Recept Grahamové bulky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kvásek- vlažná voda s droždím pokojové teploty a PL cukru necháme 1/2 hodiny kynout.

Těsto- grahamová mouka se smíchá se solí,olejem a semínkama. Po vykynutí kvásku ho přidáme, zpracujeme a vytvoříme bulky, které navrchu ozdobíme čárkou ( nožem), nebo mřížku ( vykrajovačem na vejce).
Dáme na plech a pečeme cca 20 minut na střední teplotu- dáváme hned do studené trouby, než se zahřeje těsto ještě chvíli kyne!!!

Recept je z kategorií: Slané pečivo


Reklama

Nahlásit recept

  • 13.03.08 vloženo
  • 4240x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 1/2 hodiny

Ingredience

  • 1 droždí pokojové teploty
  • 300 ml vlažné vody
  • 1 KL cukru
  • 1/2 kg grahamové mouky
  • 1/2 PL soli
  • 3 PL oleje
  • 3 PL jakýchkoliv semínek ( sezam, sluneč. atd.)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Grahamové bulky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Grahamové bulky

Kočky, nenapsala jsem to, ale fakt 20 min. od rozpálené trouby na 170 °C. Jste kuchařinky a přišly jste na to s přehledem. A že si každá trouba dělá něco jiného je svatá pravda a každá jsme zvyklá na to svojí, tak pecte až to bude ono. Dobrou chuť a k bulkám kus masa!

 
blanca.xy
647 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Grahamové bulky

Už mám recept v oblíbených a vyzkouším ho, a tu dobu pečení vyzkouším taky, když těch 20 min. nebude stačit, nechám je tam déle, ona každá trouba si peče podle svého :-).

 
iva  25.01.09 03:43
Re: Grahamové bulky - Ejo,

rohlíky i housky dávám též do studené trouby a peču cca 20 min od dosažení teploty 170°C.

 
Eja
3805 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Grahamové bulky

Terrinko, těch 20 minut pečení je myšleno jak ? Nedovedu si představit, že cokoli co dám do STUDENÉ trouby, se za 20 minut upeče, to se trouba tak možná stačí pořádně rozehřát. Nejsem v kuchyni začátečník, asi bych to odhadla 20 minut od doby, kdy bude mít trouba aspoň 170 stupňů, ale nevím, taky záleží na tom, kolik bulek z půl kila mouky uděláš, tedy jak budou velké.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz