané ryby očistíme a omyjeme, osolíme, okořeníme směsí na ryby, potřeme olejem a posypeme provensálským kořením. Dovnitř můžeme vložit na plátky nakrájený citron a česnek.
Necháme asi hodinu odležet. Potom grilujeme dozlatova, tj. cca 7-10 minut z každé strany.
Podáváme ozdobené plátky citronu s opékanými brambory, bagetkou nebo libovolnou zeleninou.
Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Maso Ryby
opékané brambory, bageta, zelenina
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Grilovaný pstruh
A protože ta fotečka pod nadpisem je příšerná (casino řikalo pré je to jakási podivná Latiméria) tak sme prubly ugrilovat pstruhy a fšecky fotečky sem daly že dyby si chtěli administrátoři nejakó vybrat tak ať majó z čeho si vybrat.
Zdravijó MAKRONKY
Tak to by mě opravdu zajímalo kdo spáchal toto ověřování. Argentyna wielka, Stříbrnice atlantská - má se pstruhem asi tolik společného co já s baletmajstrem Národního divadla - počet končetin. Využití zcela odlišné.
…a ani to strašidlo na úvodní fotečce nebylo vyretušováno

Ejo, souhlasím. A v tomto případě bych vyjímečně byl pro změnu názvu celého receptu, protože na pravého pstruha se to koření opravdu nehodí.
Parles
to tam můžu prsknout hadr na
podlahu nebo polystyrén, taky to bude mít chuť 
Za stříbrnici jsem odpovědný já, identifikoval jsem ji a můj komentář byl rovněž smazán a dostal jsem děkovnou SZ. Jinak k té rybce - na pstruha nemá ani vzdáleně. Je to ryba mořská s takovým řídkým vodovatým masem, takže to dlouhé grilování je asi na místě. A i to koření je asi správně, alespoň to dostane nějakou chuť!
…cítím to stejně, ale nechtěl jsem to hned psát, protože 3 (TŘI!) negace najednou je dost i na mou otrlou náturu
Jestli si myslíte, že neumím počítat, tak
to tedy umím! V druhé části komentáře jsem se podivoval nad tím tvorem
na fotečce… Domnívám se, že to není pstruh 
Recept doplněn o jakousi „stříbrnici“ a
mně poslána SZ s poděkováním za upozornění 

Komentář vymazán…
No, mám trošku jiný názor na mazání názorů…
Já bych měla spíš výhradu ke „kořenící směsi“ a u pstruha i k tomu provensálskému koření. Citron dovnitř ano, se snítkou čerstvé petrželky. Sůl a dost. Mršení uniformními směskami zas irrituje mne
Grilujeme dozlatova, tj. cca 7–10 minut z každé strany. No nazdar! Furt říkám, že u nás je tendence i ty nejlepší ryby zmršit dlouhou tepelnou úpravou
Moc chutný … u nás přidáváme ke konci grilování trochu kmínu.