Recept Granatýr

Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Brambory uvaříme ve slupce, těstoviny taky. Na pánvi si na rozehřátem oleji osmažíme dozlatova nakrájenou cibulku. Když se brambory uvaří, oloupem je a nakrájíme na kolečka, těstoviny propláchnem.

Do pánve s cibulkou přidáme mletou papriku, krátce promícháme, ať nám nezhořkne a vložíme pomalu těstoviny - společně s osolenými brambory promícháme a dochutíme solí.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Bramborová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.10.10 vloženo
  • 5065x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 3 velké brambory
  • 1 malá cibule
  • olej
  • sůl
  • mletá paprika
  • 250 g těstovin (kolínka)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Granatýr

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
JanP
141 příspěvků 05.05.11 20:23

Priatelia.
V jednom prírodopisno-etnografickom dokumente som videl nasledovné:
V časoch, keď ešte pastieri na maďarskej puste žili celé týždne iba so svojími stádami, museli sa živiť ako sa dalo. &nuž, manželka, ak ľúbila svojho muža nagúľala cesta ako na rezance a nakrájala z neho fliačky. Tie v prievane nechala vysušiť. Keď prišiel muž a vybavil v chalupe všetko čo mal v povinnostiach i bol čas odobrať sa za stádom. Žena mu nabalila nasušených fliačkov, pol vreca zemiakov, soli, papriky a čosi korenia. Muž to zavesil k sedlu a šiel do pusty.
Pusta je veľká, čo už tam.
okrája pár zemiakov k večeri a poje zapíjajúc mliekom. Alebo, keď chce niečo sýtejšie, dá variť do kotlíka okrájané a naštvrtené zemiaky. Keď sa už varia, pridá usušených fliačkov z domu.
povarí, osolí, ochutí tým čo má a povečeria.....
Ak sa dá, spí do rána, ak treba stádo strážiť… čo už…
Takto nejako vznikol granadýrmarš.
Ja k tomu beriem mlieko alebo nejaký ľahký šalát.

 
babi
6360 příspěvků 11.10.10 22:53

znam to, recept pridany pred deseti lety potom tolikrat opakovany a nakonec vrazeny do pomaleho hrnce 8-o Uz jsem si jednou rekla, ze ty opakovane recepty budu prepisovat ja!

 
glama  11.10.10 21:36

obávám se, že to přepisovat…budou těžko…
kvůli neustálému duplikování a množení jednoho receptu pořád dokola v nesčetných, téměř ničím se nelišících variacích, se tu rozčiluji už…hodně …let… :-( :twisted:

Příspěvek upraven 11.10.10 v 21:37

 
babi
6360 příspěvků 11.10.10 21:32

glamo, proto je dulezite mit u receptu datum jejich pridani a jakekoliv duplikaty prepisovat na jine recepty 8-o

 
glama  11.10.10 21:25

ach boooože…to zase bude objevitelů Ameriky…co si myslí, že přinášejí osvětu a dosud nepoznané lahůdky… :roll: :roll: :think:

 
babi
6360 příspěvků 11.10.10 19:39

a zde je jeste jeden recept, ale ve vyhladavani je jich o hodne vic…
 http://www.labuznik.com/recipe.php?…

 
casino
4463 příspěvků 10.10.10 23:54

http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…

250 g těstovin jsou 2 porce :-)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Chilli con carne Chilli con carne
Cuketové placky Cuketové placky
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz