Recept Grilované klínky, nebo plátky ze sladkých brambor

babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Brambory oloupat, rozkrojit je napůl a každou půlku na 3 dílky. Vložit je do studené vody a přivéct do varu. Vařit je asi 7 minut do skoro měkka. Slít je a nechat vychladnout. Smíchat olej, dobromysl, sůl a pepř. Potřít tím klínky brambor. Ogrilovat je asi 3 min. na každé straně do zlatohněda. TIP. Sladké brambory jsou velice vhodné pro diabetiky.

Recept je z kategorií: Bramborové přílohy

Nahlásit recept

  • 10.02.06 vloženo
  • 5236x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 3 velké sladké brambory
  • 3 lžíce (45 ml) olivového oleje
  • 2 lžíce (30 ml) posekaného dobromyslu
  • sůl a pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Grilované klínky, nebo plátky ze sladkých brambor

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Grilované klínky, nebo plátky ze sladkých brambor

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Grilované klínky, nebo plátky ze sladkých brambor.

Podskalačko, topinambury jsou jeruzalemské artyčoky a jsou světlé až nahnědlé, ale je to také hlíza ;o)

Papajo, máš naprostou pravdu, jsou to ty oranžové hlízy (ty jsou nejsladší), kterým se sice říká brambory, ale bramborami jsou jenom velice vzdáleně příbuzné. Jsou to ¨Ipomoea batatas¨, ale také se někdy nazývají Yams, což je špatně, protože Yams jsou ve tvaru torpéda a mnohem sladší, ale nejsou to sladké brambory. Sladké brambory pochází z Jižní a Střední Ameriky a jsou někdy i světlé, ale obojí mají žluté maso. Je jich velké množstvá odrůd. Jsou plné škrobu a hodí se i na pečení, tak jako na všechny další způsoby tepelné úpravy. Nedávno jsem je koupila u Alberta, takže se zde dostanou koupit ;o)

Přeji Vám oboum příjemný večer!

Papaja
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Grilované klínky, nebo plátky ze sladkých brambor.

…nebo ty oranžové „batáty“? :-))
P.

Podskalacka
110 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Grilované klínky, nebo plátky ze sladkých brambor.

Babi, těmi sladkými bramborami se myslí topinambury?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz