Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
dolezalis Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Grappa v tomto receptu nemuze byt nahrazena nicim jinym,pac by to jinak nevonelo spravne,Grappa je koralka destilovana z matolin po vyrobe vina,existuje rada grapp od Grappa di Veneto az po Grappa di Barolo a pod vsechny se vyznačuji specifickou vuní - nenapodobiltenou
Umyte brambory zabalit do Alobalu a v troubě pri 200 deg.Cels peci 1.5 az 2 hodiny.Rucolu umyt vetší klacky vyhodit a listy podelne nakrajet.Rajčata San Marzano spařit ochladit oloupat, nakrajet seminka vyhodit a nakrajet na filety.Brambory z trouby vyndat rozpulit a lžící vybrat - pozor nepoškodit,Zbyvajici brambory oloupat a zase stejne jako prave popsano, vybrané vnitřky propasierovat a smíchat s cca 6-8l lžícemi olivového oleje,20 g masla a 6-7 PL Grappy utřít ma pastu, opepřit osolit a tutop smes znova vpravit do tech pulek brambor na jejich ž povrch se nastouha parmiggiano z kusu /nepoužíváme zasadne predemlety - nestoji za nic/ ted ty nadite bramborove pulky znova do trouby event. pod grill a opect do zlatohněda.V celem domě se v tu chvili rozjede nepopsatelná vuně Grappy z té náplně. šalotku zesklovatět v 2PL olivoveho olejea pridat ta rajčatová file10 g masla a 50-60ml zeleninového bouillonu a cca 3 minuty dusit a nyni pridat pokrajenou Rucolu kratce podusit-pozor ty rajcatové file musi byt vcelku - ne omacka, nebo pyre ochutit soli a pepřem a je hotovo , servirovat spolu s temi upečenymi grappa brambory
Recept je z kategorií: Teplé předkrmy
cokoliv od masa nebo ryb,trošku sprostého vína bíleho či červeneho
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Já bych ta rajčata vůbec nepodlévala. Jenom bych je rychle osmahla v oleji a rucolu přidala až na konci, když vypnu hořák. Nedusím ji, je to škoda. Zkus to tak.
Zdraví, Soňa
Co uděláme s tím sprostým vínem? Vyměníme ho za pivo, třeba bude slušnější.