Recept Grilované závitky Bò Lá Lốt

(Hodnoceno 1x) Vietnamská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Grilované závitky Bò Lá Lốt

Úvod

Velice jednoduché, velice svěží jídlo z vietnamské kuchyně.

Zdroj: prodavačky v tržnici Sapa a kuchařka Uyen Luu.

Postup

Maso nakrájíme na slabé plátky 2x3cm a v misce smícháme se všemi uvedenými přísadami. Pořádně prohněteme a směs vetřeme do masa. Marinujeme minimálně 30 minut. Mrkve a ředkev nakrájíme na slaboučké proužky a smícháme s octem a cukrem. Necháme marinovat 15 minut, slijeme marinádu a vyždímáme. Omáčku k namáčení pripravíme smícháním všech surovin. Zapneme gril a nastavíme teplotu na 180°C. Betelové listy otrháme, položíme je lesklou stranou dolů a naplníme ochucenými plátky masa. Srolujeme. Závitek bude velký asi jako ukazováček. Závitky rovnáme švem dolů na tác, aby se nerozbalily. Pokapeme je lžící sezamového oleje a grilujeme 6-8 minut. Nudle dáme do hrnce se špetkou soli a troškou octa, přelijeme je vařící vodou, přiklopíme a necháme stát 10 minut, aby změkly. Nakonec je propláchneme horkou vodou. Nudle rozdělíme do misek, obložíme nakládanou zeleninou, zelenými bylinkami, zeleným salátem, přidáme závitky a podáváme s omáčkou.

Nahlásit recept

  • 26.09.15 vloženo
  • 2736x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut+příprava

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 300g čerstvé hovězí roštěné
  • 1 citronová tráva
  • 2 stroužky českého česneku
  • 1 lžička satay chilli
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • malá lžička mořské soli
  • 2 lžíce tmavého sezamového oleje
  • 1 lžíce sezamového semínka
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce zázvorového sirupu
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička rybí omáčky.
  • Omáčka k namáčení:
  • 2 chilli papričky (ptačí očko)
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 3 lžíce opražených arašídů, podrcených.
  • Nudlový salát:
  • 300g tenkých rýžových nudlí
  • sůl
  • ocet
  • zelený salát
  • thajská bazalka
  • koriandr
  • klasnatka brvitá
  • perilla (šiso)
  • nakládaní zelenina.
  • Nakládaná zelenina:
  • 2 mrkve
  • 1/2 ředkve daikon
  • 5 lžic jablečného octa
  • 5 lžic cukru.

Doporučená příloha

  • nudlový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 26.9.15 23:03

Vyborna klasika -:)

Uvaření se již líbí 8 labužníkům
Odkaz na uvaření

daduuja 26.9.15 20:01

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Grilované závitky Bò Lá Lốt

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Grilované závitky Bò Lá Lốt

daduuja
1148 příspěvků 26.9.15 23:09

Bento, maso meleš nebo krájíš na plátky?

Na venkovním grilu musí být ještě lepší :dance:, ale i my si pochutnali :-)
ze zbytku naloženého masa bude zítra večeře - Bánh mi :-)

daduuja
1148 příspěvků 26.9.15 22:35

@jolana používám kupovaný holandský.

Buráky jsou čerstvé, vietnamské. velké, sladké, v MW je 2 minuty zahřeju a pak jde slupka dolů, dají se jíst přírodně nebo opražit, osolit, okořenit… :mavam:

jolana
5068 příspěvků 26.9.15 22:18

Dando, ze som sa nepytala? ani sa necuduj prosiiim ta, ledva som pusu zatvorila a daku myslienku zhmotnila do klavesnice… :mrgreen:… vdaka :hug: aspon si mi usetrila dalsiu otazku…a este ten zazvorovy sirup ma zaujima, to kupene, vy/ robene, zazvor vystaveny..
PS: je fakt ze som slepuch, ale tie arasidy sa mi naozaj zdaju ine, take macatejsie, vacsie…hm?!

Příspěvek upraven 26.09.15 v 22:19

daduuja
1148 příspěvků 26.9.15 22:03

@jolana jol :-)tyhle arašídy mám ráda, jen to zbavování slupky mě moc nebaví, nadělám vždycky děsný bordel :-)
Perilla (tia to) vypadá jako naše kopřiva, ale zespoda nafialovělé listy a nežahaj :-), chutná peprně a trošku jako skořice i jako fenykl. Je to japonské šiso nebo divoký sezam, obsahuje omega3 mastné kyseliny, vápník, draslík, železo, vitamín A a C, v Číně ji používají jako léčivku. Bez ní mi Pho nechutná :-)

Jako máta s příchutí meduňky chutná klasnatka (kinh gioi), dá se i tak nahradit :-)

Jol a nezeptala jsi se na betel :-), není to ten žvýkací, co barví :-), tenhle se rozvoní po tepelné úpravě skořicově :-)

jolana
5068 příspěvků 26.9.15 21:22

Dando, tak ma to vyviedlo vse z miery celkovo uplne, ze som dokonca aj na tie arasidy cumela co to asi je!.. namojvieru pravda cista.. :mrgreen:…a ako chuti ta perilla? ako mata? alebo?… a klasnatka brvita chuti ako?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Reveňový koláč Reveňový koláč
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz