Recept Grilovaná holoubata

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vykuchaná, očištěná a omytá holoubata osušíme, po délce rozpůlíme, zploštíme, osolíme, opepříme. Srovnáme je do misky a zalijeme olejem smíchaným s citrónovou šťávou. Na 2 hodiny je dáme odležet, poté je necháme okapat. Každou porci obalíme tenkými plátky slaniny a grilujeme. Ke grilování použijeme zbylou šťávu, kterou holoubata potíráme. Čerpáno z Praktických receptů mistra kuchaře (1/1998).

Recept je z kategorií: Jiný kur

Nahlásit recept

  • 01.03.07 vloženo
  • 4483x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 holoubata
  • 3 PL oleje
  • 3 PL citrónové šťávy
  • 60 g slaniny
  • mletý pepř
  • sůl.

Doporučená příloha

  • dušený špenát, vařené brambory maštěné máslem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Grilovaná holoubata

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Chléb s celerem Chléb s celerem
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz