Recept Grilovaný "Bratwurst" v housce

babi Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Nakrájet oloupanou cibuli na tenké plátky, poskládat je do pekáče, na ně poskládat klobásky a zalít vše pivem, po případě dolít vodou tak, aby pivo vše pokrývalo. Přikryté dusit po 30-40min. Vyjmout klobásky, slít pivo a k cibuli přidat 1 lžíci másla, sůl a pepř. Osmažit cibuli. Ogrilovat klobásky na zahradním grilu, nebo v troubě. Mezi tím rozkrojit housky, namazat je česnekovým máslem a ogrilovat jejich řeznou stranu. Položit plátky sýru na řeznou stranu housek a ogrilovat jejich vnější strany. Podávat klobásky na ogrilovaných, sýrových houskách, namazaných hořčicí a posypaných osmaženou cibulí.

Recept je z kategorií: Uzenářské výrobky

Nahlásit recept

  • 25.05.03 vloženo
  • 9412x zobrazeno

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 900g čerstvých klobásek, jako jsou německé ¨Bratwurst¨
  • 1-2 velké sladké cibule
  • 1 pivo + voda podle potřeby
  • 1 lžíce másla
  • česnekové máslo
  • plátky švycarského sýru
  • 5-6 velkých housek

Doporučená příloha

  • Bramborový salát a stejné pivo, chcete-li.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Grilovaný "Bratwurst" v housce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Grilovaný "Bratwurst" v housce

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Drahá Babi ...

… děkuji, Bratwurst je opravdu vuřt, konkrétně klobása. A vzhledem k tomu, že si v Německu potrpí na uzenářské výrobky, které jsou mekčí konzistence, tak mne zajímalo, jakou strukturu má tento výrobek. Teď už ho budu umět i vyrobit. Ještě jednou díky.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
P.S.: Ivo...

tak mě napadlo, že wurst je asi vuřt ?

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Milý Ivo...

určitě jsi vyrozuměl, že jde o německou klobásku. Klobásy se produkují ze syrového vepřového, hovězího a slaniny s přidáním vajec, nakládací soli a koření. Smíšenina se plní do přirozených střívek a potom dusí v 75°C vodě. Nědy se po krátkou dobu udí. Jsou to měkké klobásky, řekla bych asi 20cm dlouhé a tak 3cm v průměru. Musí se brzy konzumovat. Výborně se hodí na dušení, grilování, vaření, nebo třeba se zelím. Zajisté je v ČR plno podobných, ne-li lepších klobásek. Zdraví,

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi ...

… prosím, nevím jak vypadá Bratwurst. Poradíš?
Děkuji.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz