Recept Gratinovaný květák

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z mouky, másla a vývaru připravíme hustější bešamelovou omáčku na zapékání. Květák a brokolici vložíme do zapékací mísy a prokladame přitom bešamelovou omáčkou a nivou. Poté zapečeme v troubě při 200°C.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 04.01.02 vloženo
  • 7339x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3/4 vařeného květáku
  • 1/4 vařené brokolice
  • 200 g másla
  • 150 g hladké mouky
  • 0,5 l vývaru
  • 250 g nivy
  • sůl
  • bílý pepř
  • muškátový květ
  • strouhanka na vysypání mísy

Doporučená příloha

  • Podáváme s okurkovým salátem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Gratinovaný květák

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz