Recept Grahamové bulky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kvásek- vlažná voda s droždím pokojové teploty a PL cukru necháme 1/2 hodiny kynout.

Těsto- grahamová mouka se smíchá se solí,olejem a semínkama. Po vykynutí kvásku ho přidáme, zpracujeme a vytvoříme bulky, které navrchu ozdobíme čárkou ( nožem), nebo mřížku ( vykrajovačem na vejce).
Dáme na plech a pečeme cca 20 minut na střední teplotu- dáváme hned do studené trouby, než se zahřeje těsto ještě chvíli kyne!!!

Recept je z kategorií: Slané pečivo


Reklama

Nahlásit recept

  • 13.03.08 vloženo
  • 4323x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 1/2 hodiny

Ingredience

  • 1 droždí pokojové teploty
  • 300 ml vlažné vody
  • 1 KL cukru
  • 1/2 kg grahamové mouky
  • 1/2 PL soli
  • 3 PL oleje
  • 3 PL jakýchkoliv semínek ( sezam, sluneč. atd.)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Grahamové bulky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Grahamové bulky

Kočky, nenapsala jsem to, ale fakt 20 min. od rozpálené trouby na 170 °C. Jste kuchařinky a přišly jste na to s přehledem. A že si každá trouba dělá něco jiného je svatá pravda a každá jsme zvyklá na to svojí, tak pecte až to bude ono. Dobrou chuť a k bulkám kus masa!

 
blanca.xy
647 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Grahamové bulky

Už mám recept v oblíbených a vyzkouším ho, a tu dobu pečení vyzkouším taky, když těch 20 min. nebude stačit, nechám je tam déle, ona každá trouba si peče podle svého :-).

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Grahamové bulky - Ejo,

rohlíky i housky dávám též do studené trouby a peču cca 20 min od dosažení teploty 170°C.

 
Eja
3825 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Grahamové bulky

Terrinko, těch 20 minut pečení je myšleno jak ? Nedovedu si představit, že cokoli co dám do STUDENÉ trouby, se za 20 minut upeče, to se trouba tak možná stačí pořádně rozehřát. Nejsem v kuchyni začátečník, asi bych to odhadla 20 minut od doby, kdy bude mít trouba aspoň 170 stupňů, ale nevím, taky záleží na tom, kolik bulek z půl kila mouky uděláš, tedy jak budou velké.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Tažený štrůdl


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz