Recept Grilované vepřové závitky s "Tapenade"

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Grilované vepřové závitky s

Postup

Tapenade: Rozmixovat všechny ingredience do hladka. Uschovat do upotřebení přikryté v chladničce. Naklepat řízky na tenko a na stejnou tloušťku. Potřít je Tapenade a zarolovat je. Zabalit rolky do šunky a tu zajistit předem ve vodě namočenými párátky. Grilovat rolky do hněda na otevřeném zahradním grilu, nebo Hibachi, potřeném olejem. TIP: Lze připravit pod grilem v troubě, nebo na grilovací pánvi. P.S. Jiný recept na ¨Tapenade¨ je na Labužníku.

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 09.07.03 vloženo
  • 8175x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • Tapenade:
  • 80g vypeckovaných černých oliv
  • 60ml/4 lžíce olivového oleje
  • 4 rozdrcené stroužky česneku
  • 4 sluncem sušená rajčata v oleji, slitá, nebo 2 kapie slité
  • 1 lžíce lístků čerstvého dobromyslu, nebo 1 lžíčka sušeného
  • 1 lžíce balsamického, nebo červeného vinného octa
  • 20g nastrouhaného parmesanského sýra
  • 8 vepřových řízků z nohy
  • 8 plátků Prosciutto šunky, nebo podobné suché
  • bazalka, nebo jiná bylinka na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Grilované vepřové závitky s "Tapenade"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Grilované vepřové závitky s "Tapenade"

Labužník leni02
15 příspěvků 16.5.09 20:25
Re: Grilované vepřové závitky s ¨Tapenade¨.

Marus, dnes jsem závitky vyzkoušela, pekla jsem také pod grilem v troubě ve skleněné zapékací nádobě (aby mi neutekla vypečená šťávička). Nejprve předehřeju troubu (normální pečení + horký vzduch, aby se řádně vyhřála), pak přepnu na gril. Žádný alobal, žádný přidaný tuk ani potírání. Pekla jsem na 200 °C asi 15 min. z jedné strany, otočila a 5 min. z druhé strany. Maso bylo hotové i uvnitř, takže žádný strach:-). Jako přílohu jsem zvolila domácí široké nudle promícháné s troškou másla (nebo olivového oleje), trochou strouhaného parmezánu a lístěčky tymiánu. Bylo to výborné.

Labužník marus02
58 příspěvků 25.1.09 03:43
Dotaz k: Grilované vepřové závitky s ¨Tapenade¨.

Chtela bych tento recept vyzkouset, ale budu grilovat v troube. Neni potreba zavitky pri grilovani necim potirat? Zavitky jsou dost silne, progrilujou se skutecne? Jak dlouho grilovat, aby uvnitr nezustaly syrove a pritom aby se prosciutto na povrchu nespalilo? Nebo: nemela bych je radeji nejrpve propect v alobalu a potom ogrilovat?
Je k tomu dobra nejaka omacka/dip ? at uz tepla nebo studena.
Dekuji predem za rady zacatecnikovi :-)

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Já taky...

Ta pravá Tapenade je z Francie a recept na ni je na Labužníku. Tapenade v tomto receptě je trochu poitalštěná a proto to slovo je v uvozovkách. Ale ta i ona, namazaná na topínce je pochoutkou. Úplně s Tebou souhlasím ;o)

Labužník liška02
19 příspěvků 10.7.03 12:57
Tapenade

miluju.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz