Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Louis Tuniská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Sardinky očistěte a podelně udělejte hluboký zářez o hlavy k ocassu. Rozetřený česnek, mletý římský kmín, papriku a sůl smíchejte a každou rybu směsi obalte, aby směs vnikla i do zářezu a nechte 30 min uležet. Grilujte z každé strany +- 8 minut. Podáváme ihned hodně teplé s citonem. Poznámka: pokud budete grilovat doma, dejte gril na nejvyšší výkon a zapněte odsávací zařízení. Sardinky jsou dost aromatické a jejich rybí "vůně" se dobře zabydluje v kuchyni! Nejlépe je grilování ve volné přírodě, kde nic neriskujete.
Recept je z kategorií: Mořské
Chakschouka, arabský chléb, baguetta.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Grilované sardínky - Sardines grillé
395 příspěvků 29.12.14 19:52
Recept hezkej, i to praktické poučení, ale když už jste načali to prznění různých jazyků, navrhovala bych upravit název na „Grilované sardinky - Sardines grillées“, aby to bylo tip ťop :- ).
@cookie123 Ja ziju vetsinu sveho zivota v Americe a kdykoliv prijedu zpet do Cech na navstevu tak je me do bliti z tech tak zvanych anglickych prekladu vubec nazvu ruznych produktu. Co je spatneho z nasim jadrnym Ceskym jazykem ze musime vse komolit a cpat do toho Anglictinu.
253 příspěvků 20.3.10 02:10
Jde spíš o to, že Ti rudovaní profesoři za komunistů neměli ty možnosti cestovat apod. Já jsem kdysi překládala etikety v Hamé Babice a ta holčina přede mnou překládala papriku- myšleno koření jako pepper ne jako paprica, či capsicum. Potravinářské a jiné závody šetří na překladatelých, a to je pak problém. Stačí se podívat na překlady jídelníčků často renomovaných restauračí.
A to není jen anglina, ve Zlíně si koupíte „husu roast beef“ ")))) Je to ostuda tolik let po revoluci, Já si učením angliny přivydělávám. Vadí mi to
129 příspěvků 20.3.10 01:05
Cookie123
Mám čs slovníky i tam se slovutní profesoři romanistiky a slovnikáři dopouští stejných omylů! Ale jsme lidi a odpouštějme! Každý nemusí být erudovaným odborníkem na koření či gastronomii.
253 příspěvků 20.3.10 00:46
Hezký recept. Zrovna dneska jsem se naštvala v obchodě, když jsem na obalu s naším kmínem obevila nápis od českého výrobce CUMIN. Když všichni víme, že cumin je římský kmín a „náš“ kmín je caraway seeds. Pak v tom lidi nemají mít binec.