Recept Grilované závitky Bò Lá Lốt

(Hodnoceno 1x) Vietnamská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Grilované závitky Bò Lá Lốt

Úvod

Velice jednoduché, velice svěží jídlo z vietnamské kuchyně.

Zdroj: prodavačky v tržnici Sapa a kuchařka Uyen Luu.

Postup

Maso nakrájíme na slabé plátky 2×3cm a v misce smícháme se všemi uvedenými přísadami.
Pořádně prohněteme a směs vetřeme do masa.
Marinujeme minimálně 30 minut.

Mrkve a ředkev nakrájíme na slaboučké proužky a smícháme s octem a cukrem.
Necháme marinovat 15 minut, slijeme marinádu a vyždímáme.

Omáčku k namáčení pripravíme smícháním všech surovin.

Zapneme gril a nastavíme teplotu na 180°C.

Betelové listy otrháme, položíme je lesklou stranou dolů a naplníme ochucenými plátky masa. Srolujeme. Závitek bude velký asi jako ukazováček.
Závitky rovnáme švem dolů na tác, aby se nerozbalily.
Pokapeme je lžící sezamového oleje a grilujeme 6-8 minut.

Nudle dáme do hrnce se špetkou soli a troškou octa, přelijeme je vařící vodou, přiklopíme a necháme stát 10 minut, aby změkly.
Nakonec je propláchneme horkou vodou.

Nudle rozdělíme do misek, obložíme nakládanou zeleninou, zelenými bylinkami, zeleným salátem, přidáme závitky a podáváme s omáčkou.

Nahlásit recept

  • 26.09.15 vloženo
  • 2317x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut+příprava

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 300g čerstvé hovězí roštěné
  • 1 citronová tráva
  • 2 stroužky českého česneku
  • 1 lžička satay chilli
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • malá lžička mořské soli
  • 2 lžíce tmavého sezamového oleje
  • 1 lžíce sezamového semínka
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce zázvorového sirupu
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička rybí omáčky.
  • Omáčka k namáčení:
  • 2 chilli papričky (ptačí očko)
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 3 lžíce opražených arašídů, podrcených.
  • Nudlový salát:
  • 300g tenkých rýžových nudlí
  • sůl
  • ocet
  • zelený salát
  • thajská bazalka
  • koriandr
  • klasnatka brvitá
  • perilla (šiso)
  • nakládaní zelenina.
  • Nakládaná zelenina:
  • 2 mrkve
  • 1/2 ředkve daikon
  • 5 lžic jablečného octa
  • 5 lžic cukru.

Doporučená příloha

  • nudlový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 26.09.15 23:03

Vyborna klasika -:)

Uvaření se již líbí 8 labužníkům
Odkaz na uvaření

daduuja 26.09.15 20:01

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Grilované závitky Bò Lá Lốt

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
daduuja
1143 příspěvků 26.09.15 23:09

Bento, maso meleš nebo krájíš na plátky?

Na venkovním grilu musí být ještě lepší :dance:, ale i my si pochutnali :-)
ze zbytku naloženého masa bude zítra večeře - Bánh mi :-)

daduuja
1143 příspěvků 26.09.15 22:35

@jolana používám kupovaný holandský.

Buráky jsou čerstvé, vietnamské. velké, sladké, v MW je 2 minuty zahřeju a pak jde slupka dolů, dají se jíst přírodně nebo opražit, osolit, okořenit… :mavam:

jolana
5065 příspěvků 26.09.15 22:18

Dando, ze som sa nepytala? ani sa necuduj prosiiim ta, ledva som pusu zatvorila a daku myslienku zhmotnila do klavesnice… :mrgreen:… vdaka :hug: aspon si mi usetrila dalsiu otazku…a este ten zazvorovy sirup ma zaujima, to kupene, vy/ robene, zazvor vystaveny..
PS: je fakt ze som slepuch, ale tie arasidy sa mi naozaj zdaju ine, take macatejsie, vacsie…hm?!

Příspěvek upraven 26.09.15 v 22:19

daduuja
1143 příspěvků 26.09.15 22:03

@jolana jol :-)tyhle arašídy mám ráda, jen to zbavování slupky mě moc nebaví, nadělám vždycky děsný bordel :-)
Perilla (tia to) vypadá jako naše kopřiva, ale zespoda nafialovělé listy a nežahaj :-), chutná peprně a trošku jako skořice i jako fenykl. Je to japonské šiso nebo divoký sezam, obsahuje omega3 mastné kyseliny, vápník, draslík, železo, vitamín A a C, v Číně ji používají jako léčivku. Bez ní mi Pho nechutná :-)

Jako máta s příchutí meduňky chutná klasnatka (kinh gioi), dá se i tak nahradit :-)

Jol a nezeptala jsi se na betel :-), není to ten žvýkací, co barví :-), tenhle se rozvoní po tepelné úpravě skořicově :-)

jolana
5065 příspěvků 26.09.15 21:22

Dando, tak ma to vyviedlo vse z miery celkovo uplne, ze som dokonca aj na tie arasidy cumela co to asi je!.. namojvieru pravda cista.. :mrgreen:…a ako chuti ta perilla? ako mata? alebo?… a klasnatka brvita chuti ako?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz