Recept Grilovaný "Bratwurst" v housce

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nakrájet oloupanou cibuli na tenké plátky, poskládat je do pekáče, na ně poskládat klobásky a zalít vše pivem, po případě dolít vodou tak, aby pivo vše pokrývalo. Přikryté dusit po 30-40min. Vyjmout klobásky, slít pivo a k cibuli přidat 1 lžíci másla, sůl a pepř. Osmažit cibuli. Ogrilovat klobásky na zahradním grilu, nebo v troubě. Mezi tím rozkrojit housky, namazat je česnekovým máslem a ogrilovat jejich řeznou stranu. Položit plátky sýru na řeznou stranu housek a ogrilovat jejich vnější strany. Podávat klobásky na ogrilovaných, sýrových houskách, namazaných hořčicí a posypaných osmaženou cibulí.

Recept je z kategorií: Uzenářské výrobky

Nahlásit recept

  • 25.05.03 vloženo
  • 8655x zobrazeno

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 900g čerstvých klobásek, jako jsou německé ¨Bratwurst¨
  • 1-2 velké sladké cibule
  • 1 pivo + voda podle potřeby
  • 1 lžíce másla
  • česnekové máslo
  • plátky švycarského sýru
  • 5-6 velkých housek

Doporučená příloha

  • Bramborový salát a stejné pivo, chcete-li.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Grilovaný "Bratwurst" v housce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Grilovaný "Bratwurst" v housce

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Drahá Babi ...

… děkuji, Bratwurst je opravdu vuřt, konkrétně klobása. A vzhledem k tomu, že si v Německu potrpí na uzenářské výrobky, které jsou mekčí konzistence, tak mne zajímalo, jakou strukturu má tento výrobek. Teď už ho budu umět i vyrobit. Ještě jednou díky.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
P.S.: Ivo...

tak mě napadlo, že wurst je asi vuřt ?

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Milý Ivo...

určitě jsi vyrozuměl, že jde o německou klobásku. Klobásy se produkují ze syrového vepřového, hovězího a slaniny s přidáním vajec, nakládací soli a koření. Smíšenina se plní do přirozených střívek a potom dusí v 75°C vodě. Nědy se po krátkou dobu udí. Jsou to měkké klobásky, řekla bych asi 20cm dlouhé a tak 3cm v průměru. Musí se brzy konzumovat. Výborně se hodí na dušení, grilování, vaření, nebo třeba se zelím. Zajisté je v ČR plno podobných, ne-li lepších klobásek. Zdraví,

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi ...

… prosím, nevím jak vypadá Bratwurst. Poradíš?
Děkuji.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz