Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na středním ohni rozehřát olej. Přidat šalvěj a osmažit ji do křupava asi 1min. Vyjmout ji a osušit na ubrousku. Přidat cibuli na stejnou pánve a smažit ji po 10min. do zlatova a měkka. Sem tam zamíchat. Nalít dovnitř ocet a přivéct ho do varu. Zredukovat ho, až v podstatě zmizí. Osolit a opepřit a uschovat společně se šalvějí. Smíchat hořčici a křen v misce. Odejmout 4 lžíce hořčice s křenem a smíchat je s česnekem., Worcestershire omáčkou a 1 lžící oleje. Potřít směs na hovězí a osolit a opepřit ho. Předehřát gril v troubě, nebo zahradní gril a ogrilovat maso na všech stranách asi po 8 min. Přikrýt alobalem a grilovat dalších 15-20min., nebo až je maso¨rare¨- nepropečené (při chladnutí se ještě dopéká). Nechat maso odležet po 10min, a potom ho nakrájet na tenké plátky. Rozříznout bagetu napůl horizontálně a rozříznout každou půlku napůl vertikálně. Potřít bagetu zbytkem olivového oleje a ogrilovat ji po obou stranách asi 2 min. na každé. Potřít bagetu zbytkem smíchané hořčice s křenem, přidat karamelizované (osmažené) cibule, hovězí a roketu. Přikrýt vrchní částí baget, přitlačit je dolů a podávat ozdobené lístky šalvějě. P.S. Bageta se může připravit z hovězího, nebo vepřového pečeného masa koupeného. Takto ogrilované hovězí se výborně hodí na salát.
Recept je z kategorií: Topinky
Salát a víno nebo pivo.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Grilovaná bageta