Recept Grilované filé plné chutí s "Aigot"

babi Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Grilované filé plné chutí s

Postup

Vložit olej, citron a šafrán do malého kastrolku a vše zahřát, aby se uvolnily chutě. Vychladlé nalít na rybí filé a nechat ho marinovat po 2 hodiny při pokojové teplotě, nebo do druhého dne v chladničce. Máslo může být připraveno hodně dopředu. Na pomalém ohni rozpustit máslo a přidat utřený česnek. Zvýšit teplotu a osmažit česnek tak, že se nezbarví. Zamíchat dovnitř petrželku a hořčici, nalít do misky a nechat vychladit. Přidat citron a ochutit máslo solí a pepřem. Vyjmout rybu z marinády, dobře ji ochutit a položit na grilovací pánev, normální pánev, nebo pod rozehřátý gril v troubě. Ogrilovat rybu po 3-4min na každé straně na pánvi, nebo 5-6min. pod grilem do měkka a zlatova. Na talíře rozdělit porce ¨Aligot¨a nahoru položit rybu. Polít vše ohřátým šnečím máslem a ozdobit petrželkou chcete-li. TIP: Jiný způsob přípravy ryby je osmažit ji jako v receptě nahoře a pak povrch ryby potřít směsí čerstvé strouhanku, másla a hořčice a nechat zhnědnout pod rozehřátým griem v troubě. Položit na Aligot a podávat.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 22.07.03 vloženo
  • 6337x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 5-5 lžic olivového oleje
  • 1 lžíce citronpvé šťávy
  • velká špetka šafránu
  • 4 filé z bílé ryby, každé asi 150g s kůží (dobrá je treska)
  • sůl a pepř
  • šnečí máslo:
  • 150gmásla
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce posekané petrželky + několik snítek na ozdobu
  • 1/2 lžičky dijónské, nebo podobné hořčice
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • ¨Aligot¨ z Labužníka (bramborová kaše)

Doporučená příloha

  • Lehký zelený salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Grilované filé plné chutí s "Aigot"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Grilované filé plné chutí s "Aigot"

Alis
2617 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Grilované filé plné chutí s ¨Aigot¨.

Pár poznámek k tomuto - jinak vynikajícímu - receptu:

O víkendu jsem v marinádě koupala pangasia - bylo ho víc jak kilo a marináda bohatě stačila, na 600 g tresky by mi jí připadalo moc.

Ad šnečí máslo: poctivě jsem vyrobila podle receptu, ochutnala a zhrozila se. Velmi kyselé a příliš výrazné (dle mého na jakoukoli rybu). Nechala jsem si svůj názor potvrdit i rodinou, všichni se shodli na tom, že toto máslo by si na rybu nedali. Máslo jsem odložila a použila na marinování krůtích vykoštěných stehen a vrátila se pokorně k osvědčenému hlemýždímu máslu francouzskému. Španělská kombinace nám nic neříká :-)

Pangasia doplnily šťouchané brambory a cherry rajčátka, bylo to velmi lahodné :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz