Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Oprat krocana studenou vodou zvenku i uvnitř a dobře ho osušit. Položit ho do velké mísy, nebo pekáče prsama dolů. V jiné míse smíchat barbecue omáčku s octem, papričkou a cukrem. Nalít to na krocana a nechat ho marinovat po alespoň 8 hodin., nebo do druhého dne. Zapálit dřevěné uhlí (nejlépe z přirozeného tvrdého dřeva) a nechat ho hořet, až vznikne bílý popel. Nebo máte-li plynové barbecue, tak zapálit jednu stranu na střední teplotu. Pomocí štětce potřít celého krocana marinádou a položit ho na barbecue/gril prsama nahoru blízko, ale ne přímo nad rozpálené dřevěné uhlí, nebo u plynového grilu ho položit na tu stranu, kde není gril zapálený. Přikrýt poklop. Grilovat krocana asi 4 - 4 1/2 hodiny a až teplota nejtlustší části masa, stehna (teploměr se nesmí dotýkat kosti) dosáhne 82°C. Potírat marinádou každých 30-45min. a pokaždé rotovat krocana o 1/4. Používáte-li dřevěného uhlí tak přikládat, aby teplota zůstala stále stejná. Když je krocan úplně udělaný, tak jej nechat pod čepicí z alobalu odpočinout po 15min. před naporcováním. Podávat s ¨Grilovací omáčkou¨ navíc, nebo ¨Bylinkovo - rajčatovou omáčkou¨. TIP: Takto připravená marinovaná krůta, nebo krocan se může připravit i v troubě.
Recept je z kategorií: Krůta či krocan
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Grilovaná krůta, nebo krocan