Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Augi Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Brambory uvaříme ve slupce, těstoviny taky. Na pánvi si na rozehřátem oleji osmažíme dozlatova nakrájenou cibulku. Když se brambory uvaří, oloupem je a nakrájíme na kolečka, těstoviny propláchnem. Do pánve s cibulkou přidáme mletou papriku, krátce promícháme, ať nám nezhořkne a vložíme pomalu těstoviny - společně s osolenými brambory promícháme a dochutíme solí.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Bramborová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Granatýr
141 příspěvků 5.5.11 20:23
Priatelia.
V jednom prírodopisno-etnografickom dokumente som videl nasledovné:
V časoch, keď ešte pastieri na maďarskej puste žili celé týždne iba so svojími stádami, museli sa živiť ako sa dalo. &nuž, manželka, ak ľúbila svojho muža nagúľala cesta ako na rezance a nakrájala z neho fliačky. Tie v prievane nechala vysušiť. Keď prišiel muž a vybavil v chalupe všetko čo mal v povinnostiach i bol čas odobrať sa za stádom. Žena mu nabalila nasušených fliačkov, pol vreca zemiakov, soli, papriky a čosi korenia. Muž to zavesil k sedlu a šiel do pusty.
Pusta je veľká, čo už tam.
okrája pár zemiakov k večeri a poje zapíjajúc mliekom. Alebo, keď chce niečo sýtejšie, dá variť do kotlíka okrájané a naštvrtené zemiaky. Keď sa už varia, pridá usušených fliačkov z domu.
povarí, osolí, ochutí tým čo má a povečeria.....
Ak sa dá, spí do rána, ak treba stádo strážiť… čo už…
Takto nejako vznikol granadýrmarš.
Ja k tomu beriem mlieko alebo nejaký ľahký šalát.
znam to, recept pridany pred deseti lety potom tolikrat opakovany a nakonec vrazeny do pomaleho hrnce
Uz jsem si jednou rekla, ze ty opakovane recepty
budu prepisovat ja!
obávám se, že to přepisovat…budou těžko…

kvůli neustálému duplikování a množení jednoho receptu pořád dokola v nesčetných, téměř ničím se nelišících variacích, se tu rozčiluji už…hodně …let…
Příspěvek upraven 11.10.10 v 21:37
glamo, proto je dulezite mit u receptu datum jejich pridani a jakekoliv duplikaty prepisovat na jine recepty
ach boooože…to zase bude objevitelů Ameriky…co si myslí, že přinášejí osvětu a dosud nepoznané lahůdky…

a zde je jeste jeden recept, ale ve vyhladavani je jich o hodne vic…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
250 g těstovin jsou 2 porce