Recept Granaty

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Tento recesspis jsem zařadil do postních, leč vařím ho jen na chatě při otevřeném okně. V momentě kdy se mi na ruce začne těsto lepit a matlat a odmítá se spojit tam kde se o to snažím… Ztrácím nervy - doznávám - a mísa i s těstem letí oknem.

Postup

Brambory ustrouhám na malých očkách, vymačkám vodu, osolím, přidám vejce, mouku a vymíchám do stavu těsta. Z něho rukama formuji placičky.
Plnka :
Cibuli pokrájím na velmi jemno nebo ustrouhám, přidám k tvarohu, osolím, opepřím do chuti. Vrazím tam žloutek a ušlehám či umíchám, dle výbavy, plnku.
Plnku vložím na placičky a formuji kouličky velikosti slepičího vejce. Pokládám na vál tou spojenou stranou. Vkládám do vařící osolené vody, hned jak vyplavou, odebírám cedníkem, nechávám okapat. Okapané osmahnu ve vysokém tuku, podávám s čerstvým zeleninovým salátem. V nepostních dnech osmahnu uzený bok a přelívám uzeným bokem.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Bramborová jídla Hlavní jídlo Jednotlivé chody Přílohy


Reklama

Nahlásit recept

  • 02.03.13 vloženo
  • 1197x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 2 PL mouky
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 0,5 kg tvarohu – suchý, v Čechách nejlépe Místecký. V Polsce kupuji tvrdý tvaroh, který si umelu
  • 1 cibule
  • Sůl, pepř
  • Tuk na smažení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Granaty

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
gmp
1603 příspěvků 02.03.13 16:55
-

Nešlo! když bouchnou saze tak to letí i s voknem. Dyž nejni vodevřený. Letí to směrem k sousedovic chalupě. Pak se jen ozývalo: „Božka, dones flašku! Zas mu jeblo.“

 
tlustá bába
1209 příspěvků 02.03.13 10:51
Granáty

Než jsem pochopila, že to otevřené okno není kvůlivá „smradu“… Zkus při práci plácat dlaněmi do mouky, trochu to pomůže.
A což je - po opaření- drsně vyválet ve strouhance? Třeba s trochou parmazánu? Šlo by?

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz