Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Alis Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vím dobře, že není ani doba chřestu, ani nových brambor, ale je doba, kdy bych tento recept chtěla věnovat člověku, který měl chřest moc rád. Martine Etzle, pro tebe…
Brambůrky očistíme a uvaříme ve slupce do měkka. Bílý chřest oloupeme, zelený jen pokud je potřeba. Dáme vařit každý zvlášť. Zelený vaříme do poloměkka a okamžitě zchladíme. Bílý dusíme na pánvi ve vodě s kouskem másla, také do poloměkka a necháme dojít v máslové vodě. Tuto vodu nevyléváme. Uvařené brambory rozpůlíme a opečeme na másle dozlatova. Strouhanku také osmažíme na másle. Chřest po dvou či třech kouscích obalíme ve slanině – vytvoříme bílé a zelené balíčky. Chřestové balíčky se slaninou naskládáme do vhodné nádoby, balíčky překryjeme ještě sýrem. Podlijeme několika kapkami vývaru z chřestu. Krátce a prudce pod rozpálených grilem zapečeme. Na nahřátý talíř naaranžujeme barevné balíčky chřestu se sýrem a slaninou společně s opečenými brambůrkami a kopečkem voňavé strouhanky.
Recept je z kategorií: Teplé předkrmy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Gratinovaný chřest se sušenou šunkou a sýrem raclette
Děkuju, Drobku, u tohoto receptu mě chvála těší dvojnásob
Moc děkuju, krásný recept. Tady je chřest k mání celý rok, jako slanina poslouží bacon (uzený bůček), ono to k tomu stejně nějak víc patří. Nové brambory nejsou nikdy, ale Yukon Gold nahradí. Už se na to těším. Moc a moc děkuju.
Příspěvek upraven 29.12.10 v 15:49