Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Očištěné koleno dáme vařit s kořením asi na 30 minut od bodu varu. Dáme vychladnout a studené nabodneme na rožeň. Pomocí včelařského vázacího drátku je upevníme tak, aby se neprotáčelo. Rožníme za stálého otáčení. Během rožnění potíráme marinádou, kterou jsme povařili asi 10 minut z oleje, piva, soli a koření. Maso průběžně okrajujeme a znovu potíráme. Rožníme až po kosti. Čerpáno z knihy Grilujeme nejen v přírodě (1998).
Recept je z kategorií: Vepřové maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Grilované vepřové koleno
Ježííš Casino to je fotečka! Sbíhají se mi slinty
. Koření tedy pro mě není (nemusím bobek a
nové koření). Ale díky za tip, kolínko u nás už dlouho nebylo, takže se
budu co nejdříve opičit. 
No, tady se autoři s tím okrajováním patrně inspirovali grilováním selátka v přírodě, nebo byli hladní jako komedianti


*****
Vykostěné maso bylo 2 dny v marinádě, pak povařeno (asi 2 hodiny) do poloměkka a grilováno do křupava…
Mučačo, zkus to podle receptu od babi ;o)
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Vladko, mám zafixováno, že se mohou grilovat i vepř. nožičky.Zkusil jsem a chutnalo to jak klacek z lesa. asi jsem udělal někde chybu. poradíš ? dík