Recept Grilované filé plné chutí s "Aigot"

babi Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Grilované filé plné chutí s

Postup

Vložit olej, citron a šafrán do malého kastrolku a vše zahřát, aby se uvolnily chutě. Vychladlé nalít na rybí filé a nechat ho marinovat po 2 hodiny při pokojové teplotě, nebo do druhého dne v chladničce. Máslo může být připraveno hodně dopředu. Na pomalém ohni rozpustit máslo a přidat utřený česnek. Zvýšit teplotu a osmažit česnek tak, že se nezbarví. Zamíchat dovnitř petrželku a hořčici, nalít do misky a nechat vychladit. Přidat citron a ochutit máslo solí a pepřem. Vyjmout rybu z marinády, dobře ji ochutit a položit na grilovací pánev, normální pánev, nebo pod rozehřátý gril v troubě. Ogrilovat rybu po 3-4min na každé straně na pánvi, nebo 5-6min. pod grilem do měkka a zlatova. Na talíře rozdělit porce ¨Aligot¨a nahoru položit rybu. Polít vše ohřátým šnečím máslem a ozdobit petrželkou chcete-li. TIP: Jiný způsob přípravy ryby je osmažit ji jako v receptě nahoře a pak povrch ryby potřít směsí čerstvé strouhanku, másla a hořčice a nechat zhnědnout pod rozehřátým griem v troubě. Položit na Aligot a podávat.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 22.07.03 vloženo
  • 7332x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 5-5 lžic olivového oleje
  • 1 lžíce citronpvé šťávy
  • velká špetka šafránu
  • 4 filé z bílé ryby, každé asi 150g s kůží (dobrá je treska)
  • sůl a pepř
  • šnečí máslo:
  • 150gmásla
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce posekané petrželky + několik snítek na ozdobu
  • 1/2 lžičky dijónské, nebo podobné hořčice
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • ¨Aligot¨ z Labužníka (bramborová kaše)

Doporučená příloha

  • Lehký zelený salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Grilované filé plné chutí s "Aigot"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Grilované filé plné chutí s "Aigot"

Alis
2617 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Grilované filé plné chutí s ¨Aigot¨.

Pár poznámek k tomuto - jinak vynikajícímu - receptu:

O víkendu jsem v marinádě koupala pangasia - bylo ho víc jak kilo a marináda bohatě stačila, na 600 g tresky by mi jí připadalo moc.

Ad šnečí máslo: poctivě jsem vyrobila podle receptu, ochutnala a zhrozila se. Velmi kyselé a příliš výrazné (dle mého na jakoukoli rybu). Nechala jsem si svůj názor potvrdit i rodinou, všichni se shodli na tom, že toto máslo by si na rybu nedali. Máslo jsem odložila a použila na marinování krůtích vykoštěných stehen a vrátila se pokorně k osvědčenému hlemýždímu máslu francouzskému. Španělská kombinace nám nic neříká :-)

Pangasia doplnily šťouchané brambory a cherry rajčátka, bylo to velmi lahodné :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí živáňská

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Kuře na medu Kuře na medu
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz