Recept Granatýr

Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Brambory uvaříme ve slupce, těstoviny taky. Na pánvi si na rozehřátem oleji osmažíme dozlatova nakrájenou cibulku. Když se brambory uvaří, oloupem je a nakrájíme na kolečka, těstoviny propláchnem.

Do pánve s cibulkou přidáme mletou papriku, krátce promícháme, ať nám nezhořkne a vložíme pomalu těstoviny - společně s osolenými brambory promícháme a dochutíme solí.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 10.10.10 vloženo
  • 5382x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 3 velké brambory
  • 1 malá cibule
  • olej
  • sůl
  • mletá paprika
  • 250 g těstovin (kolínka)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Granatýr

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
JanP
141 příspěvků 05.05.11 20:23

Priatelia.
V jednom prírodopisno-etnografickom dokumente som videl nasledovné:
V časoch, keď ešte pastieri na maďarskej puste žili celé týždne iba so svojími stádami, museli sa živiť ako sa dalo. &nuž, manželka, ak ľúbila svojho muža nagúľala cesta ako na rezance a nakrájala z neho fliačky. Tie v prievane nechala vysušiť. Keď prišiel muž a vybavil v chalupe všetko čo mal v povinnostiach i bol čas odobrať sa za stádom. Žena mu nabalila nasušených fliačkov, pol vreca zemiakov, soli, papriky a čosi korenia. Muž to zavesil k sedlu a šiel do pusty.
Pusta je veľká, čo už tam.
okrája pár zemiakov k večeri a poje zapíjajúc mliekom. Alebo, keď chce niečo sýtejšie, dá variť do kotlíka okrájané a naštvrtené zemiaky. Keď sa už varia, pridá usušených fliačkov z domu.
povarí, osolí, ochutí tým čo má a povečeria.....
Ak sa dá, spí do rána, ak treba stádo strážiť… čo už…
Takto nejako vznikol granadýrmarš.
Ja k tomu beriem mlieko alebo nejaký ľahký šalát.

babi
6360 příspěvků 11.10.10 22:53

znam to, recept pridany pred deseti lety potom tolikrat opakovany a nakonec vrazeny do pomaleho hrnce 8-o Uz jsem si jednou rekla, ze ty opakovane recepty budu prepisovat ja!

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.10.10 21:36

obávám se, že to přepisovat…budou těžko…
kvůli neustálému duplikování a množení jednoho receptu pořád dokola v nesčetných, téměř ničím se nelišících variacích, se tu rozčiluji už…hodně …let… :-( :twisted:

Příspěvek upraven 11.10.10 v 21:37

babi
6360 příspěvků 11.10.10 21:32

glamo, proto je dulezite mit u receptu datum jejich pridani a jakekoliv duplikaty prepisovat na jine recepty 8-o

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.10.10 21:25

ach boooože…to zase bude objevitelů Ameriky…co si myslí, že přinášejí osvětu a dosud nepoznané lahůdky… :roll: :roll: :think:

babi
6360 příspěvků 11.10.10 19:39

a zde je jeste jeden recept, ale ve vyhladavani je jich o hodne vic…
 http://www.labuznik.com/recipe.php?…

casino
4482 příspěvků 10.10.10 23:54

http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…

250 g těstovin jsou 2 porce :-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Chléb s celerem Chléb s celerem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz