Recept Grilovaná krkovice inspirovaná Kavkazem

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Grilovaná krkovice inspirovaná Kavkazem

Úvod

Ty bídníku - jak jinak mám tě oslovit
než tímto jménem hanby pro tvou zbabělost -
tys přišel ke mně, přišels, tvore odporný? … povídala jednou Médeia Iásonovi, ale asi mu předtím párkrát uvařila, když s ním měla dvě děti …
Pečené brambory s baklažánem a rajčaty dělávám v různých podobách, ale dnes se mi připomněly při prohlížení časopisu Apetit veggie! Tak je dnešní příloha jejich salátu dost podobná …

Postup

Plátky krkovice bez kosti nařízneme na okrajích a pěstí do nich vpravíme po špetce koření, pokapeme je olejem a necháme odležet.
Lilek nakrájíme na 1 cm silné plátky, osolíme je a necháme vypotit.
Koláčovou formu vymažeme olejem, na dno naklademe vrstvu oloupaných a na plátky nakrájených brambor, které lehounce poprášíme směsí koření adžika (příp. Baharat).
Plátky lilku osušíme ubrouskem, položíme je na brambory a pomocí štětce je potřeme olejem.
Mezi brambory a lilek pohodíme plátky česneku.
Formu vložíme do trouby předehřáté na 200 - 220°C a pečeme, dokud lilek nezezlátne a brambory nejsou téměř měkké (asi 20 min).
Rajčata nakrájíme podle velikosti na plátky nebo na půlky, přidáme k nim omáčku Adžika, promícháme a tuto směs elegantně rozprostřeme na brambory s lilky. Pečeme ještě asi 10 - 15 minut.
Mezitím ugrilujeme krkovici (hotovou necháme chvíli odpočinout mezi dvěma talíři).
Upečený salát vyjmeme z trouby, ihned posypeme pokrájenou, nebo rozdrobenou Fetou a polijeme olivovým olejem.
Na talíři salát (dle chuti) přelijeme kysanou smetanou a ozdobíme mátou.
Všimněte si, že kromě posolení lilku kvůli vypocení, jsem jídlo nesolila … kdo chce, může si trochu osolit maso, ale nutné to není.


Reklama

Nahlásit recept

  • 21.05.16 vloženo
  • 1231x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 plátky krkovice, asi 2 cm vysoké
  • 2 velké špetky koření Adžika nebo Baharat s plátky růží
  • olej
  • Příloha, či salát, jak račte:
  • 4 salátové brambory
  • 1 menší lilek, zvaný baklažán
  • 4 velké stroužky česneku
  • špetka koření Adžika nebo Baharat s plátky růží
  • 20 - 25 dkg zralých a dobrých rajčátek
  • 1 pol. lžíce omáčky Adžika, nejlépe gruzínské
  • sůl
  • olivový olej
  • plátek sýru Feta z ovčího a kozího mléka
  • Na dotažení:
  • kelímek zakysané smetany, nejm. 30%
  • máta

Doporučená příloha

  • víno dle obliby

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Grilovaná krkovice inspirovaná Kavkazem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Květáková polévka Květáková polévka
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz