Recept Grilované závitky Bò Lá Lốt
daduuja Vietnamská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Úvod
Velice jednoduché, velice svěží jídlo z vietnamské kuchyně. Zdroj: prodavačky v tržnici Sapa a kuchařka Uyen Luu.
Postup
Maso nakrájíme na slabé plátky 2x3cm a v misce smícháme se všemi uvedenými přísadami. Pořádně prohněteme a směs vetřeme do masa. Marinujeme minimálně 30 minut. Mrkve a ředkev nakrájíme na slaboučké proužky a smícháme s octem a cukrem. Necháme marinovat 15 minut, slijeme marinádu a vyždímáme. Omáčku k namáčení pripravíme smícháním všech surovin. Zapneme gril a nastavíme teplotu na 180°C. Betelové listy otrháme, položíme je lesklou stranou dolů a naplníme ochucenými plátky masa. Srolujeme. Závitek bude velký asi jako ukazováček. Závitky rovnáme švem dolů na tác, aby se nerozbalily. Pokapeme je lžící sezamového oleje a grilujeme 6-8 minut. Nudle dáme do hrnce se špetkou soli a troškou octa, přelijeme je vařící vodou, přiklopíme a necháme stát 10 minut, aby změkly. Nakonec je propláchneme horkou vodou. Nudle rozdělíme do misek, obložíme nakládanou zeleninou, zelenými bylinkami, zeleným salátem, přidáme závitky a podáváme s omáčkou.
- 26.09.15 vloženo
- 3950x zobrazeno
Čas přípravy
- 20 minut+příprava
Počet porcí
- 6 porcí
Ingredience
- 300g čerstvé hovězí roštěné
- 1 citronová tráva
- 2 stroužky českého česneku
- 1 lžička satay chilli
- 1 lžíce hnědého cukru
- malá lžička mořské soli
- 2 lžíce tmavého sezamového oleje
- 1 lžíce sezamového semínka
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce zázvorového sirupu
- 1 lžička kari
- 1 lžička rybí omáčky.
- Omáčka k namáčení:
- 2 chilli papričky (ptačí očko)
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička cukru
- 2 lžíce jablečného octa
- 2 lžíce rybí omáčky
- 3 lžíce opražených arašídů, podrcených.
- Nudlový salát:
- 300g tenkých rýžových nudlí
- sůl
- ocet
- zelený salát
- thajská bazalka
- koriandr
- klasnatka brvitá
- perilla (šiso)
- nakládaní zelenina.
- Nakládaná zelenina:
- 2 mrkve
- 1/2 ředkve daikon
- 5 lžic jablečného octa
- 5 lžic cukru.
Doporučená příloha
nudlový salát
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Grilované závitky Bò Lá Lốt
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Grilované závitky Bò Lá Lốt
1151 příspěvků 26.9.15 23:09
Bento, maso meleš nebo krájíš na plátky?
Na venkovním grilu musí být ještě lepší
, ale i my si pochutnali 

ze zbytku naloženého masa bude zítra večeře - Bánh mi
1151 příspěvků 26.9.15 22:35
@jolana používám kupovaný holandský.
Buráky jsou čerstvé, vietnamské. velké, sladké, v MW je 2 minuty zahřeju a pak jde slupka dolů, dají se jíst přírodně nebo opražit, osolit, okořenit…
5068 příspěvků 26.9.15 22:18
Dando, ze som sa nepytala? ani sa necuduj prosiiim ta, ledva som pusu zatvorila a daku myslienku zhmotnila do klavesnice…
… vdaka
aspon si mi usetrila dalsiu otazku…a este ten
zazvorovy sirup ma zaujima, to kupene, vy/ robene, zazvor vystaveny..
PS: je fakt ze som slepuch, ale tie arasidy sa mi naozaj zdaju ine, take macatejsie, vacsie…hm?!
Příspěvek upraven 26.09.15 v 22:19
1151 příspěvků 26.9.15 22:03
@jolana jol
tyhle arašídy mám ráda, jen to zbavování
slupky mě moc nebaví, nadělám vždycky děsný bordel 
, chutná peprně a trošku jako
skořice i jako fenykl. Je to japonské šiso nebo divoký sezam, obsahuje
omega3 mastné kyseliny, vápník, draslík, železo, vitamín A a C,
v Číně ji používají jako léčivku. Bez ní mi Pho nechutná 
Perilla (tia to) vypadá jako naše kopřiva, ale zespoda nafialovělé listy a nežahaj
Jako máta s příchutí meduňky chutná klasnatka (kinh gioi), dá se i tak nahradit
Jol a nezeptala jsi se na betel
, není to ten žvýkací, co barví
, tenhle se rozvoní po tepelné úpravě
skořicově 
5068 příspěvků 26.9.15 21:22
Dando, tak ma to vyviedlo vse z miery celkovo uplne, ze som dokonca aj na tie arasidy cumela co to asi je!.. namojvieru pravda cista..
…a ako chuti ta perilla? ako mata? alebo?… a
klasnatka brvita chuti ako?