Recept Grilovaná rajčátka s česnekem Veg
DanaJ Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
...na 1 velké rajče
Postup
Rajče překrojíme přespříč a dáme režnou plochou nahoru. Do každé poloviny rajčete někam ke středu zapíchneme 1/2 stroužku česneku a dále zakápneme jednou kapkou oleje, jednou kapkou octa a jednou kapkou javorového sirupu. Pečeme nebo grilujeme až se začnou propadat, některé mohou i prasknout. Servírujeme na dezertní talířky vždy na osobu dvě poloviny rajčete, které zakápneme ještě olejem a octem a posypeme čerstvým na jemno pokrájeným oreganem. PS: Lze podávat jako předkrm s bagetou a nebo jako přílohu ke grilovanému masu.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Chuťovky Teplé předkrmy
- 04.09.07 vloženo
- 13549x zobrazeno
Ingredience
- olivový olej
- aceto balsamico
- javorový sirup nebo med
- 1 stroužek česneku
- oregano nebo petrželka
Doporučená příloha
2cm bageta. ..i opečená + česnek a máslo či ol.olej.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku28.10.13 14:20
Chuťově naprosto výborné, navíc s domácím medem . Díky za recept.
22.8.11 13:32
Med ani cukr nedávám, kousek rozmarýnu, kousek tymiánu nebo bazalky, dnes
jsem pekla cca 4h na 130°C.
Dano, dík
Diskuse k receptu Grilovaná rajčátka s česnekem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Grilovaná rajčátka s česnekem
Med ani cukr nedávám, kousek rozmarýnu, kousek tymiánu nebo bazalky, dnes jsem pekla cca 4h na 130°C.
Dano, dík
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Ano, také vyzkouším, jen jsem čekala zbaběle na reakce, jsem v tomto začátečník
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Je, špatně jsem to pochopila. Jak jsi psala, že jen opečeš maso a šoupneš rajčátka do trouby, tak jsem si myslela, že opečeš maso a pak tam šoupenš rajčata. To su hlava dubová.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
ta rajčata jsem pekla při plné teplotě asi třičtvrtě hodiny. Nám takto chutnala. Jak dlouho je pečeš Ty, prosím? (Abych věděla pro příště..:-)) Díky B.
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Bono, mocinky Ti děkuju. Trochu jsem se prvně zalekla, že si prvně opečeš maso a pak dáš rajčata, páč se maj rajčata dělat dýl než maso, ale pak jsem si říkala, že to bude určitě dobré tak i tak a že sem padne i jiná zkušenost zaušimaolizovací.;-)
Buráci, taky Ti moc děkuji a o bazalce k rajčatům mi ani nemluv. ..to taky můžu, plnými hrstmi.:-)) Pěstujem bazalku vždy ve skleníku s rajčaty, protože ony jsou pak voňavější.:-P
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
je to moc moc dobré, měla jsem co dělat, abych to nesnědla sama:-)) a pak abych zachránila dva kusy pro taťku, který ještě pracuje! Určitě to zopákneme, dík za inspiraci. B.
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
To je moc dobre, delavam rajcatka podobne, nejvic mi ale chutnaji s cerstvou bazalkou. Nicmene dneska se orientuju na nejaka hutna a hrejiva jidla:-) Nevim, jak u vas, ale u nas (Plzen) zacal velice nemilosrdne podzim:-(
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
už to mám připravené (jako všechno ostatní, maso a brambory) a až přijdu z třídní schůzky, jen opeču maso a šoupnu rajčátka do trouby. Takže dnes bude večeře o něco později. Snad jsem tou před-přípravou nic nezkazila. Ozvu se. B.
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Jolanko, děkuju moc za komentář, jsem ráda, že taky děláš a že vám chutná. Doma jsem to grilovala s paprikama a všichni čtyří jsem si pomlaskávali. Každej jednu papriku a jedno obr rajče, k tomu masíčko a další zeleninka. ..to byla dobrota, přítel si vrněl ještě s plným pupendem.:-D
Bono, pak dej vědět, jak chutnalo. ..nemůžu nedoporučit.;-)
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
To vypadá fantasticky, zkusím s medem (sirup nemám) dnes večer jako přílohu k masíčku.
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Dani…robievam ale medik nedavam (skusim) ale cesnak najprv trochu osmahnem na kapke oleja, sa mi zda potom lahodnejsi a su chutnunke teda fakt aj ako priloha ku pecenym alebo grilovanym maskam aj same len tak s cerstvym chlebom a kuskom bieleho vysoleneho balkanu a dakedy ich aj posypem a zapeciem..mnam